NIE JE RUTINA AKO RUTINA!

Nie je rutina ako rutina! Ako by mala vyzerať ideálna skincare rutina? Aké kroky by mala zahŕňať? Aké produkty by mala obsahovať a podľa čoho ich vyberať? Vedieť si vyskladať funkčnú skincare rutinnú starostlivosť a zároveň ju aj pravidelne používať sa na prvý pohľad môže javiť ako nedosiahnuteľná méta, pokiaľ na tomto aspekte starostlivosti o zovňajšok však dostatočne zapracujeme, naša pleť sa nám odvďačí hneď niekoľkonásobne.

Prečo „rutina“?

Pretože starostlivosť o našu pleť by sa skutočne mala stať prirodzenou rutinnou záležitosťou, ktorú vykonávame tak akosi automaticky, pravidelne, bez väčších zmien. Základné kroky pleťovej rutiny sú tri:

Čistenie

Tonizácia

Hydratácia a výživa

Štvrtý krôčik, ktorý však nemusí byť v poradí striktne posledný, môže zahŕňať rôzne produkty doplnkovej starostlivosti. Aj o tom si však viac povieme o čosi nižšie v našom článku :)

Čistenie 2x2 je základ

Či už sme majiteľmi suchej, citlivej, mastnej či problematickej alebo akejkoľvek inej pleti, základom každej starostlivosti je čistenie. Dôkladným odstránením nečistôt z pleti predchádzame tvorbe vyrážok, akné, zápalov či čiernych bodiek. Navyše čistá pleť dokáže krásne absorbovať živiny, ktoré jej doprajeme aplikáciou krémov či sér. Ak si teraz v duchu hovoríte „Fajn, tak si tvár opláchnem vodou“, musíme hneď dodať, že čistá voda na čistenie pleti rozhodne nestačí.

Niektoré nečistoty, ktoré sa na našu tvár počas dňa dostanú, sú totiž vo vode nerozpustné, preto je ideálnou voľbou zvoliť si dvojfázové čistenie pleti ráno aj večer. Ráno sa totiž na pleti rovnako nachádzajú nečistoty – čiastočky prachu či mikroorganizmy z nášho vankúša ale aj zvyšky produktov, ktoré sme na pleť aplikovali pred spaním... Zvoľte si preto kombináciu produktov, ktoré pomôžu s odstránením nečistôt rozpustných vo vode a zároveň aj v oleji. MAJESTIC Vám ponúka riešení hneď niekoľko. Siahnuť môžete po jemnom odličovacom mliečku, čistiacom géli, čistiacoum mousse či micelárnej pene. Skvelou voľbou na čistenie pleti sú aj mydielka Carbone a Clayinite, alebo niektorý z vašich obľúbených organických olejov.

Rozhodnúť sa môžete podľa ich konzistencie, ktorá vám najviac vyhovuje, alebo si môžete nechať poradiť našou Ritou, ktorá stojí za samotným vývojom produktov :) Nech už sa rozhodnete pre ktorýkoľvek produkt, nezabúdajte, že po čistení je vždy potrebné opláchnuť zvyšky produktu vodou, aby sme nečistoty skutočne dostali z povrchu pleti.
 
Tonizácia naša každodenná

Tonizáciou pleť dočistíme, podporíme jej zjednotenie, upokojenie, naštartujeme regeneračné procesy a zároveň poskytneme istú dávku hydratácie. Vedeli ste, že organická kvetová voda poslúži ako ideálne a zároveň čisto prírodné pleťové tonikum? Ak ste čaro kvetových vôd ešte nestihli objaviť, vrele vám odporúčame siahnuť po niektorej z overených klasík ako sú damašská ruža, levanduľa lekárska, mäta pieporná či nesmierne obľúbený hamamelis. Všetko závisí od typu vašej pleti. Pre nerozhodných sme pripravili tiež stručného poradcu pre výber kvetovej vody podľa typu pleti alebo podľa problému, ktorý pleť trápi, ochotne vám však s výberom poradí aj naša Rita.
 

Zaslúžená hydratácia a výživa

Hurá, je tu tretí krok našej rutiny a zároveň aj náš najobľúbenejší. Zbystrite pozornosť, chystáme sa rozmaznávať! Nie len našu pleť, ale aj zmysly, dušu a myseľ. Nie je totiž krajší pocit po dlhom dni ako si láskavo a starostlivo vmasírovať do pleti obľúbené pleťové sérum či výživný krémik. MAJESTIC séra aj krémy sú vytvorené vyslovene podľa typov pleti, s dôrazom na výber skutočne efektívnych aktívnych látok, ktoré nám prinášajú želané výsledky. Vhodnou voľbou krému či séra dokážeme pleť zjemniť, zregenerovať, naštartovať jej mikrocirkuláciu a tak aj obnovu, podporiť tvorbu kolagénu, eliminovať vrásky či jemné linky, vyživiť ju a rozžiariť krásou a zdravím. V ideálnom prípade preto po tonizácii naneste MAJESTIC pleťový krémik, nechajte ho chvíľočku vstrebávať a následne aplikujte malé množstvo pleťového séra, ktoré bude dokonalou bodkou za vašim ranným aj večerným rituálom krásy.


Zabudli sme na niečo?

Našu pleť občas potrápia rôzne nedostatky a to aj v prípade, že inak máme pleť takpovediac normálnu. Netreba však zúfať, práve pre tento prípad máme v zálohe širokú ponuku pleťových pomocníkov! Od čisto prírodných kozmetických ílov cez hotové blahodarné masky až po jemné obnovujúce peelingy ;) Nesmieme zabúdať tiež na samotné organické oleje, ktoré sa tešia obrovskej popularite medzi Soaphoristami. Týchto pomocníčkov sa rozhodne oplatí mať doma a podľa ich konkrétneho druhu ich do svojej rutiny zahrnúť denne / týždenne alebo podľa potreby.
Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Simple Steps to the Best Daily Skincare Routine, According to Dermatologists
- Skin Cleansing 101: Why Washing Your Face is Important
- How to Choose the Skincare Products Best Suited for Your Skin
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa