VÝROBKY NA OPAĽOVANIE - ZRODENIE SUNNYPHORIA

Čoho všetkého sú schopné slnečné lúče?


Pre všetky organizmy je jednoznačne najintenzívnejším zdrojom žiarenia práve slnko. Cestou na Zem sa jeho spektrum mení a slabne. Vďaka tomuto javu sa rozptýli v jednotlivých zložkách atmosféry, jeho časť sa pohltí a tak celkové žiarenie sa delí hneď na priame a difúzne žiarenie. Ďalej je ovplyvnené globálnymi i lokálnymi faktormi ako napr. vzdialenosťou Zeme od Slnka, oblačnosťou, nadmorskou výškou a zemepisnou šírkou či miestnym znečistením ovzdušia. Žiarenie pôsobí na živé organizmy rôznymi mechanizmami. Niektoré reagujú viac či menej citlivo, ako je však známe, žiarenie ovplyvňuje vyplavovanie rôznych hormónov a syntézu vitamínu D, ale vyvoláva aj inaktiváciu vnútrobunkových enzýmov, spomaľuje delenie buniek a navodzuje vznik mutácií.

Vysoké percento populácie má v obľube "vypekať" sa na slnku práve pri vode, či sa už jedná o oceán, more, jazero či horský potok. Jedno je však isté. Za starých čias našich babičiek sme ešte nepociťovali tú naozajstnú, ba až devastačnú silu slnka. Spomínam si, že naša mamina nás nenatierala opaľovacími krémami skoro nikdy a tiež sme sa nikdy nespálili.
Minca má však dve strany a práve pri minuloročnej dovolenke, aj keď som sa poriadne natrela a vyvarovala som sa pobytu na priamom slnku počas obdobia obeda, spálila som sa ako rak! Slnko dnes už nie je ako slnko počas komunizmu. Existuje už príliš mnoho faktorov, a to hlavne zväčšujúca sa ozónová diera, znečistené ovzdušie a pod., ktoré ovplyvňujú počasie a tým aj silu slnka. Práve po tejto udalosti som sa rozhodla, že nastal čas na návrh Sunnyphorie. Ja som si vybrala cielene slnečnú kozmetiku na minerálnej báze...ako inak. :)
 

Chrániť sa pred slnkom alebo nie?


Ani sa nemusíme vyvaliť na slnko a "vypekať" do nemoty. Stačí, ak sa zobúdzame v jasný deň a hneď máme lepšiu náladu. Človek je zvláštny tvor a náš organizmus jednoznačne tie hrejivé lúče potrebuje. Ale v akej miere? Slnečné žiarenie výrazne ovplyvňuje „živé“ procesy. Uvádza do chodu zložitý mechanizmus vyplavovania hormónov a syntézu vitamínu D, čím spevňuje kosti a dokáže rozžiariť našu náladu. Pokožka a nervový systém sa stávajú citlivejšími, dôležité orgány látkovej výmeny pracujú efektívnejšie. Je naozaj najlepším lekárom, ale tak ako jeho nedostatok, škodí aj jeho prebytok. Pri pobyte na slnku majme na pamäti, že nadmerné slnenie je pre kožu jedným z najväčších nepriateľov. Preto sa oplatí myslieť vopred a zvážiť si, či si prajeme byť prehnane spálené beach bunnies ("čokoládky") alebo krásne „acylpirínky“ aj v päťdesiatke. Ani jedna z nich? Správne! Decentne opálená pokožka je stále v móde ;)
 

Čo by ste o výrobkoch sunnyphoria mali vedieť


• Sú vegan friendly? Áno, oba výrobky.

• Mysleli sme pri návrhu na našu Zem? Odpoveď je jednoznačne áno. Obsahujú len minerálne filtre bez nano častíc.

• Sú vhodné pre deti? Áno, od dvoch rokov ich môžete natierať od hlavy až po päty. Samozrejme, ako matka mám výhrady k tomu, aby sa dieťa nezdržiavalo na slnku bez priamej ochrany (šatstvo a pod.) bez prestávky po dobu dlhšiu než 30 minút.

• Ako na aplikáciu? Sunnyphoria výrobky sú hustejšej konzistencie, nakoľko neobsahujú nano formy fyzikálnych blokátorov. Príjemne sa nanášajú, ak si doprajete pred aplikáciou extra dávku výživy a hydratácie vo forme mrkvového oleja či bambuckého masla. Tým predchádzate aj strate vlahy z buniek pokožky a tak i predčasným známkam starnutia.

• Sú vode a oteru odolné? Skúste sami... mierne biely povlak na pokožke vás presvedčí. Nedajte sa odradiť - ak aplikujete výrobok v jemných vrstvách, pokožka nebude snehobiela.

• Aké výrobky sú vhodné po opaľovaní? Siahnite po mätovom hydroláte, ktorý krásne osvieži nielen po ale i počas slnenia. Upokojujúci aloe vera gél dokáže divy a ukľudní slnkom podráždenú pokožku. Zvýraznite svoje opálenie Bronzillou. Vďaka obsahu minerálnych farbív (mica) doprajú pokožke jagavo bronzový tón.

Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- The Difference between Chemical and Physical Sunscreens
- Effects of Sun Exposure
- What is the ozone layer, and why does it matter?



Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa