10 odkrytých skincare tajomstiev pre zdravšie vyzerajúcu pleť

 

1  Používajte kvalitný krém s SPF každý jeden deň
 Aplikujte opaľovací krém každý deň predtým, ako vyjdete von. Opaľovací krém je najlepším prostriedkom, ako si zachovať mladistvý vzhľad a predchádzať vzniku známok starnutia. Nielenže naozaj dokáže spomaliť starnutie pleti, okrem toho môže tiež pomôcť predchádzať rakovine kože. Hľadajte opaľovací krém, ktorý ponúka širokospektrálnu ochranu, SPF 20 (alebo vyšší) a šetrné prírodné zložky. Aj keď je dôležité chrániť pokožku dojčiat pred slnkom, nezabúdajte, že vo všeobecnosti sa odporúča aplikovať opaľovací krém LEN deťom vo veku 6 mesiacov a viac. Menšie detičky a ich extrémne citlivú pokožku by sme slnku nemali vystavovať vôbec.



2 Nefajčite a vyhýbajte sa toxickým látkam z prostredia
Fajčenie urýchľuje, ako rýchlo starne vaša pokožka. Ak fajčíte, vaše rany sa budú tiež dlhšie hojiť. A výskum ukazuje, že fajčenie zhoršuje niektoré kožné ochorenia, vrátane psoriázy a ekzémov. Rovnako negatívny vplyv na pokožku môže mať tiež znečistené prostredie. Najmä mestský vzduch je nasýtený výparmi a znečisťujúcimi látkami, ktoré možno na prvý pohľad nevidieť, avšak naša pokožka ich vníma a majú na ňu veľký vplyv. Používajte preto prípravky na ochranu pred okolitým prostredím, ako Antipollution sérum, ktoré pomôže pokožke aj v mestskom prostredí ostať v pohode.
 

3  Dbajte na prevenciu
Nezanedbávajte samovyšetrenie kože, ktoré vám môže pomôcť včas odhaliť rakovinu kože. Včasne diagnostikovaná je dobre liečiteľná. Ak si všimnete na svojej pokožke miesto, ktoré sa líši od ostatných, alebo také, ktoré sa mení, svrbí alebo krváca, dohodnite si stretnutie s dermatológom. Rovnako dbajte na zmeny v pigmentácii pokožky, ktoré taktiež môžu predznamenávať vážnejšie problémy.

 
 

 

4  Ak túžite vyzerať opálene, uprednostnite tónovacie prípravky
Ak chcete vyzerať opálene, použite prípravok, ktorý tónuje vašu pokožku. Kedykoľvek sa opaľujete vo vnútri alebo vonku, vaša pokožka predčasne starne. Vždy preto dbajte na používanie ochranných prípravkov s SPF. Tónovací prípravok vám môže poskytnúť požadovaný vzhľad bez rizika poškodenia pokožky vplyvom slnečného žiarenia. Aby bola vaša pokožka zdravá, chcete ju chrániť pred slnkom aj pri použití aktivátoru opálenia a nezanedbajte tiež ochranu pred modrým svetlom.
5    Používajte produkty starostlivosti o pleť, ktoré zodpovedajú potrebám vašej pleti.
Viete, aký je váš typ pleti? Mastná, suchá, normálna, zmiešaná alebo citlivá? Máte kožné ochorenie? Používanie produktov vytvorených pre potreby vašej pokožky pomôže vašej pokožke vyzerať a cítiť sa čo najlepšie.
6  Odolajte nutkaniu drhnúť pokožku
Ak ste sa veľmi spotili alebo máte vážne návaly akné, môže sa zdať prirodzené, že si pokožku pri čistení intenzívne drhnete. V žiadnom prípade to však pokožke neprospieva. V skutočnosti spôsobíte viac škody ako úžitku. Drhnutie rovnako ako používanie agresívnych komerčných čističov dráždi vašu pokožku, čo môže zhoršiť akýkoľvek stav pokožky, vrátane akné. Uprednostnite preto jemné čistiace prípravky na prírodnej báze vytvorené podľa potrieb vašej pleti.
 


 7  Umyte si tvár pri prebudení, pred spaním a po spotení
Umývanie a dôkladné čistenie pokožky by ste mali absolvovať viac krát za deň, nielen večer pred spaním. Po prebudení odstraňuje nečistoty a baktérie, ktoré sa usádzajú na vašej tvári počas spánku. Pred spaním chcete odstrániť make-up a nečistoty, ako je smog, dym alebo špina, ktoré sa mohli dostať na vašu pokožku. Vyskladajte si dennú rutinu a večernú rutinu podľa potrieb vašej pleti. Používajte jemné čistiace mlieka, peny, toniká či hydroláty a nezanedbávajte ani správny výber pleťového krému či séra, ktorý vašej pokožke dodá všetko, čo práve potrebuje.



8 Čistite pleť šetrne
 Jemné čistenie pomáha pokožke vyzerať čo najlepšie. Ak chcete jemne očistiť tvár, navlhčite ju vlažnou vodou. Potom naneste jemný čistiaci prostriedok, jemne ho nanášajte krúživými pohybmi končekmi prstov. Dokončite úplným opláchnutím čistiaceho prostriedku a pokračujte so svojou rutinou. Vyhýbajte sa v zloženiach látkam ako sú sulfáty, silikóny, parabény, ropné deriváty a rôzne syntetické prísady.

9   Vyhýbajte sa stresu
Objavenie zdravých spôsobov, ako zvládať stres, môže pomôcť aj vašej pokožke. Niektoré kožné ochorenia ako psoriáza a atopická dermatitída (ekzém) sa často objavia prvýkrát, keď sa niekto cíti skutočne vystresovaný. Stres môže tiež spôsobiť vzplanutie mnohých kožných ochorení, vrátane akné, ekzému, psoriázy a rosacey. Doprajte si dostatok odpočinku, zapáľte obľúbenú sviečku, absolvujte blahodarný kúpeľ. Alebo stavte na účinky aromaterapie a majte vždy po ruke obľúbený roll on.

10 Ak sa vám na vašej pokožke niečo nepáči, navštívte dermatológa s certifikáciou
Pokiaľ ide o našu pokožku, odborníci sú dermatológovia. Títo lekári diagnostikujú a liečia tisíce rôznych kožných ochorení. Majú tiež odborné znalosti potrebné na to, aby pomohli ľuďom bezpečne omladiť pokožku a starať sa o ňu. Dobrý dermatológ môže aj za pomoci kozmetických produktov a procedúr v relatívne krátkom čase neuveriteľne zlepšiť zdravie vašej pleti. Ak si preto nie ste istí, čo sa s vašou pokožkou deje, neváhajte s návštevou špecialistu, aby ste predišli možným problémom v budúcnosti.




Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Secrets We Bet You Didn’t Know About…until Now!
- Clear, Healthy Skin
- 12 Glowing Skin Secrets of Celebrities That You Need to Know!

 

 




Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa