Botox vo fľaštičke

Botox vo fľaštičke: tieto zložky pleťovej starostlivosti sú najlepšími anti-age prostriedkami

Kedysi sme botox poznali len zo stránok bulvárnych časopisov. Nikomu mimo Hollywoodu ani nenapadlo, že by sa niekedy mohol dostať k jeho aplikácii a ešte k tomu za dostupnú cenu. Botox a výplne boli pre nás všetkých záhadou – a potom ich začali dostávať influenceri. Botox propagovali ako všeliek na vyplnenie malých vrások tu a tam a ako ideálny nástroj na prevenciu vrások a jemných liniek v budúcnosti. Svet sa rozdelil na dva tábory. Na tých, ktorí absolútne odmietajú akékoľvek zákroky estetickej medicíny a na tých, ktorí v boji proti starnutiu pleti botox využívajú s veľkou obľubou, aby si zachovali mladistvý vzhľad. Ale naozaj je to jediná cesta?
Samozrejme nie je potrebné sa spoliehať na botox, injekcie alebo čokoľvek, čo sľubuje pevnú, napnutú pleť bez vrások. Veda medzičasom pokročila natoľko, že dnes už môžeme na ceste za večnou mladosťou naraziť na množstvo overených produktov, ktoré botox spoľahlivo nahradia. Kľúčom je rutina starostlivosti o pleť, ktorá napodobňuje rovnaké vyhladenie liniek, redukciu vrások a textúru... A tu sú ingrediencie, ktoré zaručujú želané výsledky!
 

Retinoidy


Ak sa niekto s botoxom skrátka nedokáže stotožniť alebo chce len jednoduchú a účinnú starostlivosť, opaľovací krém a retinoid sú absolútne nevyhnutné na udržanie zdravého základu pleti, boj proti vráskam a udržiavanie živého a sviežeho vzhľadu. Retinoidy sú formy vitamínu A, ktoré podporujú bunkovú výmenu a rýchlo odstraňujú vrstvy pokožky, čím podporujú hladký, mäkký a rovnomerný vzhľad pokožky, vďaka čomu je menej náchylná na akné, hyperpigmentáciu, ochabnutie textúry a samozrejme, pôsobí tiež proti starnutiu.

Kozmetické produkty s obsahom retinolu nemusia byť úplne pre každého. Retinol je predsalen silnou zložkou, ktorá môže najmä zo začiatku používanie pleť podstatne dráždiť. Dôležité je preto siahnuť po odborne formulovaných produktoch s vhodnou koncentráciou aktívnych látok. Skvelou náhradou retinolu je tiaž rastlinná zložka menom bakuchiol, ktorá pôsobí úplne rovnako, akurát nespôsobuje nepríjemné podráždenie.
 


SPF

Opaľovací krém je jeden z najviac podceňovaných produktov starostlivosti o pleť. Pritom chráni pokožku pred drsným poškodením slnkom (rakovina kože, jemné linky, vrásky a slnečné škvrny), ktoré značne prispieva k rýchlejšiemu starnutiu. Bez ohľadu na to, s ktorým odborníkom na kožu, estetiku alebo starostlivosť o pleť sa porozprávate, prvým produktom, o ktorom sa uistí, že ho používate denne, je opaľovací krém.

Ak používate aktívne zložky, ako je retinol a alfa-hydroxykyseliny (ako kyselina glykolová a mliečna), opaľovací krém je absolútne nevyhnutný, pretože tieto zložky spôsobujú fotosenzibilitu. Ak sa vaša rutina zaobíde aj bez nich, nemyslite si, že pre vás SPF povinné nie je. Mali by ste používať opaľovací krém vždy, keď sa vystavíte slnku, čo je absolútne každý deň (áno, aj keď sedíte pri okne a v zamračených dňoch).

Peptidy

Peptidy sú jednou z najdôležitejších zložiek, ktoré je potrebné zahrnúť do rutiny starostlivosti o pleť proti starnutiu. Peptidy udržujú kolagén, bielkoviny a keratín nedotknuté, pretože posielajú správy do buniek vašej pokožky, aby naďalej produkovali kolagén. Podporou produkcie kolagénu tak zaisťujú, že bude vaša pokožka pevná a pružná. Výborným spôsobom, ako to rutiny zakomponovať peptidy, je zvoliť si pleťové sérum s peptidmi a ďalšími cennými zložkami, ktoré zvládne hneď niekoľko úloh naraz.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- The 7 Best Anti-Aging Ingredients, According to Dermatologists
- 11 Powerful Antiaging Skin-Care Ingredients You Should Know
- What Anti-Aging Ingredients Are Best for You?

 

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa