Ako obmedziť vypadávanie vlasov

Ako obmedziť vypadávanie vlasov

Pevné a zdravé vlasy sú korunou krásy a podstatným prvkom sebavedomia mnohých ľudí. Ak sa začne vlas stenčovať alebo vypadávať, môže to byť znepokojujúce. Našťastie existuje niekoľko vecí, ktoré môžete urobiť, aby ste zabránili vypadávaniu vlasov alebo podporili rast vlasov.

Najlepší spôsob, ako spomaliť alebo zastaviť vypadávanie vlasov, je riešiť základnú príčinu. Niekedy je vypadávanie vlasov dočasné. Môže to byť spôsobené hormonálnymi zmenami, operačnými zákrokmi alebo veľkým stresom. Neodporúča sa však zanedbávať ani zdravú a vyváženú stravu s dostatočným príjmom živín. Akonáhle nepriaznivé obdobie prejde a príčiny sa odstránia, vlasy zvyčajne dorastú. V iných prípadoch je však riešenie komplikovanejšie.

V dôsledku prirodzeného rastového cyklu je normálne stratiť približne 100 vlasov denne. Ak však strácate viac, porozprávajte sa so svojím lekárom, aby ste vylúčili akékoľvek vážne zdravotné ťažkosti a prediskutujte svoje možnosti.
V prípade starostlivosti o vlasy môžete staviť na niektoré z overených tipov, ako obmedziť vypadávanie vlasov či podporiť ich rast, pevnosť a zdravie..
 
Pravidelné umývanie
Každodenné umývanie vlasov môže chrániť pred vypadávaním vlasov tým, že udržuje pokožku hlavy zdravú a čistú. Základom je použiť jemný šampón. Komerčné šampóny a ich receptúry môžu vlasy vysušiť a spôsobiť ich lámanie, čo vedie k vypadávaniu vlasov. Ak však zvolíte jemný šampón s prírodným zložením, o vašu pokožku aj vlasy bude postarané skutočne šetrne, vďaka čomu sa minimalizuje tiež riziko ich poškodenia a následného nadmerného vypadávania.¨

Výhody šampónov Soaphoria:
- šetrné prírodné zloženie
- vegánska receptúra
- netestované na zvieratách
- bez syntetických sulfátov, silikónov, parabénov
- s vyživujúcimi olejmi a ochrannými zložkami
 


Kokosový olej

Podľa prehľadu štúdií z roku 2018 sa vedci domnievajú, že kokosový olej môže pomôcť zabrániť poškodeniu vlasov v dôsledku starostlivosti a vystavenia ultrafialovému (UV) svetlu. Kyselina laurová nachádzajúca sa v kokosovom oleji pomáha viazať proteíny vo vlasoch a chráni ich pred lámaním pri korienkoch a prameňoch. Vmasírovanie kokosového oleja do pokožky hlavy môže podporiť lepší prietok krvi a pomôcť pri opätovnom raste. Úplne postačí, ak malé množstvo kokosového oleja votriete do pokožky niekoľko hodín pred plánovaným umývaním vlasov ako ozdravnú kúru. Vlasy následne umyte jemným šampónom a ošetrite ako obyčajne.

Olivový olej

Olivový olej možno použiť na hĺbkovú úpravu vlasov, chráni ich pred vysušením a súvisiacim lámaním. Olivový olej je tiež ústrednou zložkou stredomorskej stravy, ktorá môže pomôcť spomaliť genetické vypadávanie vlasov. Zvážte nanesenie niekoľkých polievkových lyžíc olivového oleja priamo na vlasy a nechajte ich pôsobiť 30 minút pred umytím. Nie nadarmo sa olivový olej prezýva aj „zelené zlato“. Kozmetické produkty s vyšším obsahom olivového oleja dokážu krásne podporiť zdravie pokožky, dodajú jej vzácne živiny a pomôžu ju ochrániť pred opakovaným vysychaním.
Náš tip: Olivový olej je skvelý pre starostlivosť nielen o vlasy, ale aj o pokožku tela. Vyskúšajte náš rad telovej kozmetiky Olivovník, ktorý je svojou šetrnou formuláciou stvorený pre starostlivosť o celé telo. Navyše, jemná a svieža prirodzená vôňa sa hodí ako pre ženy, tak i pre mužov.

Šetrný styling

Preskočte pevné vrkoče alebo chvosty, ktoré môžu ťahať vlasy pri korienkoch a potenciálne viesť k nadmernému vypadávaniu. Namiesto toho stavte na pár trikov, pokiaľ ide o styling. Nechajte vlasy uschnúť na vzduchu, aby ste predišli podráždeniu pokožky hlavy. Ak môžete, vyhnite sa tepelným stylingom, ako sú kulmy alebo žehličky, ktoré môžu tiež poškodiť alebo zlomiť vlasový kmeň. Doprajte vlasom extra výživu vďaka organickým olejom a pokožku povzbuďte jemným tonikom či hydrolátom.

Chemické ošetrovanie vlasov

Chemické ošetrenie, ako je trvalá alebo farba na vlasy, môže tiež poškodiť vlasy a pokožku hlavy. Ak ste fanúšikom pravidelných vlasových premien, opýtajte sa svojho stylistu na alternatívy, ako sú organické farby na vlasy a iné, ktoré neobsahujú amoniak, peroxid alebo parafenyléndiamín (PPD). Tiež môžete v rámci zmeny vyskúšať namiesto novej farby nový strih. Kvalitný strih podporí zdravie vlasov, zjednoduší ich úpravu a často dokáže tiež opticky zahustiť a vyplniť účes. Na internete nájdete nekonečné množstvo inšpirácií. Uložte si fotky účesov, ktoré sa Vám páčia a nehanbite sa ich ukázať svojej kaderníčke!



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Hair loss
- Hair loss: Diagnosis and treatment
- 17 Ways to Stimulate Hair Growth for Men

 

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa