JOJOBOVÝ OLEJ

JOJOBOVÝ OLEJ

Jojobový olej je jedným z najcennejších olejov využívaných v kozmetických procedúrach. Hovorí sa mu aj tekuté zlato. Vhodný je na pleť aj na vlasy.

JOJOBOVÝ OLEJ - čo to je?

Jojobový olej pochádza z rastliny Simmondsia chinesis, ktorá je stále zeleným krom a pochádza z Arizony. Jeho semená pripomínajú kávové zrná. Jojoba je známa vysokou produkciou vysokomolekulárnych esterov, ktoré sú podobné tým, ktoré produkujú ľudské mazové žľazy. Je len na vonkajšie použitie, pretože ľudským telom prechádza v nezmenenom stave.
O jojobovom oleji sa hovorí, že je vosk, ktorý je tekutý, a preto pripomína olej. Je vhodný na všetky typy pokožky, pretože je podobný látkam, ktoré produkuje ľudské telo. Podľa niektorých zdrojov má dokonca prirodzený ochranný UV filter. Ten je však len o hdonote 3 – 4, preto sa naň rozhodne nedá spoliehať, ak plánujeme tráviť čas na slniečku. Olej sa do pokožky vynikajúco vstrebáva a nezanecháva pocit mastnoty. Po použití ju zanecháva zamatovo jemnú.

JOJOBOVÝ OLEJ – čím je výnimočný?

Obsahuje najmä nenasýtené mastné kyseliny a vitamín E, ako aj množstvo výživných látok, stopových prvkov, či minerálov. Všetky tieto látky vynikajúco prenikajú cez kožu až k spodným vrstvám pokožky a regenerujú ju zvnútra. Zaujímavou vlastnosťou je obsah prirodzeného UV filtra. Na jojobový olej sa síce nemožno spoliehať pri vysokých teplotách a ostrom slnku. Vhodne ochráni pri krátkom pobyte v záhrade alebo len pri malej prechádzke v meste. Ako bonus navyše príjemne vonia. Tenká vrstva bude pôsobiť ako ochranný filter. Po zohriatí sa môže aplikovať aj počas masáže, keď má detoxikačné účinky. V krízovej situácii pomôže aj pri odstraňovaní mejkapu.
 

JOJOBOVÝ OLEJ V STAROSTLIVOSTI O VLASY

Vymenovávanie pozitívnych vlastností nemôžeme tentoraz začať nikde inde ako pri vlasoch. Na tie má totiž najlepší vplyv. Je dokonca veľmi vyhľadávaným tovarom u mužov, pretože zabraňuje tvorbe plešiny. Stačí si ho vmasírovať do problematických partií a nepríjemná skúsenosť sa zase o niečo oddiali. Z tejto rady pre vášho partnera môžete vyťažiť samozrejme aj vy. Jojobový olej používajte napríklad v prechodnom období, keď vám častejšie vypadávajú vlasy.

Snažte sa ho naniesť spolu s domácou maskou a nechať pôsobiť pre zlepšenie vzhľadu. Ak vás trápia suché a rozštiepené končeky, votrite si ich len do tejto časti. Menšie množstvo môžete použiť aj namiesto kondicionéru. Vlasy budú žiarivejšie a pevnejšie.

Ak hľadáte veľkého pomocníka pre svoje vlasy, siahnite práve po jojobovom oleji. Dobrí kaderníci vedia, že pár kvapiek jojobového oleja dodá vlasom jemnosť, hebkosť a prinavráti im skutočne oslnivý lesk. S obľubou tiež tento fakt využívajú vo svojich salónoch.
 

JOJOBOVÝ OLEJ AKO BIO PLEŤOVÝ OLEJ

Akné a uhrovité vyrážky trápia najmä mladých ľudí v tínedžerskom veku. Vynikajúce výsledky dosiahnete práve pri používaní jojobového oleja. Jeho konzistencia sa totiž viac podobá tuhšiemu loju a preto vhodne pôsobí na  pleť. Zároveň ju odmasťuje a dodáva jej dostatok prírodných živín. Tiež má vysoký obsah vitamínu E a pestré zloženie minerálov. Pokožku vyhladí, ošetrí, aj zregeneruje. Vyznačuje sa schopnosťou udržovať prirodzenú vlhkosť pokožky. Vyhladzuje drobné vrásky, pokožku hydratuje a pôsobí hojivo. Pomáha pri silne popraskanej pokožke, popáleninách alebo  menších rankách. Pleť sa upokojí a začne sa regenerovať. V zime je dobrý na suché popraskané pery. Môžete sa ním natrieť aj preventívne namiesto pomády. 

POUŽITIE JOJOBOVÉHO OLEJA

- Počas ošetrovania vlasov
- Na aknóznu pleť
- Na hydratovanie
- Na popraskané pery
- Namiesto opaľovacieho krému
- Pri kúpaní v mori a v bazéne

 



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- An updated review on efficacy and benefits of sweet almond, evening primrose and jojoba oils in skin care applications
- Natural oils for skin-barrier repair: ancient compounds now backed by modern science
- 13 Reasons to Add Jojoba Oil to Your Skin Care Routine
 
Podobné produkty
Podobné články
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa