Mak v kozmetike

 


Mak, známy svojimi krásnymi červenými kvetmi a semienkami s bohatou históriou, nám ponúka oveľa viac, než by sa mohlo zdať na prvý pohľad. Táto rastlina, ktorá sa tradične využíva v kuchyni a medicíne, sa v posledných rokoch stáva čoraz populárnejšou aj v kozmetickom priemysle. Jeho semienka a olej z nich extrahovaný sú cenné pre svoje výživné a regeneračné vlastnosti, ktoré môžu priniesť benefity pre pokožku a vlasy. V tomto článku sa pozrieme na to, ako môže mak prispieť k našej kráse a pohode, a odhalíme niektoré z jeho tajných vlastností a využití v kozmetike.




POČIATKY VYUŽÍVANIA MAKU NA KOZMETICKÉ ÚČELY

Presný dátum, kedy sa mak začal používať v kozmetike, nie je jednoduché určiť, pretože táto rastlina má dlhú históriu využívania v rôznych oblastiach, vrátane medicíny a varenia. Avšak, historické záznamy naznačujú, že oleje a extrakty z maku boli používané pre ich liečivé a kozmetické vlastnosti už v staroveku. Napríklad, v starovekom Egypte boli makové semienka pravdepodobne používané na výrobu olejov a balzamov pre pokožku.

V súčasnosti sa mak a jeho deriváty využívajú v kozmetickom priemysle na širokú škálu produktov, vrátane krémov, šampónov, balzamov a sér. Tieto produkty sú cenné pre svoje hydratačné, výživné a regeneračné vlastnosti, ktoré môžu prispieť k zdraviu pokožky a vlasov. Vzhľadom na rastúci záujem o prírodnú a udržateľnú kozmetiku sa očakáva, že využitie maku v tejto oblasti bude naďalej rásť.

 
 

 

VYUŽITIE MAKU V KOZMETIKE – VŠETKO O MAKOVOM OLEJI

Makový olej je cenný pre svoje bohaté výživné zloženie a mnohostranné využitie v starostlivosti o krásu. Predtým, než ho zaradíte do svojej bežnej rutiny, by ste mali vedieť niekoľko kľúčových informácií:

Makový olej je bohatý na:
Esenciálne Mastné Kyseliny: Napríklad omega-3 a omega-6, ktoré sú dôležité pre hydratáciu a regeneráciu pokožky.
Vitamíny: Obsahuje vitamíny A, E a K, ktoré majú antioxidačné a regeneračné vlastnosti.
Minerály: Makový olej obsahuje tiež minerály, ktoré sú prospešné pre pokožku.

Výhody:
Hydratácia: Vhodný pre suchú a dehydrovanú pokožku, keďže poskytuje hĺbkovú hydratáciu.
Regenerácia: Pomáha v boji proti známkam starnutia a podporuje obnovu pokožky.
Protizápalové Účinky: Upokojuje podráždenú a citlivú pokožku.
Výživa vlasov: Posilňuje a revitalizuje vlasy, dodáva im lesk a mäkkosť.

Aplikácia:
Pokožka: Môže byť aplikovaný priamo na pokožku alebo zmiešaný s obľúbeným krémom.
Vlasy: Môže byť použitý ako olejová maska pred umytím vlasov alebo ako sérum na končeky vlasov.
Nehty: Posilňuje nehty a hydratuje kutikulu.

Upozornenie:
Test Citlivosti: Pred prvou aplikáciou vykonajte test citlivosti, aby ste vylúčili alergickú reakciu.

Kvalita: Vyberajte olej, ktorý je 100% čistý a prírodný, bez prídavkov a konzervačných látok.

Skladovanie: Skladujte v tmavom a chladnom prostredí, mimo dosahu priameho slnečného svetla.


Makový olej je výnimočným doplnkom k starostlivosti o krásu vďaka svojim výživným a regeneračným vlastnostiam. Ak ho začleníte správne a s odbornosťou, môže priniesť viditeľné výhody pre vašu pokožku a vlasy.
 


ÚČINKY MAKOVÉHO OLEJA V KOZMETIKE

Mak, konkrétne olej získaný z jeho semien, má v kozmetike viacero pozitívnych účinkov. Tu sú niektoré z nich:

Hydratácia: Makový olej je bohatý na esenciálne mastné kyseliny, ktoré pomáhajú hydratovať a udržiavať vlhkosť pokožky, čo je obzvlášť prospešné pre suchú a citlivú pokožku.

Regenerácia: Olej obsahuje antioxidanty, ktoré podporujú regeneráciu buniek a môžu pomôcť v boji proti starnutiu pokožky a tvorbe vrások.





Zmäkčenie a vyhladenie: Vďaka obsahu mastných kyselín a vitamínov makový olej pokožku zmäkčuje a vyhladzuje, zatiaľ čo zlepšuje jej elasticitu a pevnosť.

Protizápalové účinky: Mak má prirodzené protizápalové vlastnosti, ktoré môžu pomôcť upokojiť podráždenú a začervenanú pokožku.

Výživa vlasov: Makový olej môže byť tiež použitý na vlasoch, kde pomáha posilňovať vlasové vlákna, zlepšovať lesk a bojovať proti suchosti a poškodeniu.

Zlepšenie bariérovej funkcie pokožky: Esenciálne mastné kyseliny v makovom oleji môžu posilňovať bariérovú funkciu pokožky, čo pomáha chrániť ju pred škodlivými environmentálnymi faktormi.

Tieto účinky makového oleja robia tento prírodný produkt obľúbenou súčasťou mnohých kozmetických výrobkov určených na starostlivosť o pokožku a vlasy.

POPPY – VÝNIMOČNÁ PLEŤOVÁ STAROSTLIVOSŤ S VÝNIMOČNÝMI ÚČINKAMI MAKOVÉHO OLEJA

V Soaphorii si dávame záležať na tom, aby sme vám i vašej pleti ponúkli len to najlepšie. Overené tradičné prírodné ingrediencie, ktoré sú dlhodobo využívané v starostlivosti o pokožku i vlasy, sú rovnako cenné ako novodobé aktívne látky, ktoré aktuálne hýbu svetom kozmetiky. Aj preto sme sa rozhodli oživiť tradíciu využívania našich lokálnych surovín a vytvorili unikátne produkty pleťovej starostlivosti pod značkou Poppy. To najlepšie, čo vám môže makový olej poskytnúť, sme ukryli do 3 produktov, ktoré čakajú už len na to, kedy ich konečne vyskúšate 

- BEAUTY ME! Hydratačný ochranný krém pre všetky typy pleti, proti známkam starnutia a pre dokonalú šťavnatosť pleti za každých okolností.
- CORRECT ME! Liftingové pleťové sérum pre obnovu elasticity a tonusu pleti, pozdvihnutie prirodzenej krásy a rozžiarenie celkového vzhľadu.
- CLEAR ME! Čistiaci a odličovací balzam unikátnej a nesmierne príjemnej konzistencie pre dokonale čistučkú a jemnučkú tváričku v každom veku!




Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Poppy Seeds - Uses, Side Effects and More
- Poppy seed oil: Benefits and uses
- 21 Amazing Benefits Of Poppy Seeds, Nutrition, & Side Effects

 

 



Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa