Najužitočnejšie tipy na starostlivosť o poškodené vlasy

1. Dbajte na výživnú stravu
Verte alebo nie, to, ako vaše vlasy vyzerajú, rastú a ako sa cítite, je primárne spojené s vecami, ktoré jete. Vaše vlasové korienky potrebujú správnu výživu, aby mohli vytvárať silné a zdravé vlasy, ktoré z nich vyrastajú. Korienky vlasov môžete nakŕmiť rôznymi vlasovými ampulkami – čo je skvelé! – ale hlavný zdroj výživy pochádza zvnútra. Aby ste si udržali zdravé vlasy, jedzte zdravú a výživnú stravu s množstvom bielkovín, vitamínov, minerálov a zdravých tukov.


2. Vždy používajte kondicionér na vlasy
Toto je jeden z najdôležitejších tipov na skrášľovanie vlasov na svete. Vlasy po umytí šampónom vždy ošetrite kondiconérom. Vďaka kondicionéru budú vaše vlasy nielen jemnejšie a lesklejšie, ale vďaka dobre zostavenej kondicionačnej kúre budú aj pružnejšie a tak menej náchylné na lámanie. Používaním kondicionéra sa zlepšuje aj celkový vzhľad vlasov.

3. Voľte vlasovú starostlivosť bez chemikálií
Povedzme si viac o chemikáliách a o tom, ako môžu spôsobiť poškodenie vlasov. Jedným z hlavných dôvodov, prečo sa naše vlasy stávajú matnými, suchými, krehkými a poškodenými, je množstvo chemikálií, ktoré sa pridávajú do (väčšiny) komerčných šampónov. Sodium Laureth Sulfate nájdete takmer v každom šampóne a vlasy veľmi vysušuje. Navyše silikóny, ktoré sa skrývajú vo väčšine komerčných vlasových kondicionérov, balzamov a masiek, len predstierajú vzhľad zdravých vlasov – ale časom spôsobujú veľké škody.
Chceli by ste vidieť, ako vaše vlasy ožijú a stanú sa zdravšími? Investujte do produktov starostlivosti o vlasy, ktoré neobsahujú agresívne chemikálie. Namiesto silikónov si vyberajte masky na vlasy, ktoré sú naplnené výživnými olejmi a rastlinnými výťažkami. Môže chvíľu trvať, kým vaše vlasy zosilnejú, ale skutočne sa uzdravia, namiesto toho, aby len maskovali problém suchých, lámavých alebo krepovitých vlasov.

4. Buďte opatrní s farbami na vlasy
Ak si pravidelne farbíte vlasy, upravujete si len korienky alebo celú dĺžku vlasov? Farby na vlasy sú notoricky známe a využívané na to, aby ste vyzerali veľkolepo, ale tiež majú svoju temnú stránku. Môžu vašim vlasom veľmi uškodiť a zanechať ich porézne a suché. Ak si musíte upraviť korienky, dotknite sa korienkov a na zvyšok vlasov použite kúru na tónovanie farieb. Týmto spôsobom si uchováte čo najviac vlhkosti a stále budete vyzerať skvele! Prípadne zabudnite na komerčné farby a stavtena farbiace zmesi z henny.

5. Zaraďte oleje do rutiny starostlivosti o vlasy
Zamilovať sa do vzácnych olejov na starostlivosť o vlasy je jedným z naših obľúbených skrášľovacích tipov na vlasy, ktoré jednoducho nemôžeme nechať bez zmienky. Keď začnete používať rôzne olejové kúry na vlasy, vyriešite množstvo problémov!
Na vlasy môžete použiť takmer akýkoľvek olej, ale všeobecne odporúčame najmä tieto: kokosový olej, olivový olej, sezamový olej, ľanový olej, hroznový olej, mandľový olej alebo bambucké maslo.

6. Minimalizujte svoju kadernícku rutinu
Každý nástroj a produkt na úpravu vlasov, ktorý používate, môže spôsobiť, že vaše vlasy budú nešťastné. Teplo, fixačné stylingové produkty a silikónom naplnené „tekuté kryštály“ – to všetko vám pomôže vyzerať skvele, no v skutočnosti môžu vaše vlasy vysušiť. Ak môžete, snažte sa čo najviac minimalizovať rutinu starostlivosti o vlasy. Naozaj si potrebujete natáčať vlasy každý druhý deň? Môžete raz za čas vynechať žehličku na vlasy? Bolo by to také zlé, keby ste nepoužili lak na vlasy?




7. Opatrne češte
Ak ste požiadali svoju babičku o tipy na krásu vlasov z jej čias, pravdepodobne by vám povedala, aby ste si pred spaním vyčesali vlasy 100-krát. V minulosti to bol veľmi populárny nápad a veľa žien mu verilo. Neexistuje však žiadny vedecký dôkaz, že jeho nápad na starostlivosť o vlasy funguje. V skutočnosti príliš časté kefovanie a ťahanie za vlasy môže oslabiť vlasy a spôsobiť ich lámanie, najmä ak sú vaše vlasy suché alebo kučeravé. Ak chcete dosiahnuť najlepšie výsledky, češte si vlasy maximálne 3-krát denne.
8. Sušte si vlasy prirodzene, kedykoľvek je to možné
Toto je jeden z jednoduchých tipov na krásu vlasov, ktorý môže časom poskytnúť neuveriteľné výsledky. Ostanete deň alebo dva doma? Urobte svojim vlasom láskavosť a nechajte ich vyschnúť na vzduchu. Vaše vlasy možno nebudú vyzerať tak upravené a lesklé ako po fénovaní, ale vyhnete sa tak dávke tepla, pri ktorej sa vlhkosť z vlasov odparí.
9. Starajte sa o pokožku hlavy
Rovnako ako výživa je nevyhnutná pre zdravé korienky, pre vlasy je dôležitá starostlivosť o pokožku hlavy. Skvelý nápad je raz za čas použiť peeling na pokožku hlavy a vykonať ošetrenie pokožky hlavy pomocou rôznych olejov, aby ste sa uistili, že aj vlasová pokožka je zdravá. Zároveň pomôžete predchádzať lupinám, minimalizujete vypadávanie vlasov a tiež podporíte rast vlasov!
10. Chráňte svoje vlasy pred UV žiarením
Všetci sme náchylní na poškodenie slnkom a naše vlasy nie sú výnimkou. To je dôvod, prečo posledný z našich tipov na krásu vlasov zahŕňa pokrývku hlavy a vyhýbaniu sa priamemu pobytu na slniečku!










Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Top Hair Care Tips Straight From The Experts
- 19 Hair Care Tips
- How to Maintain Healthy Hair: 7 Hair Care Tips You'll Love






Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa