denná rutina - V akom poradí správne aplikovať produkty

V akom poradí správne aplikovať skincare produkty – denná rutina

Bez ohľadu na počet produktov vo vašej rutine starostlivosti o pleť, ak nie ste dermatológ alebo odborník, uistenie sa v správnosti poradia aplikácie týchto produktov si vyžaduje trochu výskumu. Každodenná rutina starostlivosti o pleť zahŕňa niekoľko krokov a môže byť trochu mätúce, v akom poradí sa nanášajú na pleťi, čo sa pridáva k čomu a ktoré zložky by sa nemali aplikovať spolu. Preto predstavujeme správne kroky a aplikácie rôznych produktov a určujeme jasné medze, pokiaľ ide o kombinovanie určitých zložiek.

Základ starostlivosti


Prečo je to, ako vrstvíte svoju starostlivosť o pleť, vlastne dôležité? Všetko závisí od absorpcie. Vrstvenie produktov na pleť v správnom poradí vám pomôže vyťažiť z vašej rutiny maximum. Aplikovanie produktu, ktorý zabraňuje ostatným dostať sa cez vašu pokožku, bude frustrujúca strata času a peňazí. Pokiaľ ide o správne poradie aplikácie produktov, zvyčajne postupujeme od najľahších k najhustejším. Vždy aplikujte produkty na báze vody pred produktmi na báze oleja a pokúste sa navrstviť produkty na báze vody s tenšou textúrou pred hustejšími/ krémovejšími/ olejovitými produktmi.

Práve viskozita produktov určuje, ako sa absorbujú do pokožky. Ak aplikujete vodnaté sérum po tom, čo ste už naniesli krém alebo pleťové mlieko, nezískate všetky výhody redšieho produktu, pretože nie je schopné preniknúť do pokožky hustým podkladom pod ním. Tento základný princíp má niekoľko výnimiek, ktoré aplikujeme konkrétne pokiaľ ide o očné krémy, očné séra a retinol. Správna aplikácia produktov sa tiež líši medzi nočnou a dennou aplikáciou, pretože v odlišnom čase nepoužívame rovnaké produkty. V ideálnom prípade by sme mali praktikovať rutinu starostlivosti o pleť dvakrát denne ráno/večer s odstupom približne 12 hodín. Zatiaľ čo niektoré produkty je najlepšie aplikovať na noc (napríklad retinol) alebo ráno (antioxidanty ako vitamín C), vaša rutina bude vo všeobecnosti vyzerať podobne. Vždy začínajte čistiacim prostriedkom.
 
Ideálna denná rutina starostlivosti o pleť zahŕňa:

Čistiaci prostriedok
Korekčné a funkčné produkty (ako retinol, AHA/BHA a ďalšie produkty určené na zlepšenie aktuálnych kožných problémov)
Hydratačné produkty (séra a hydratačné krémy)
Ochranné produkty (opaľovací krém)

V akom poradí si ráno nanášať produkty starostlivosti o pleť

Krok 1: Olejový čistič
Ak vo svojej nočnej rutine nepoužívate pleťový olej, potom nie je ráno vždy potrebné olejové čistenie. Ak však máte suchú pokožku, lepšou alternatívou môže byť použitie olejového čistiaceho prostriedku namiesto gélu alebo mliečneho čistiaceho prostriedku ráno. Vyživuje vašu pokožku a zároveň ju zbaví akýchkoľvek produktov alebo potu z predchádzajúcej noci.
 

Krok 2: Čistiaca pena / gél / mydlo
Čistite buď čistiacim prostriedkom na vodnej báze (čistiaci gél), alebo opláchnite tvár čistiacim moussom či mydielkom. V každom prípade aplikujte a rozotrite produkt na celú tvár a krk. Nezabudnite zvyšky produktu dôkladne opláchnuť.

Krok 3: Hydratačné tonikum a esencia, hydrolát
Aby bola vaša pleť pružná a hydratovaná, použite hydratačný toner alebo esenciu, kým je vaša pleť ešte vlhká od predošlého kroku. Kľúčom k hydratovanej, kyprej pleti sú vrstvy vlhkosti, takže začneme týmto krokom: Naneste tonikum, kvetovú vodu alebo pleťovú esenciu rukami a vklepte do pokožky.

Krok 4: Ošetrujúce séra a kúry
Bez ohľadu na to, aký typ séra používate, uistite sa, aká je jeho konzistencia a aplikujte ich od najľahšieho po najhustejšie, pričom olejové séra aplikujte vždy až po dennom kréme. Ak sa rozhodnete séra vrstviť, hydratačné sérum aplikujte vždy až po ošetrujúcom sére.

Krok 5: Očný krém alebo očné sérum
Pokožka pod očami je na vašej tvári najtenšia, takže produkty špeciálne určené pre oči musia nasledovať pred akýmikoľvek ťažšími zvlhčovačmi. Je čas na očný gélkrém alebo elixír s kofeínom.

Krok 6: Hydratačný krém
Neexistuje nič také ako pleť, ktorá je príliš hydratovaná, ale ak bojujete s hustejším hydratačným krémom, ktorý pleti pod make-up skrátka nevyhovuje, zvážte ľahučký gélkrém alebo ľahkú pleťovú vodu.

Krok 7: SPF
Opaľovací krém zvyčajne ostáva na povrchu pokožky alebo preniká len do povrchových vrstiev odumretých buniek. To je dôvod, prečo vždy ukončite svoju rutinu s hydratačným denným krémom s SPF 20. Pokojne môžete staviť aj na vyšší faktor, pre denné nosenie počas celého roka úplne postačí SPF 30.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Best Daily Skincare Routine, According to Dermatologists
- 5reasons why you should use SPF every day
- Effects of cosmetics on the skin microbiome of facial cheeks with different hydration levels

Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa