nočná rutina - V akom poradí správne aplikovať produkty

V akom poradí správne aplikovať skincare produkty – nočná rutina

Pri nočnej starostlivosti o pleť musíte zvážiť, či chcete alebo nechcete začleniť retinol do svojej rutiny. Retinol nemusí vždy sadnúť úplne každému, preto sa vôbec nič nestane, ak ho z nočnej rutiny vynecháte. Nočná starostlivosť o pleť je čas na serióznejšie ošetrenia, kedy si môžeme dovoliť aplikovať napríklad aj fotosenzibilizujúce AHA kyseliny, ako je kyselina glykolová a mliečna, pretože veľa z týchto aktívnych zložiek sa rozkladá na slnečnom svetle. Ak chcete používať AHA aj retinol, je najlepšie ich aplikáciu striedať. Jednu noc použite retinol a ďalšiu AHA a tak ďalej, ale buďte opatrní a postupujte len veľmi pomaly, pretože je známe, že tieto zložky spôsobujú podráždenie, keď ich používate prvýkrát. Typická nočná rutina starostlivosti o pleť bude vyzerať relatívne podobne ako denná rutina s niekoľkými drobnými úpravami.

Krok 1: Olejový čistič
Olejový čistič je vždy potrebné používať večer, pretože musíme odstániť make-up, SPF, znečisťujúce látky z prostredia a kožný maz, ktorý pleť produkuje počas dňa. Môžete použiť olejový čistič alebo čistiaci balzam v závislosti od vašich preferencií.

Krok 2: Gélový alebo mliečny čistiaci prostriedok
Aby ste sa uistili, že všetky mastné zvyšky z vášho čistiaceho oleja/balzamu sú odstránené a vaša pleť je úplne zbavená make-upu, nečistôt a mastnoty, vyberte si gél alebo mlieko. Gél je skvelý pre zmiešanú/mastnú pleť alebo pleť so sklonom k ​​akné, zatiaľ čo mliečny čistiaci prostriedok vyčistí pleť bez toho, aby odstránil všetku vlhkosť na suchých typoch pleti.
 
Krok 3: Hydratačný toner alebo tekutý exfoliátor
Môžete použiť rovnaký toner, hydrolát alebo esenciu, ktorú ste použili ráno na hydratáciu pokožky a pripraviť ju tak na akúkoľvek z drsných kyslých zložiek alebo retinoidov, ktoré by ste mohli použiť ako ďalšie. Počas tohto kroku môžete použiť aj tekutý exfoliant s AHA alebo BHA. Uistite sa, že vo svojej večernej rutine nepoužívate žiadne iné kyseliny a pokračujete podľa tohto kroku s hydratačným krémom.

Krok 4: AHA/BHA alebo retinol
Ak ste v poslednom kroku použili exfoliátor, teraz ho preskočte. Tu začína vstupovať do hry retinol a AHA. Používanie AHA a BHA súčasne s retinolom môže byť dráždivé v závislosti od typu vašej pleti, preto odporúčame striedať noci alebo používať AHA/BHA produkty ráno a retinol večer, aby ste obmedzili podráždenie. Ak nepoužívate retinol, tu by ste sa mohli rozhodnúť pre exfoliačné sérum alebo masku s jemne exfoliačnými účinkami. Ak sa rozhodnete pre aplikáciu produktu s retinolom, počkajte asi 20 minút a nechajte ho úplne absorbovať, než budete pokračovať.
 

Krok 5: Očný krém
Ak počas dňa neznesiete výživnejšie formulácie v očnom okolí, zvoľte očný gélkrém na ráno a očný elixír na večer. Takto bude vaše očné okolie chránené a vyživené počas dňa i noci.

Krok 6: Hydratačný krém
Hľadajte hydratačné krémy s prísadami, ktoré podporujú vašu kožnú bariéru, ako je skvalán, ceramidy, lipidy (oleje) a mnohé ďalšie v krémovom základe prispôsobenom vášmu typu pleti. Môžete tak podporiť spoluprácu krému s vašimi korekčnými produktmi a pomáhate chrániť pokožku pred narušením bariéry (dráždivá dermatitída). Tiež tento postup predchádza transepidermálnej strate vody. V ponuke Soaphoria nájdete množstvo výživných krémov, sér a balzamov, z ktorých si vyberie skutočne každý. Použite možnosti filtrácie, aby ste rýchlejšie objavili to pravé pre vašu pleť.

Krok 7: Oleje a olejové séra
Oleje pomáhajú vytvárať bariéru na utesnenie všetkých vašich produktov a udržujú vašu pokožku optimálne hydratovanú počas noci. Ak chcete používať Overnight miracle sérum alebo pleťový olej na noc, práve teraz je jeho čas.

Krok 8: Lokálne ošetrenie
Ak máte nejaké aktívne vyrážky, práve teraz prišiel ten čas, keď by ste si aplikovali lokálne ošetrenie v podobe SOS korektoru, zinkového krémiku či čajovníkového oleja. Pozor, po lokálnom ošetrení už neaplikujte žiadnu inú starostlivosť o pleť, najmä nie retinol.


Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:

Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa