Výhody niacinamidu: čo robí niacinamid pre pokožku?

Výhody niacinamidu: čo robí niacinamid pre pokožku?

Niacinamid je zložka starostlivosti o pleť, ktorá si zaslúži vašu pozornosť a vaša pokožka vás bude milovať za jej používanie. Medzi hŕstkou ďalších úžasných zložiek starostlivosti o pleť, ako je retinol a vitamín C, je niacinamid výnimočný vďaka svojej všestrannosti pre takmer všetky typy starostlivosti o pleť a typ pleti.

Čo je niacinamid?

Niacinamid, tiež známy ako vitamín B3, je vo vode rozpustný vitamín, ktorý spolupracuje s prírodnými látkami vo vašej pokožke, aby pomáhal viditeľne minimalizovať rozšírené póry, sťahovať ochabnuté póry, zlepšovať nerovnomerný tón pleti, zjemňovať jemné linky a vrásky, znižovať mdlosť a posilniť oslabený povrch pleti. Niacinamid tiež znižuje vplyv poškodenia zo životného prostredia, pretože má schopnosť zlepšovať kožnú bariéru (jej prvú obrannú líniu) a navyše zohráva úlohu pri pomáhaní pokožke opraviť známky poškodenia z minulosti.
 

Prečo by ste mali používať niacinamid?


Možno ani len netušíte, čo všetko môže niacinamid urobiť pre pokožku, keď sa aplikuje prostredníctvom produktov starostlivosti o pleť. Niacinamid je jedinečne kompatibilný s akýmkoľvek produktom vo vašej rutine starostlivosti o pleť, vrátane tých, ktoré obsahujú retinol, peptidy, kyselinu hyalurónovú, AHA, BHA, vitamín C a všetky typy antioxidantov. Vo svojej rutine môžete použiť viacero produktov obsahujúcich niacinamid a stále to nebude senzibilizujúce, pretože tento geniálny vitamín B je dobre znášaný všetkými typmi pleti. Je dokonca vhodný pre tých, ktorí majú citlivú pokožku alebo pokožku náchylnú na rosaceu.
 


Čo robí niacinamid pre vašu pokožku?


Výhody niacinamidu alebo vitamínu B3 pre pokožku sú, že pomáha obnovovať povrch pokožky a chrániť ho pred stratou vlhkosti a dehydratáciou tým, že pomáha pokožke zlepšiť jej prirodzenú produkciu ceramidov. Keď sa ceramidy časom vyčerpajú, pokožka je náchylná na všetky druhy problémov, od pretrvávajúcich škvŕn suchej, šupinatej pokožky až po čoraz väčšiu citlivosť.

Ak bojujete so suchou pokožkou, ukázalo sa, že lokálna aplikácia niacinamidu zvyšuje hydratačnú schopnosť hydratačných látok, takže povrch pokožky môže lepšie odolávať strate vlhkosti, ktorá vedie k opakovanej suchej, napnutej a šupinatej pokožke. Niacinamid funguje skvele s bežnými hydratačnými zložkami, ako je glycerín, nevonné rastlinné oleje, a mnohé ďalšie.

Ako niacinamid pomáha pórom?



Skvelá otázka, aj keď odpoveď tu nie je istá. Jednoducho povedané, výskum neprišiel k úplnému pochopeniu toho, ako je možné, že tento vitamín B funguje ako mágia na redukciu pórov, ale je to tak! Zdá sa, že niacinamid má normalizačnú schopnosť na výstelku pórov a tento vplyv hrá úlohu pri zabraňovaní hromadeniu nečistôt, čo vedie k upchávaniu a drsnej, hrboľatej pokožke. Ako sa upchávanie tvorí a zhoršuje, póry sa natiahnu, aby to kompenzovali, a vy uvidíte rozšírené póry. Tým, že niacinamid pomáha veciam vrátiť sa do normálu, pomáha pórom vrátiť sa do ich normálnej veľkosti. Poškodenie slnkom môže tiež spôsobiť natiahnutie pórov, čo vedie k tomu, čo niektorí opisujú ako "pomarančová koža". Vyššie koncentrácie niacinamidu môžu pomôcť viditeľne stiahnuť póry tým, že posilnia podporné prvky pokožky.

Čo robí niacinamid pri vyrážkach?

S potešením vám môžeme povedať, že výskumy ukazujú, že koncentrácia 2 % (alebo viac) je vysoko účinná pri rýchlejšom vyblednutí červených škvŕn (sčervenanie, ktoré zanechávajú škvrny). To znamená, že produkty obsahujúce niacinamid sú dobrou voľbou pre tých, ktorí majú pleť so sklonom k ​​akné.

Ako niacinamid pomáha pri zafarbení a nerovnomernom tóne pleti?

Oba tieto problémy pramenia z prebytočného melanínu (kožného pigmentu), ktorý sa objavuje na povrchu kože. Niacinamid v koncentráciách 5 % a vyšších pôsobí niekoľkými spôsobmi, aby zabránil objaveniu sa nových sfarbení. Zároveň tiež pomáha odstraňovať existujúce sfarbenie, takže tón vašej pleti vyzerá rovnomernejšie. Niacinamid a zložky znižujúce sfarbenie dobre spolupracujú, ako sú všetky formy vitamínu C, retinol a bakuchiol.

Ako používať niacinamid?

Používanie niacinamidu je úplne jednoduché. Celkom postačí nájsť skvelé produkty starostlivosti o pleť, ktoré ho obsahujú spolu s ďalšími prospešnými zložkami, ako sú antioxidanty, látky na obnovu pokožky a ďalšie zložky, ktoré vyživujú pokožku.

Tento viaczložkový prístup k starostlivosti o pleť je dôležitý, pretože aj keď sú výhody niacinamidu pôsobivé, nie je to jediná zložka, ktorú pleť potrebuje, aby vyzerala a cítila sa čo najlepšie. Myslite na to ako na svoju stravu, hoci je kel zdravý, ak by bol kel všetko, čo by ste jedli, čoskoro by ste boli podvyživení, pretože vaše telo potrebuje viac ako jedno zdravé jedlo, aby sa udržalo. To isté platí pre kožu, najväčší (a najviac exponovaný) orgán tela!

Pre dosiahnutie najlepších výsledkov používajte bezoplachové niacinamidové produkty a aplikujte ich na vyčistenú pleť dvakrát denne. V prípade niacinamidu sa netreba obávať prílišnej precitlivenosti. Preto s výberom produktov pokojne experimentujte, aby ste zistili, čo najlepšie funguje pre vašu pokožku!

Trápia vás pretrvávajúce problémy s pokožkou, ako sú viditeľne natiahnuté póry, póry, ktoré sa stali uvoľnenými alebo drsná, hrboľatá štruktúra pokožky? Vyskúšajte niacinamid v jeho absolútne 100% forme. Prášková podoba niacinamidu je vhodná ako na samostatné použitie, tak i na použitie v zridenej podobe. Primiešajte malé množstvo produktu do svojho obľúbeného krému či séra v dlani pred aplikáciou a voilá. Ošetrenie niacinamidom viditeľne redukuje natiahnuté a rozšírené póry, vyhladzuje drsnú textúru pokožky (pomarančová kôra) a minimalizuje hrbolčeky spôsobené nahromadeným kožným mazom. Odhaľuje hladšiu a jemnejšiu textúru pokožky.

Produkty s obsahom niacinamidu môžete použiť aj okolo očí. Aplikácia hydratačného krému alebo očného krému s niacinamidom pomáha zlepšiť vzhľad kruhov pod očami, pomáha zjemňovať vzhľad škvŕn, nehovoriac o tom, že umožňuje tejto chúlostivej oblasti udržať vlhkosť vyhladzujúcu pokožku a odolávať strate pevnosti. Skombinujte preto niacinamid so svojim obľúbeným očným gélkrémom alebo elixírom.

Ako dlho trvá, kým niacinamid zaúčinkuje?

Vo všeobecnosti by ste mali začať pozorovať výsledky po 2-4 týždňoch používania dvakrát denne (v závislosti od závažnosti vašich problémov s pokožkou a od toho, ako koncentrovaný je váš niacinamidový produkt). Pre neustále zlepšovanie je potrebné neustále používanie.

Výsledky sa budú časom zlepšovať, ale neočakávajte, že vaša pleť bude úplne „bez pórov“ – to nie je možné pri žiadnom produkte starostlivosti o pleť (nehovoriac o tom, že vaša pleť potrebuje svoje póry pre mnohé životne dôležité funkcie). Čo môžete očakávať, sú póry, ktoré vyzerajú menšie, tón pleti, ktorý vyzerá rovnomernejšie, viditeľne redukované jemné linky a vrásky a celkovo zdravší lesk.

Nie je dôvod čakať s pridaním niacinamidu do vašej rutiny starostlivosti o pleť. Tento úžasne všestranný vitamín B prináša mnohé reálne výhody na zlepšenie vzhľadu pokožky, takže vyzerá rovnomernejšie, jasnejšie a mladšie. Rovnako ako pri každej skvelej zložke starostlivosti o pleť je dôležité dbať na každodennú ochranu pokožky širokospektrálnym opaľovacím krémom s ochranným faktorom 20 alebo vyšším. To vám umožní získať maximálny úžitok z niacinamidu a iných osvedčených prostriedkov na ochranu pokožky.

Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Here's Why—and How—You Should Add Niacinamide to Your Skincare Routine
- What is niacinamide? Experts explain the benefits of the anti-aging skin care ingredient
- Everything You Need to Know About Niacinamide, Skin Care’s New Powerhouse Ingredient

 

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa