DEODORANT vs. ANTIPERSPIRANT

DEODORANT vs. ANTIPERSPIRANT

Deodoranty a antiperspiranty nie sú ničím novým. Všetci ich poznáme a používame na dennej báze. Viete však, že každý z týchto pojmov označuje niečo iné? A viete, po ktorom by ste mali siahnuť? Na trhu máme k dispozícii mnoho možností, ktoré nám pomáhajú bojovať s nepríjemnosťami, ako je nechcený zápach alebo nadmerné potenie. Prečítajte si, čo potrebujete vedieť o rozdieloch medzi dvoma z najbežnejších riešení používaných v boji s nadmerným potením či nepríjemným zápachom.

Deodoranty sa používajú na maskovanie alebo odstraňovanie baktérií, ktoré spôsobujú nepríjemný zápach, zatiaľ čo antiperspiranty sa používajú na zníženie celkového potenia. Deodoranty zabraňujú nežiadúcemu zápachu a antiperspiranty zabraňujú poteniu. Baktérie, ktoré sa prirodzene nachádzajú na povrchu našej pokožky pri kontakte s potom spôsobujú znepríjemný zápach. Vzhľadom na prirodzené fungovanie nášho tela vieme, že potenie je jeho nevyhnutnou súčasťou. Ak teplota nášho tela stúpa, začneme sa potiť, čo je prirodzený spôsob ochladzovania tela a ochrany proti prehriatiu nášho organizmu.

Potenie tiež napomáha zlepšeniu krvného obehu, metabolizmu a vďaka tomu, že potením sa z nášho tela odplavujú tiež mnohé škodlivé látky, podporuje i náš imunitný systém. Niektorí ľudia sa potia menej, iní viac. Tí druhí majú preto tendenciu používať antiperspiranty na blokovanie svojich potných žliaz. Mokrý fľak od potu na košeli je pre mnohých z nás trápny či prinajmenšom nepríjemný. Avšak i v prípade, že sa potíme menej, môžeme mať problém so zápachom, a tak máme tendenciu používať deodoranty pre jeho prekrytie či elimináciu.
 
Existuje však riešenie oboch. Majmä na pamäti, že použitie antiperspirantov alebo deodorantov s obsahom solí hliníka nie je jediným dostupným riešením. Ak vezmeme do úvahy skutočnosť, že potenie patrí k prirodzeným procesom ľudského tela, hoci sa môže zdať ľahšie použiť antiperspirant a súčasne riešiť potenie a zápach, je potrebné zvážiť tiež dlhodobé účinky týchto produktov na naše zdravie. Ako sa hovorí, nie je všetko zlato, čo sa blyští.
 

AKO ICH ROZLÍŠIŤ PRI NÁKUPE?

Vo všeobecnosti sú tieto výrobky samozrejme rozlíšené už názvom a teda sú pomenované buď ako antiperspirant, deodorant alebo ako oboje. Antiperspiranty z pravidla obsahujú určitý druh hliníka, či iných zložiek ktoré, žiaľ, upchávajú póry na pokožke, aby zabránili poteniu. Deodorant spravidla skôr obsahuje vône a antibakteriálne látky na zníženie zápachu. Neupcháva potné zľazy ani póry v našej pokožke a teda nezabraňuje prirodzenému poteniu. Mierne antiperspiračné účinky však môže mať aj deodorant a to v prípade, že obsahuje látky, ktoré zčasti pohlvujú nadmernú vlhosť. Takýmito látkami môžu byť rôzne škroby či íly. V prípade, že Vám zaleží na Vašom zdraví a neprajete si potláčať prirodzené funkcie svojho organizmu, voľte deodorant! Ideálne samozrejme taký, ktorý je zložený z prírodných ingrediencií podporujúcich zdravie pokžoky, na ktorú je pravidelne nanášaný.

ČO NÁM PONÚKAJÚ DEODORANTY SOAPHORIA?


Krémový organický deodorant
Receptúra z jedinečných organických komponentov vytvára účinnú, bezpečnú a hlavne prirodzenú bariéru proti nepríjemnému zápachu. Deodorant nebráni prirodzeným funkciám pokožky, nezabraňuje poteniu, avšak má mierny antiperspiračný účinok vďaka pridanému oxidu zinočnatému (bez nano častíc) a bentonitovému ílu. Éterické oleje sú fixované do špeciálneho škrobu a dochádza tak k ich pozvoľnému uvoľňovaniu v závislosti od telesnej námahy i teploty prostredia.

Fluidodeo
Ľahučký fluid na báze jojobového, kokosového a slnečnicového oleja a bambuckého masla v sebe ukrýva kombináciu aktívnych látok. Oxid zinočnatý (bez nanočastíc), síran hlinitodraselný a jedlá sóda s kvapkou esenciálneho oleja z čajovníka austrálskeho sa postarajú o mierny antiperspiračný a antimikrobiálny účinok, pričom nechajú pokožku dýchať a nebránia jej prirodzeným funkciám. Navrhnutá vonná kompozícia sa uvoľňuje v závislosti od telesnej námahy i teploty prostredia. Vyživujúce a nedráždivé zloženie oboch verzií deodorantov sa postará o dokonalý komfort a upokojí pokožku aj po holení či depilácii. Nelepivá konzistencia uľahčuje nanášanie a je vhodná na použitie nielen v podpazuší, ale aj na chodidlá či dlane. Nezanecháva stopy. Sú bez obsahu alkoholu, hliníkových solí, živočíšnych tukov, syntetickej parfumácie, farbív, chemických a konzervačných prísad.

Pure Power – Organický minerálny deodorant
Kryštál potassium alum alebo síran hlinitodraselný, je prírodne sa vyskytujúca kryštalická soľ, ktorá má silné antibakteriálne a adstringentné (sťahujúce) účinky a tým zamedzuje vzniku nepríjemného pachu. Je hypoalergénny a bez parfumácie, neblokuje prirodzené vylučovanie potu a nezanecháva stopy na oblečení.

Revoludeo
Úžasný krémový deodorant v praktickej kartónovej tube stotožňuje účinnú a bezpečnú ochranu proti poteniu a nepríjemnému zápachu aj bez obsahu jedlej sódy či mastenca. Vegánske zloženie na báze výživného kokosového a mangového masla v kombinácii s aktívnymi látkami ako sú síran hlinitodraselný (v súlade s požiadavkami na prírodnú kozmetiku) a oxid zinočnatý (bez nanočastíc) zabezpečuje mierny antiperspiračný a antimikrobiálny účinok, pričom nezabraňuje pokožke dýchať a nebráni ani jej prirodzeným funkciám. Vitamín E podporí regeneráciu pokožky. Navrhnutá vonná kompozícia sa uvoľňuje v závislosti od telesnej námahy i teploty prostredia. Nemastnú a nelepivú konzistenciu si jednoducho zamilujete! Nedráždivé zloženie sa navyše postará o dokonalý komfort a upokojí pokožku aj po holení či depilácii.

 

 
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa