Životným štýlom proti pleťovým problémom

Jedným z najčastejších pleťových problémov je práve akné. Nielen kozmetické ošetrenia, tinktúry a mastičky, ale aj váš životný štýl môže v značnej miere prispieť k tomu, aby ste sa akné raz a navždy zbavili. Ako na to?
Nedotýkajte sa pupienkov!
Môže to byť veľmi lákavé, ale dotyk na mieste postihnutom akné podráždi pokožku, môže pupienok ešte zhoršiť a môže rozšíriť pupienky aj do iných oblastí. Dotyk, trenie, stláčanie alebo praskanie vredov po akné môže tiež zaviesť viac baktérií do lézie, čo spôsobí ďalšiu infekciu. Vytlačenie pupienka môže zatlačiť baktérie a nečistoty ďalej do pokožky, takže miesto sa môže zapáliť a v konečnom dôsledku vyzerať horšie ako predtým.


Výber správneho čistiaceho prostriedku
Mnohé bežné mydlá majú pH, ktoré je príliš vysoké a môže dráždiť pokožku, čím sa akné zhoršuje. Rovnako to platí o mnohých komerčných čistiacich prípravkov. Dajte zbohom vysušujúcim krémom a sústreďte sa na ošetrujúce výrobky, ktoré pokožku nielen vyčistia, ale aj vyživia a pomôžu zabrániť ďalšiemu šíreniu akné. Vyberte si jemné čistiace, oplachovacie a umývacie prostriedky, aby ste znížili riziko vzplanutia akné a zahojili rany.

Používanie starostlivosti o pleť bez obsahu oleja
Olejové alebo príliš mastné produkty môžu v niektorých prípadoch upchať póry, čím sa zvyšuje riziko zanesenia a následne rrastúcich vredov po akné. Hľadajte produkty starostlivosti o pleť a kozmetiku označenú ako „bez oleja“ alebo „nekomedogénne“, ktoré obsahujú zložky, ktoré umožňujú pórom dýchať. Nekomedogénne môžu byť aj samotné oleje, voľte však prednostne čisto prírodné, organické oleje z overených zdrojov.






Dbajte na hydratáciu
Keď je pokožka suchá, môže sa podráždiť alebo poškodiť, čo môže akné zhoršiť. Zostať hydratovaný tiež zaisťuje správny vývoj nových kožných buniek, keď sa rany hoja. Neexistuje žiadny štandardný denný odporúčaný príjem vody, pretože potreby vody každého človeka sa líšia v závislosti od veku, aktivity, teploty a akýchkoľvek zdravotných problémov. Sústredené úsilie na pitie väčšieho množstva vody počas dňa je dobrým východiskovým bodom. Avšak hydratácia zvnútra nemusí stačiť! Nenechajte sa preto odradiť od používania ľahkých hydratačných krémov či sér, ktoré pokožke pomôžu s regeneráciou.
Eliminujte stres
Mnohí odborníci uvádzajú stres ako možnú príčinu vzplanutia akné. Stres spôsobuje zvýšenie hladín hormónu androgénu. Androgén stimuluje vlasové folikuly a mazové žľazy v póroch, čím zvyšuje riziko vzniku akné. Pomôžte si so zvládaním stresových období aromaterapiou. Stavte na praktické roll ony alebo si zapáľte obľúbenú sviečku. Pleť sa odvďačí tiež za ošetrujúcu kúru v podobe miracle pleťového séra Antistress.













Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- 20 effective tips to get the most glowing skin of your life
- How to Have Glowing Skin? Master These Daily Habits for Healthy Skin!
- The Inside-Out Guide to Getting Your Skin to Glow









Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa