VITAMÍN K

VITAMÍN K

Veľa ľudí nepozná vitamín K a jeho skvelé účinky. Naopak, často siahame práve po známych vitamínoch A, C či E. Vitamín K si zaslúži pozornosť a aj Vy by ste sa mali dozvedieť, prečo ho zaradiť do starostlivosti o pleť.

ČO JE VITAMÍN K?

Vitamín K je vitamín rozpustný v tukoch. Je dôležitý pre normálne fungovanie mnohých proteínov v tele, napríklad pre koagulačné faktory, ktoré riadia krvácanie. Zvyčajne sa vyskytuje v zelenej listovej zelenine, uhorke, olivovom, sójovom a repkovom oleji, v masle, syre a vaječnom žĺtku.

AKO PÔSOBÍ NA PLEŤ?

OCHRANA PROTI OXIDÁCII
Ukázalo sa, že vitamín K pôsobí ako silný antioxidant. Antioxidanty boli vždy považované za dôležitú látku pri podpore krásnej a zdravej pokožky, pretože zabraňujú škodlivým účinkom voľných radikálov (spôsobené vystavením dymu, znečisteniu životného prostredia a škodlivým lúčom slnka).
Podieľa sa tiež na obnovení tkaniva a riadení rastu buniek. Tieto účinky vitamínu K sú významné pri udržiavaní jemnejšej, žiarivejšej a mladšie vyzerajúcej pleti. Vitamín K pomáha vášmu telu produkovať nové kožné bunky. Keď k tomu dôjde, čerstvé a zdravé kožné bunky ľahko nahradia staršie kožné bunky, ktoré sú suché a tvrdé. Akonáhle sa odstránia mŕtve kožné bunky, nové kožné bunky budú vystavené.

ZNIŽUJE VIDITEĽNÉ ZNAKY STARNUTIA

Vrásky a jemné linky sú primárne spôsobené zníženou tvorbou kolagénu a elastínu. Kolagén a elastín sú rozhodujúce pre udržanie elasticity pokožky. Keď im chýba, vaša pleť stráca pružnosť, čo má za následok vrásky a jemné línie. Vitamín K pomáha chrániť kolagén v tele. Keď sa udržuje zdravá produkcia kolagénu, vaša pokožka sa zdá viac plná, hladká a mladistvá.

BOJUJE S TMAVÝMI KRUHMI POD OČAMI

Prínosy vitamínu K pre pokožku zahŕňajú pomáhanie pokožke rozptýliť modriny a zmenu zafarbenia. Koža okolo očí je mimoriadne jemná, tenká, a tak sa kvôli krehkosti krvných ciev, vyskytujú tmavé kruhy práve pod očami. Keď sa krvné cievy zlomia, krv preniká do okolitej kože, čo má za následok eventuálne sfarbenie. Ďalšími faktormi sú nedostatok spánku, trenie očí, a genetické faktory.

Ako sme už spomenuli, vyznačuje sa aj svojou antikoagulačnou vlastnosťou, ktorá pomáha regulovať krvácanie. Táto vlastnosť tiež pomáha pri posilňovaní krvných ciev, aby nedošlo k poškodeniu alebo poškodeniu. To znamená, že vitamín K je účinný pri prevencii príčiny tmavých kruhov pod očami.

Trápia aj Vás tmavé kruhy pod očami, ochabnutá či mdlá pleť. Siahnite po pleťovej starostlivosti s obsahom vitamínu K, a Vaša pleť sa Vám čoskoro poďakuje zdravým a mladistvým vzhľadom.

Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Vitamin K Claims to Reduce Dark Circles, So We Asked Derms for Their Thoughts
- Health benefits and sources of vitamin K
- Everything You Need To Know About Vitamin K's Skincare Benefits
 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa