15 základných tipov na starostlivosť o vlasy pre mužov

 

1 Neumývajte si vlasy príliš často
Častou chybou každého muža je časté umývanie vlasov. Obmedzte umývanie na dvakrát alebo trikrát týždenne a vlasy vždy upravte. To zabezpečí zdravie vlasov a zabráni strate esenciálnych olejov z pokožky hlavy.

2 Vlasy jemne vysušte; nedrhnite ich uterákom
Vlhké vlasy bývajú slabšie a náchylnejšie na poškodenie. Vyhnite sa teda treniu vlasov po umytí, pretože to povedie k ich nadmernému lámaniu. Namiesto toho ich osušte, aby ste predišli stresu na pokožke hlavy.

 

3 Zbavte sa toho hrebeňa!
Vaše vlasy môžu rednúť. Nechajte si ostrihať účes, ktorý vyhovuje rednúcemu vzhľadu. Za žiadnych okolností sa prosím nedajte zlákať nutkaním prekrývania lysín prečesávaním vlasov z inej časti hlavy. Rednutie vlasov je absolútne prirodzené a so správnym strihom môžete stále vyzerať fantasticky!

4 Používajte kondicionér
Kondicionér s obsahom aktívnych látok ako je kofeín je pre vás tou správnou voľbou. Využite silu kofeínu a posilnite vlasové korienky. Kondicionéry či vlasové toniká nie sú výsadou žien, pamätajte, že aj vy máte právo na dokonalú vlasovú starostlivosť!

5 Chráňte svoje vlasy pred chlórom
Chlór v bazénoch môže byť mimoriadne katastrofálny pre pokožku hlavy, pretože spôsobuje, že vlasy sú suché a krehké. Najjednoduchší spôsob, ako chrániť vlasy pred škodlivými účinkami chlóru, je nosiť plaveckú čiapku a vlasy ošetrovať jemným kondicionérom.

 
6 Na vlasy používajte menej produktov
Použitie príliš veľkého množstva gélu na vlasy, vosku na vlasy, spreja na vlasy alebo akéhokoľvek iného vlasového produktu spôsobuje, že vaše vlasy vyzerajú neprirodzene a ťažko. Používajte minimalistické množstvo týchto produktov, pokiaľ ide o správny styling vlasov a stavte napríklad na prírodnú pastu na vlasy, ktorá vlasy nezaťažuje.

7 Použite čistiaci šampón
V priebehu času sa produkt, ktorý aplikujete na vlasy, môže nahromadiť a spôsobiť, že vaše vlasy budú matné a bez života. Môžete použiť hĺbkovo prečisťujúci šampón s tromi tipmi ílov, aby ste vytrhli všetky nahromadené a zachovali si lesklé vlasy. Po umytí vlasov môžete použiť tiežhydrolát, ktorý vyživá pokožku a zjemní vlasy. Tiež pomáha vyrovnávať hladinu pH. Môže to znieť divne, ale naozaj to funguje.

8 Umyte, neopakujte
Článok o starostlivosti o pánske vlasy by nebol úplný bez vyvrátenia mýtu o dvojitom použití šampónu. V zásade sa nenechajte oklamať televíznymi reklamami, ktoré hovoria o umytí, opláchnutí a opakovaní. Umyť si vlasy raz stačí. Uistite sa však, že používate správny šampón a kondicionér.

9 Eliminujte teplo
Ďalším dôležitým tipom na starostlivosť o vlasy je vyhnúť sa prílišnému vystaveniu vlasov teplu. Vyhnite sa používaniu sušičov vlasov. Nechajte ich prirodzene vyschnúť. Môže to chvíľu trvať, ale určite to zabráni krepovateniu vlasov a vysychaniu vlasovej pokožky. Ale ak používate sušič vlasov, uistite sa, že ho necháte na nízkej teplote.

10 Pravidelne sa strihajte
Aby boli vaše vlasy upravené a udržiavané, nechajte sa ostrihať každých 4-6 týždňov. Skúste si dohodnúť rannú schôdzku. Kaderník bude menej vyťažený a nebude unavený. Bude mať teda trpezlivosť aj na náročnejšie požiadavky či dodatočnú vlasovú kúru.



 


11 Dajte si vlažnú sprchu
Studená sprcha v skutočnosti blokuje krvné kapiláry v pokožke hlavy. Tieto krvné kapiláry nesú základné živiny a pre optimálny účinok musia byť aktívne a ich náhle zúženie by bolo pre zdravie vašich vlasov katastrofálne. To však neznamená, že si máte vlasy sprchovať pod horúcou vodou. Úplne vám to pokazí vlasy tým, že vytiahne všetky prírodné oleje z pokožky hlavy. Ideálne je vyskúšať a opláchnuť si vlasy vlažnou vodou.

12 Zostaňte prirodzený
Farbenie, trvalú, vyrovnávanie atď. obmedzte na minimum, pretože opakovaná chemická úprava môže vaše vlasy nenapraviteľne poškodiť. Ak si prajete zmeniť odtieň vašich vlasov, ideálne bude siahnuť po henne.




13 Používajte správne nástroje
Vlasy sú jemné a musíte sa uistiť, že používate správne nástroje. Tiež nečešte mokré vlasy; namiesto toho použite prsty alebo hrebeň so širokými zubami.

14 Vyhnite sa tesným klobúkom a čiapkam
Tesné klobúky alebo dokonca tesné čiapky či účesy môžu mať za následok „trakčnú alopéciu“, stav vlasov, ktorý môže spôsobiť vypadávanie vlasov, niekedy natrvalo.

15 Zostaňte zdraví
Zdravie vašich vlasov je odrazom vášho životného štýlu. Starostlivosť o vlasy pre mužov znamená, že musíte dobre jesť, mať veľa pohybu, piť vodu, mať dostatok spánku a snažiť sa zostať pozitívny. Nie je to síce jednoduché, ale na množstvo týchto úkonov už existujú pomôcky. Stavte na aromaterapiu či uvoľňujúcu masáž, doprajte si blahodarný kúpeľ. Nezabúdajte, že vaše vlasy sú prvá vec, ktorú si na vás ľudia všimnú. U dobre udržiavanej hlavy a koruny krásy sa za vami budú otáčať ďalšie hlavy ;)


Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Haircare and Styling Tips for Men, According to Barbers
- How to Create a Good Hair Care Routine (for Men)
- 23 Expert Hair Care Tips For Men

 

 



Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa