Ako si zachovať mladistvý vzhľad

 

Pokiaľ ide o to, koľko máte rokov, vek je skutočne len číslo. Ale čo ak máte skoré vrásky alebo roky poškodenia slnkom viedli k hrubej, staršie vyzerajúcej pokožke? Ako to môžete vyriešiť, aby bola vaša tvár jemná a vyzerala opäť mladšie?
Dermatológovia odporúčajú začať vždy s jedným produktom starostlivosti o pleť. Otestujte si ho na predlaktí niekoľko dní pred aplikáciou na tvár. Ak nejaký výrobok štípe alebo páli, okamžite ho prestaňte používať. Nezabudnite tiež dodržiavať pokyny na produkte a vyhnúť sa nadmernému používaniu. Dôsledné používanie produktu podľa odporúčaní môže viesť k mladšiemu vzhľadu pleti, preto jej doprajte čas na prácu.

 

Aby ste vyzerali mladšie, ponúka sa veľa rôznych ingrediencií. Ale pozor! Vyberajte si len produkty s prísadami, ktoré preukázateľne robia vašu tvár jemnou a mladšie vyzerajúcou. Napríklad retinol je zlúčenina vitamínu A a prvý antioxidant, ktorý sa vo veľkej miere používa v krémoch proti vráskam bez predpisu. Vitamín C, silný antioxidant, pomáha chrániť pokožku pred poškodením slnkom. Zelený čaj sa používa v prípravkoch na starostlivosť o pleť pre svoje antioxidačné a protizápalové vlastnosti.
Ďalšie zaujímavé zložky, ktoré sú plné antioxidantov, alfa-hydroxykyselín a protizápalových látok, ktoré zlepšia vzhľad vrások sú napríklad:
    Koenzým Q10
    Extrakt z hroznových jadierok
    Hydroxykyseliny
    Niacínamid
    Peptidy
    Retinol
    Čajové extrakty
    Vitamín C
Najosvedčenejším spôsobom, ako vyzerať mladšie, je vyhýbať sa slnku. Slnko nie je tvoj priateľ. Vystavenie slnečnému UV žiareniu je hlavnou príčinou starnutia pokožky. Ak chcete mladšiu pleť, vyraďte opaľovanie zo svojho zoznamu úloh. Opakované opaľovanie vedie k skorým vráskam, tmavým stareckým škvrnám a dokonca k rakovine kože, pretože UV žiarenie urýchľuje proces starnutia a spôsobuje hrubú a poškodenú pokožku. Vystavovanie sa slnku je v skutočnosti dôvodom č. 1 skorých príznakov starnutia pokožky, vrátane začervenania a nerovnomernej pigmentácie.
Chráňte svoje vlasy a pokožku – a predchádzajte budúcim vráskam – tým, že budete vždy nosiť ochranný odev, slnečné okuliare a klobúk. Pred odchodom von si tiež naneste na tvár opaľovací krém každý deň – dokonca aj v dňoch, keď je vonku zamračené alebo chladno. Prevencia vrások je oveľa jednoduchší spôsob, ako vyzerať mlado, ako tráviť hodiny v ordinácii kozmetického chirurga.
Nefajčite, pretože fajčenie poškodzuje kolagén a elastín, oslabuje pokožku a vedie k ochabnutiu a tvorbe vačkov. Ženy, ktoré fajčia v mladom veku, si všimnú ochabnutú pokožku a predčasné vrásky oveľa skôr ako ich nefajčiarske rovesníčky.
Existuje veľa super jednoduchých vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste si udržali zdravú pleť bez ohľadu na to, aké narodeniny ste naposledy oslávili.  Poďme sa pozrieť na niektoré z nich.

 
Pre mladšie vyzerajúcu pleť používajte správne produkty starostlivosti o pleť
Pri nákupe produktov starostlivosti o pleť existujú tri účinné zložky, ktoré by ste mali hľadať na udržanie mladšie vyzerajúcej pleti. Po prvé, skontrolujte štítok, či sérum obsahuje antioxidanty, ako je vitamín C , ktorý vám pomôže rozjasniť pleť. Po druhé, pridajte do svojej rutiny retinoidy, ktoré zvyšujú bunkový obrat a stimulujú obnovu kolagénu. A po tretie, začnite používať exfoliátor na odstránenie vrchnej vrstvy odumretých kožných. Použite tieto tri produkty podľa pokynov na štítku, aby bola vaša tvár jemná a vyzerala mladšie.

Noste SPF každý deň pre večne mladú tvár
Bez ohľadu na to, či je vonku slnečno a 35 stupňov, alebo sychravo a daždivo, opaľovací krém je nevyhnutnosťou, aby ste vyzerali mladšie. Pridajte si ho teda do svojej každodennej rutiny, ak ste tak ešte neurobili, pretože poškodenie slnkom nielenže spôsobuje vrásky, ale môže vás vystaviť riziku rakoviny kože. Používajte aspoň SPF 20. Vyskúšajte Superdefense denný krém pre všetky typy pleti s SPF 20, ktorý je nabitý vyživujúcimi zložkami a hydratuje suchú pokožku, čím pomáha zjemniť vašu tvár.

Ak chcete vyzerať mladšie, voľte ľahký makeup
Ťažký makeup má tendenciu usádzať sa na drsných miestach alebo do línií tváre. Keď starneme, je dobrý transparentný hydratačný základ alebo tónovaný hydratačný krém. Pre mladšie vyzerajúcu pleť odporúčame rozjasňujúci podkladový fluid a tónovací bb krém, ktorý poskytuje ľahké až stredné krytie. Podkladový fluid vyplní linky a póry; minimalizuje tmavé kruhy; a celý make-up nádherne rozjasní.

Pre mladú tvár sa držte ďalej od trblietok
Jasné, výrazné očné tiene alebo produkt s trblietkami spôsobia, že vrásky budú viditeľnejšie a nebudete vďaka nim vyzerať mladšie. Tieto produkty nelichotia ani nevyzerajú atraktívne na koži alebo viečkach, ktoré začínajú vykazovať drobné línie alebo majú drsné škvrny. Tmavé odtiene v kombinácii so svetlejšími neutrálnymi farbami sú pre viečka tou najzhovievavejšou a mladistvejšou voľbou. A vynechajte tekutú linku, ktorá zvýrazňuje jemnú pokožku okolo vašich očí.


 


Môžem vďaka tvaru obočia vyzerať mladšie?
Ak premýšľate, ako vyzerať mladšie, odložte pinzetu a navštívte odborníka, ktorý vám upraví obočie. Ovisnuté oči sa dajú opticky veľmi zmeniť miernym vyklenutím obočia a jeho rozšírením smerom k spánkom, namiesto toho, aby sa chvost zahol okolo oka. Oblúk je dôležitou súčasťou obočia a mal by mať postupný a veľmi jemný zdvih.




Nezabúdajte na krk vo svojej hydratačnej rutine
S pribúdajúcim vekom stráca krk pružnosť rýchlejšie než kdekoľvek inde na vašom tele a nadobúda obávaný krepovitý vzhľad. Mali by ste byť rovnako usilovní a opatrní pri starostlivosti o svoj krk a dekolt ako pri starostlivosti o svoju tvár. Ak chcete zachovať túto časť vašej mlado vyzerajúcej pleti, postupujte podľa týchto troch krokov: Hydratujte každé ráno a večer, raz alebo dvakrát týždenne si urobte peeling jemným exfolátorom a aplikujte denne opaľovací krém.

Venujte pozornosť svojim rukám, aby ste vyzerali mladšie
Ak chcete podporiť mladší vzhľad, nezabudnite pri umývaní riadu vždy nosiť rukavice a často hydratovať namáhanú pokožku rúk.Chemikálie a horúca voda môžu odstrániť ochrannú lipidovú bariéru z vašej pokožky, čo ju robí náchylnou na podráždenie a suchosť.






Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Eczema Treatment For Children
- Kids Health Information - Eczema
- Eczema in Children: Skin Care Dos and Don'ts

 

 





Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa