Týchto 8 dobre mienených rád vašej pokožke v skutočnosti neprospieva

Mýtus č. 1: Použite len „štipku“ produktu
Tento mýtus začal pri starostlivosti o vlasy a nejako sa dostal aj do starostlivosti o pleť. Môžeme byť tiež svedkami, ako výrobcovia podporujú tento mýtus, keď vo svojich reklamách použijú produkt o množstve veľkosti hrášku. Ak máte o množstve produktu pochybnosti, pokojne použite o čosi viac. Koniec koncov, každá pokožka a jej schopnosť absorpcie, ako i celková plocha, je iná. V realite je teda takmer nemožné odporúčať presné množstvo produktu určené na jednu aplikáciu. Dve kvapky pleťového oleja môžu byť príliš veľa pre vyrovnanú či mastnejšiu pleť, ale v prípade dehydratovanej a veľmi suchej pleti je toto množstvo takmer zanedbateľné.
Náš tip: Ak máte po dlhom a náročnom dni pocit, že si vaša pokožka zaslúži podstatne viac starostlivosti, bez obáv jej ju doprajte. Bez ohľadu na to, či sa jedná o šampóny, telové mlieka, pleťové séra alebo krémy, len vy a vlastnosti vašej pokožky určujete to, koľko produktu reálne potrebuje. Nanášajte preto vždy adekvátne množstvo výrobku a obzvlášť nešetrite krémom s SPF. Práve tohto produktu podľa prieskumov totiž používame až žalostne málo, väčšina z nás ho totiž aplikuje len 25-50% z reálne potrebnej dávky.

Mýtus č. 2: Bezpodmienečne potrebujete toner
Pleťové tonikum je skvelý produkt, ktorý odstraňuje prebytočnú špinu a mastnotu z pokožky pred nanesením hydratačného krému. Aj keď je pravda, že toner môže vo vašej kozmetickej rutine zohrávať veľkú rolu, nie každý ho skutočne potrebuje. Príliš veľa produktov môže totiž napríklad spôsobiť nahromadenie alebo nedostatok absorpcie jednotlivých produktov. Je preto ideálne zaujať triezvy postoj a v niektorých prípadoch dokonca voliť minimalistický prístup k ceste starostlivosti o pleť. Ak vám tonikum prekáža, jednoducho ho vynechajte. Namiesto toho môžete použiť výživný hydrolát. Ten poskytne skvelý základ pre hydratačný krém, dodá hydratáciu a podporí zdravý vzhľad pleti.
Náš tip: Ak používate tonikum, môžete si porovnať jeho zloženie so zloženiami ostatných výrobkov vo vašej rutine. Je možné, že zistíte, že sa jednotlivé aktívne látky vo výrobkoch opakujú a teda vám tonikum skutočne nebude chýbať. Je však možné aj to, že sa v jeho používaní utvrdíte, nakoľko jeho aktívne látky môžu práve ideálne doplňovať vlastnosti krémov či sér.

Mýtus č. 3: Odličovacie obrúsky sú najlepší spôsob, ako odstrániť make-up
Ak ste náchylní na hyperpigmentáciu či podráždenie, odličovacie obrúsky môžu skutočne spôsobiť trenie a pomaly narúšať vrchnú vrstvu pokožky, ak ich používate denne. Navyše veľa mejkapových obrúskov obsahuje alkohol, ktorý môže citlivej pokožke spôsobiť štípanie a zbytočne ju dráždiť a vysušovať. V neposlednom rade sú odličovacie obrúsky často vyrábané s nerecyklovateľných materiálov, alebo dokonca obsahujú mikroplasty, ktoré neprospievajú ani životnému prostrediu.
Náš tip: Odličovacie obrúsky môžete nahradiť bavlnenými odličovacími tampónikmi, ktoré môžete prať a používať donekonečna. K pokožke sú podstatne jemnejšie a zároveň šetria aj prírodu.

Mýtus č. 4: Cena je dobrým ukazovateľom toho, ako dobre produkt funguje
Obzvlášť, ak trpíte pleťovými problémami, môže sa stať, že sa váš účet za kozmetické produkty vyšplhá poriadne vysoko. Niekedy sa však jednoduchý produkt, ktorý je cenovo dostupnejší a obsahuje menej zložiek, oplatí viac. Napríklad, mnohí Soaphoristi nedajú dopustiť na jednodruhové organické oleje, kvetové vody či rastlinné maslá. Nielen, že vďaka ich skvelým všestranným účinkom ušetria na kope ďalších výrobkov, ale zároveň tak majú istotu, že citlivej pleti poskytujú skutočne extra jemnú a čisto prírodnú starostlivosť.
Náš tip: Ak sa vám nechce utrácať za kozmetické produkty astronomické sumy a túžite po skutočne funkčnej rutine na mieru, obráťte sa na nás a my vám nesmierne radi poradíme s výberom tých správnych produktov, ktoré nezruinujú vašu peňaženku 😊

Mýtus č. 5: Nikdy sa nedotýkajte tváre rukami
Pleťové mýty počúvame z každej strany. Možno ste už počuli: „Nedotýkajte sa svojej tváre, aby ste predišli akné“, ale samotný dotyk rúk nie je jediná vec, ktorú nám „dobré rady“ zakazujú. Rôzni odborníci varujú aj pred telefonovaním s priloženým telefónom na líci. Naše telefóny totiž nesú viac baktérií ako by sme si vedeli predstaviť. V skutočnosti sa však vôbec nič nestane, ak sa svojej pleti dotknete čistými rukami, alebo ak si pri telefonovaní občas pridržíte mobil lícom na pleci, aby ste si uvoľnili ruky. Všetko, na čo treba dávať pozor, je totiž hygiena!
Náš tip: Pri umývaní rúk sa sústreďte na to, aby ste odstránili nečistoty aj spod nechtov a displej svojho mobilného telefónu udržujte taktiež pravidelne hygienicky čistý. Jednoducho a rýchlo zabezpečíte hygienickú čistotu aj pomocou nášho mydielka či hygienického spreja na všetky povrchy.

Mýtus č. 6: Dôsledná rutina je kľúčom k prevencii prepuknutia problémov
Dôsledná rutina starostlivosti o pleť vás, hoci to možno nechcete počuť, nezachráni pred vyrážkami. Ich prepuknutie môže byť výsledkom čohokoľvek, od vnútorného zdravia tráviaceho systému až po stres. V skutočnosti vám nepružná a dokola sa opakujúca rutina môže z dlhodobého hľadiska ublížiť – počasie sa môže zmeniť, môžete sa stretnúť s neočakávaným stresom, alebo vaša pokožka môže jednoducho prestať reagovať na váš obľúbený krém. Keď sa to stane, vaša rutina potrebuje úpravu. Môžete samozrejme zachovať nemenný základ, napríklad v podobe čistiacich produktov. Je však vhodné počas roka obmieňať ako hydratačné krémy, tak i ošetrujúce séra a pleťové masky.
Náš tip: Nebojte sa trošku odviazať a vyskúšajte nové produkty alebo formulácie. V našej ponuke nájdete široký sortiment pleťovej starostlivosti, pričom jednotlivé produkty si môžete vyfiltrovať presne podľa svojich aktuálnych potrieb!






Mýtus č. 7: Virálne produkty, ktoré odporúčajú všetci influenceri, musia byť zaručene tými najlepšími
Vaša pokožka je jedinečná. Jej potreby sú jedinečné. Prečo by ste potom mali siahnuť po „tuctovom“ produkte? Cieľom influencer marketingu je zaujať vašu pozornosť a prinútiť vás kúpiť si výrobok. Mnohí výrobcovia platia nemalé sumy za zverejnenie fotografií populárnych osôb, ktoré „naoko“ pužívajú práve ich výrobok. Žiaden výrobok však nemá schopnosť sadnúť úplne každému a žiaľ, ani robiť s vašou pleťou zázraky. Kľúčom k dokonalej pleti je predsa vytrvalosť!
Náš tip: Nie každá reklama je zlá, to je samozrejmé, ak však vidíte pri príspevku influencera „sponzorované“, mali by ste spozornieť. Naša rada teda znie, dôverujte, ale preverujte. Predtým, než nakúpite produkt na základe odporúčania influencerov, vyhľadajte si o výrobku viac informácií. Sústreďte sa na zloženie, to nikdy neklame :) Veľkou pomocou môžu byť aj recenzie reálnych používateľov.
Mýtus č. 8: Nepotrebujete názor žiadneho odborníka ani dermatológa
Jednou z najväčších chýb, ktorými môžete svojej pleti skutočne veľmi, veľmi uškodiť, je samotestovanie a príliš časté striedanie rôznych produktov. Táto cesta je samozrejme možná, avšak, priznajme si to, zároveň je aj dosť drahá a výsledky sa skutočne nemusia dostaviť. Obzvlášť, ak máte problémy s pleťou, stavte na overené produkty. Vzdelávajte sa a nechajte si odborne poradiť. Mnoho žien sa potýka s kožnými problémami aj z dôvodu nesprávne samourčeného typu či stavu pleti.
Náš tip: Neobávajte sa návštevy odborníka, ak si so svojou pleťou neviete rady. Ušetrite kopu času, peňazí a sklamaní. Ak váš stav nie je až taký vážny, investujte svoje voľné chvíle do štúdia, na internete už dnes nájdete všetko. Či už vás zaujíma to, ako kombinovať či nekombinovať kozmetické zložky, ako si vyskladať pleťovú rutinu, čo okrem kozmetiky môže vašej pleti pomôcť alebo iné témy, nesmierne množstvo cenných informácií nájdete aj na soaphoristickom blogu. A to úplne zdarma!










Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- 10 Bad Skin Habits To Avoid
- Leave bad skin care habits behind you and have a great skin care routine
- Bad Skincare Habits to Break Today








Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa