ZABOJUJ S VRÁSKAMI V OKOLÍ OČÍ

 


Pokožka očného okolia je charakteristická niekoľkými špecifickými vlastnosťami. Na rozdiel od iných častí tela je pokožka okolo očí mimoriadne tenká a citlivá. Má menší obsah kolagénu a elastínu, čo ju robí náchylnejšou na tvorbu vrások a iných známok starnutia.

Kvôli svojej tenkosti je pokožka v tejto oblasti náchylnejšia na podráždenie, opuchy a tmavé kruhy. Zrážanie malých ciev môže byť v tejto oblasti zreteľnejšie, čo prispieva k vzniku tmavších odtieňov pod očami. Ďalšou charakteristikou je, že pokožka okolo očí má menej mazových a potných žliaz, čo ju robí náchylnejšou na dehydratáciu a následne opäť na vznik vrások.




Vzhľadom na tieto vlastnosti je dôležité venovať osobitnú starostlivosť pokožke okolo očí. Je vhodné používať špeciálne očné krémy, ktoré sú formulované tak, aby boli jemnejšie a hydratačnejšie, a zároveň, aby neobsahovali dráždivé látky. Ochrana pred slnkom a pravidelná hydratácia sú kľúčové pre udržanie zdravia a mladistvého vzhľadu pokožky v oblasti očí.

Taktiež je dôležité byť opatrný pri aplikácii kozmetických výrobkov a pri odstraňovaní make-upu, aby sa predišlo podráždeniu a poškodeniu tejto citlivej oblasti. Starostlivosť o pokožku očného okolia by mala byť integrálnou súčasťou celkovej starostlivosti o pleť, aby sa zachoval jej zdravý a mladistvý vzhľad.

 
 

 

ZÁSADY STAROSTLIVOSTI O OČNÉ OKOLIE

Starostlivosť o pokožku očného okolia vyžaduje špecifický prístup, pretože táto oblasť je veľmi citlivá a náchylná na poškodenie. Nasledujúce zásady môžu pomôcť udržať pokožku okolo očí zdravú a mladistvú.

Jemná manipulácia:
Pokožka okolo očí je tenká a citlivá, takže je dôležité byť pri manipulácii jemný. Pri nanášaní a odstraňovaní make-upu je dôležité vykonávať jemné a kruhové pohyby.

Hydratácia:
Vzhľadom na to, že pokožka očného okolia má menej mazových a potných žliaz, je náchylnejšia na dehydratáciu. Preto by mal byť každodenný režim starostlivosti o pleť doplnený o hydratačné očné krémy alebo gély.

Ochrana pred slnkom:
Používanie opaľovacích krémov s vysokým SPF je nevyhnutné na ochranu citlivej pokožky okolo očí pred škodlivými UV lúčmi, ktoré môžu spôsobiť predčasné starnutie a poškodenie.

Vyživovanie:
Será a krémy obsahujúce vitamíny A, C a E, peptidy a kyselinu hyalurónovú môžu pomôcť vyživiť pokožku, podporiť tvorbu kolagénu a zmierniť známky starnutia.

Opatrný výber výrobkov:
Je dôležité vyberať očné krémy a make-up, ktoré sú špeciálne formulované pre citlivú pokožku okolo očí a neobsahujú agresívne alebo dráždivé zložky.

Zdravý životný štýl:
Dodržiavanie zdravého životného štýlu, vrátane dostatku spánku, pitia dostatku vody a vyváženej stravy, je tiež kľúčové pre udržanie zdravej pokožky okolo očí.

Masáže a chladiace masky:
Pravidelné jemné masáže a chladiace masky môžu pomôcť zmierniť opuchy a podporiť cirkuláciu krvi v oblasti očí.

Dodržiavaním týchto zásad môžete pomôcť udržať pokožku okolo očí zdravú, hydratovanú a mladistvú a tiež spomaliť tvorbu vrások.
 


AKÉ KONKRÉTNE PRODUKTY POUŽÍVAŤ NA STAROSTLIVOSŤ O OČNÉ OKOLIE

Pri výbere produktov pre starostlivosť o citlivú pokožku očného okolia je dôležité dbať ako na ich zloženie, tak i samotné určenie. Na jemnú pokožku očného okolia nikdy nepoužívajte produkty, ktoré pre túto oblasť nie sú zvlášť určené. Takéto výrobky totiž musia prejsť dôkladným špecifickým testovaním. Aj to je jeden z dôvodov, prečo pri drvivej väčšine produktov pleťovej starostlivosti nájdete v časti aplikácia formulku: Vyhnite sa okoliu očí.





V sortimente Soaphoria nájdete hneď dva absolútne jedinečné a nesmierne populárne produkty, ktoré sa postarajú o zvláčnenie, zjemnenie, upokojenie a hydratáciu jemnulinkej pokožky očného okolia:
- REVITALIZAČNÝ & ROZJASŇUJÚCI GÉLKRÉM NA OČI S CHLADIVÝM ÚČINKOM vďaka extraktom z harmančeka, aloe a uhorky účinne upokojuje, regeneruje a rehydratuje oslabenú pokožku okolia očí. Pridaný koenzým Q10 sa postará o funkčnú anti-age ochranu a kofeín dodá pohľadu sviežosť za každých okolností.
- SPEVŇUJÚCI OČNÝ ELIXÍR S KOFEÍNOM PREMIUM s obsahom extraktu z figy opunciovej a morských rias dodáva pokožke živiny pre obnovu vitality. Kyselina hyalurónová a rastlinný efektívne zvlhčujú pokožku a pomáhajú posilniť jej elasticitu. Antioxidanty v podobe koenzýmu Q10 a prírodného kofeínu bojujú proti predčasným známkam starnutia pleti.




Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- How to Prevent Fine Lines Under Your Eyes
- How to get rid of under eye wrinkles
- 12 Under-Eye Wrinkle Remedies Dermatologists Swear By

 

 


Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa