PLEŤOVÉ TONIKUM AKO POVINNÁ SÚČASŤ RUTINY

PREČO JE TONIZÁCIA PLETI DÔLEŽITÁ

Tonizácia pleti je dôležitá, pretože prispieva k udržaniu zdravej a pevnej pleti.

Zlepšuje krvný obeh
Tonizácia pleti zahŕňa jemné masáže a tónovacie prostriedky, ktoré podporujú lepší krvný obeh. To napomáha dodávať živiny a kyslík do buniek pokožky a odstraňovať toxíny. Zlepšený krvný obeh tiež pomáha rozjasniť pleť a zanecháva ju žiarivú a zdravú.

Zúženie pórov
Tonizácia pleti môže pomôcť zúžiť póry. Toniká obsahujú zložky, ktoré pomáhajú utiahnuť póry a zabraňujú im, aby sa upchávali nečistotami a nadbytočným olejom. To znižuje riziko vzniku akné a čiernych bodiek.


Obnovenie pH rovnováhy
Toniká majú často vyvážený pH, ktorý pomáha obnoviť prirodzenú rovnováhu pokožky. Po umytí tváre môže byť pH pokožky narušené a tonikum pomáha znovu nastoliť správnu hodnotu. To je dôležité pre zachovanie ochranného kyslého prostredia pleti, ktoré ju chráni pred bakteriálnymi infekciami a podráždením.

Zvlhčenie a hydratácia
Niektoré toniká majú hydratačné vlastnosti a pomáhajú pokožke získať a udržať vlhkosť. Tonizácia pleťovou vodou alebo inými hydratačnými tonikami môže prispieť k hydratácii suchšej pleti a udržiavať ju sviežou a jemnou.

Príprava pleti na ďalšiu starostlivosť
Tonizácia pleti je tiež dôležitá ako prípravný krok pred použitím ďalších produktov na starostlivosť o pleť, ako sú séra a krémy. Tonikum pomáha vyčistiť pokožku, odstrániť zvyšky nečistôt a pripraviť ju na lepšie vstrebávanie ďalších produktov.



AKÉ VÝHODY PLETI PRINÁŠA PLEŤOVÉ TONIKUM

Pleťové tonikum je produkt určený na údržbu a starostlivosť o pleť. Existuje niekoľko dôvodov, prečo by ste mohli zvážiť použitie pleťového tonika v rámci svojej rutiny starostlivosti o pleť:

Vyčistenie pleti - Pleťové tonikum pomáha odstrániť nečistoty, prebytočný olej a zvyšky make-upu, ktoré môžu zostať na pokožke aj po umytí tváre. Tým sa pleť dostane do čistejšieho stavu a póry sa môžu zužovať.

Zvýšenie hydratácie - Niektoré pleťové toniká obsahujú hydratačné zložky, ako sú kyselina hyalurónová, glycerín alebo aloe vera. Tieto zložky môžu pomôcť zvýšiť hydratáciu pokožky a udržiavať ju jemnú a hydratovanú.

Zmiernenie podráždenia - Niektoré toniká obsahujú upokojujúce a protizápalové zložky, ktoré môžu pomôcť zmierniť podráždenie pokožky a začervenanie. Tieto zložky môžu byť prospešné pre citlivú alebo problematickú pleť.

Príprava pleti na ďalšiu starostlivosť - Použitie pleťového tonika môže pripraviť pokožku na absorpciu ďalších produktov starostlivosti o pleť, ako sú séra a hydratačné krémy. Tonikum pomáha otvoriť póry a zlepšiť prienik aktívnych zložiek do hlbších vrstiev pokožky.


Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- What Does Face Toner Do? We Asked the Experts
- What is a skin toner?
- Facial Toner: 5 Benefits and Why You Should Use it

Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa