HROZNOVÝ OLEJ: Všetko, čo treba vedieť

HROZNOVÝ OLEJ: Všetko, čo treba vedieť

ZOZNÁMTE SA: Hroznový olej - čo to je?

Hroznový olej je obľúbený rastlinný olej, ktorý sa získava z jadierok plodov vínnej révy – viniča hroznorodého, lat. vitis vinifera. Vinič hroznorodý je veľmi známou kultúrnou rastlinou pestovanou v mnohých krajinách predovšetkým kvôli svojim plodom, ktorými je hrozno. Väčšina z nás vie, že z hrozna sa vyrába víno, avšak možno nie každý už stihol spoznať aj ďalší skvelý produkt z jadierok tohto skvelého ovocia.

Olej z hroznových jadierok je nesmierne všestranným a neuveriteľne populárnym pomocníkom v skrášľovaní. Hroznový olej na pleť používajú ženy po celom svete a nemenej obľúbeným je i v používaní v kuchyni. Šalátom dodáva ľahké osvieženie, pričom jeho chuť je takmer nebadateľná, preto sa úžasne kombinuje s akýmikoľvek surovinami. V kozmetike si okrem pleťovej starostlivosti našiel hroznový olej uplatnenie aj v starotlivosti o vlasy a celé telo.

Opäť však platí, že ak sa rozhodnete kúpiť hroznový olej, je veľmi dôležité pozerať sa na pôvod. Skutočne kvalitný olej z hroznových jadierok je za studena lisovaný a nerafinovaný. Kvalitný hroznový olej nemusí byť drahý, avšak samotná cena by pri jeho výbere nemala byť rozhodujúca. Dôležitý je spôsob spracovania a výroby, ako i prípadné certifikácie o bio pôvode alebo udržateľnom spôsobe spracovávania.

VLASTNOSTI HROZNOVÉHO OLEJA

Viete, ako by mal vyzerať poctivý hroznový olej? Aj kvalitný olej z hroznových jadierok má svoje charakteristické vlastnosti. Poďme sa na ne spoločne pozrieť.

Hroznový olej je konzistenciou podobný akémukoľvek inému oleju. Nie je príliš hustý, ani príliš riedky.

Konzistencie hroznového oleja je teda typicky olejová.

Čo je však zaujímavé, že hroznový olej patrí k suchším typom olejov. Vďaka tomu pri nanesení na pokožku nezanecháva výrazne mastné stopy, ale veľmi dobre sa vstrebáva.

Vôňa hroznového oleja nie je nijak zvlášť výrazná, dalo by sa povedať, že je takmer nebadateľná.

Sfarbenie je zväčša jemne zlatisté až nazelenalé. Rozdiely v odtieňoch sfarbenia sú dané konkrétnou odrodou a druhom hrozna, z ktorého sa olej vyrába.
 

HROZNOVÝ OLEJ V KOZMETIKE


Nezastupiteľné miesto si hroznový olej vyslúžil aj v kozmetickej výbave najnáročnejších beauty maniačok. Hroznový olej na pleť možno nanášať bez obáv, že by pleť ostala neprimerane mastná. Je pleťou výborne znášaný a ľahko vstrebávaný, čo je jedným z hlavných dôvodov, prečo hroznový olej radíme medzi top pleťové oleje vôbec.

Hroznový olej sa využíva ako zvláčňujúca a vyživujúca zložka nielen v pleťových krémoch a sérach, ale výborne pôsobí aj na vlasovú pokožku a vlasy. Kožu vo všeobecnosti pomáha zbavovať suchosti a zjemňuje jej povrch. Efektívne podporuje udržiavanie hydratácie pokožky, pôsobí jemne antioxidačne a neupcháva póry. Aj preto je hroznový olej vhodný pre všetky typy pleti.

Hroznový olej je možné použiť aj ako jemný nemastný masážny olej. Je ideálnou voľbou pri výrobe telového ošetrujúceho oleja, nakoľko vyživuje bez zbytočného zaťaženia a prílišného mastenia pokožky.
Hroznový olej podporuje zdravie pokožky a odďaľuje proces jej starnutia. Pomáha predchádzať vzniku vyrážok a akné, predchádza tvorbe suchých lupín vo vlasovej časti pokožky hlavy. Podporuje rast vlasov a posilňuje ich. Zmierňuje nezdravé prejavy pleti ako je svrbenie či nadmerné vysychanie.
 

ĎALŠIE VYUŽITIE HROZNOVÉHO OLEJA

Mnohí poznáme hroznový olej práve z regálov veľkých supermarketov, kde sa na nás vo výhodnom balení s extra výhodnou cenou usmieva medzi množstvom ďalších jedlých olejov. Áno, samozrejme, aj hroznový olej je jedlý, avšak aj v tomto prípade odporúčame poobzerať sa po skutočne kvalitnom type oleja a nenechať sa zlákať extra výhodným pomerom ceny a objemu niektorých výrobcov.

Kvalitný hroznový olej, ako sme spomínali, dodáva „šťavu“ zeleninovým šalátom, ale s radosťou ho môžete použiť aj v kombinácii s inými surovinami pri príprave predovšetkým studenej kuchyne. Hovorí sa, že hroznový olej pri vnútornom užívaní zlepšuje činnosť celého organizmu a pôsobí na najroznejšie jeho súčasti od zdravia ústnej dutiny, cez problémy pohybového aparátu, pevnosť kostí až po zlepšenie zraku a mnoho ďalších. Nepochybne patrí k zdravším typom oleja, avšak majme vždy na pamäti, že aj priveľa oleja nášmu telu škodí. Všetko s mierou!

TIPY A TRIKY

Ako môžete využiť hroznový olej pre krásu a zdravie? Prinášame hneď niekoľko tipov:

Ultra ľahká náhrada pleťového krému. Hroznový olej je tak jemný a dobre vstrebateľný, že ho mnohé Soaphoristky používajú aj ako jemnulinký podklad pod makeup, ktorý bráni nadmernej strate vlahy.

Čisto prírodná antioxidačná kúra. Aplikujte hroznový olej na pleť večer pred spaním a nechajte sa prekvapiť rozžiarenou a úžasne hladulinkou pleťou každé ráno.

Posilnenie vlasov už od korienkov, zbavenie sa lupín, prevencia proti nadmernému vypadávaniu vlasov? Pár kvapiek hroznového oleja vmasírovaných do vlasovej pokožky dokáže zázraky.

Jemnulinký odličovací olej vhodný pre úplne všetky typy pleti. Nepotrebujete vôbec nič navyše, len hroznový olej Soaphoria a kozmetický tampónik.

Ošetrujúci telový olej. Hroznový olej sa bez najmenších problémov postará o pokožku celého tela. Použite ho samostatne alebo prevoňajte niekoľkými kvapkami obľúbeného éterického oleja a nechajte sa ním rozmaznávať.



SOAPHORIA HROZNOVÝ OLEJ



Hroznový olej Soaphoria predstavuje bio rastlinný olej, za studena lisovaný a nerafinovaný. Ekocertifikovaný olej z hroznových jadier pochádza z trvaloudržateľného hospodárstva v Chile, kde sa získava z jadierok ekologicky pestovaných plodov viniča hroznorodého. Známka EKOCERT označuje poctivý produkt prírody vyrobený spôsobom, ktorý je šetrný ako ku konkrétnej rastline s cieľom zachovať najlepšie vlastnosti ricínového oleja, tak i k samotnej planéte.

Okrem samostatného hroznového oleja v top kvalite nájdete v ponuke soaphoria.sk aj bestsellery, ktoré hroznovýolej obsahujú ako jednu zo svojich účinných zložiek.




Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?

Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Grapeseed Oil for Skin: Benefits and Uses
- Grape seed oil characterization: A novel approach for oil quality assessment
- The health and beauty benefits of grapeseed oil


Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa