Potassium Alum

Potassium Alum

Nie všetky hliníkové soli sú zlé a nebezpečné. Hliníkovým soliam ako jednej zo zložiek kozmetických prípravkov sme sa venovali v predošlých príspevkoch. Vieme, že existujú hliníkové soli, ktoré nášmu organizmu môžu uškodiť a vieme už aj to, pod akými názvami ich nájdeme v zložení kozmetických produktov. Nie všetky hliníkové soli sú však "zlé".


Čo to je?

Potassium Alum alebo síran hlinitodraselný je bezfarebný prírodný minerál, ktorý sa v kozmetickom priemysle využíva najmä pre svoje dezodoračné, antiseptické a antibakteriálne vlastnosti. V prírode sa vyskytuje najmä na skalách v miestach zvetrávania sulfidových a draselných minerálov. Je zložený z vačších molekúl, ktoré sa vďaka svojej veľkosti nedokážu vstrebať cez pokožku do jej hlbších vrstiev.

Ako funguje?

Komerčné deodoranty fungujú vo väčšine prípadov na princípe prekrytia pachov či zamedzenia potenia upchatím potných žliaz. Síran hlinitodraselný je iný. Jeho štruktúra mu nedovoľuje preniknúť do pokožky a teda nedokáže upchať jej póry. Navyše tento minerál nemá žiadnu prirodzenú vôňu či zápach. Za svoj úspech vďačí práve svojim dezodoračným a antibakteriálnym vlastnostiam, vďaka ktorým dokáže po nanesení na povrch pokožky zabrániť rozkladu baktérií zodpovedných za zápach ľudského potu a tiež pohltiť pachy.


Pre koho je vhodný?

Čisto prírodný minerálny deodorant tvorený výlučne zložkou Potassium Alum je vhodný pre každý typ pokožky bez rozdielu pohlavia či veku. Neobmedzuje, ani iným spôsobom neovplyvňuje, činnosť potných žliaz a je hypoalergénny, preto je bezpečný na použitie aj pre jedincov s citlivou pokožkou, ktorú nedráždi a nevyvoláva alergické reakcie.
 
Ako ho používať?

Minerálny deodorant jednoducho namočte pod tečúcou vodou alebo aplikujte priamo na mokrú pokožku. Vzniknutý roztok sa postará o váš pocit sviežosti a pohodlie počas celého dňa. Jedno balenie minerálneho deodorantu vám dokonca vystačí až na 9 mesiacov používania, okrem vašej pokožky teda šetrí aj vašu peňaženku.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?

Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:

 
Podobné produkty
Podobné články
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa