Levanduľová kvetová voda: účinky, použitie a benefity pre krásu a zdravie

Levanduľová kvetová voda: účinky, použitie a benefity pre krásu a zdravie

Levanduľa je už dávno známa svojimi upokojujúcimi účinkami na telo a myseľ. Ale vedeli ste, že levanduľa môže byť tiež úžasnou súčasťou vašej kozmetickej rutiny? V tomto článku sa pozrieme na to, prečo by ste mali používať levanduľovú kvetovú vodu vo svojej starostlivosti.


Čo je levanduľová kvetová voda a ako sa vyrába?

Levanduľová kvetová voda sa vyrába destiláciou čerstvých alebo sušených kvetov levandule. Levanduľová kvetová voda je ľahká, bezfarebná alebo svetlá tekutina s jemnou kvetovou arómou. Má upokojujúce a hydratačné účinky na pokožku a je často používaná ako zložka v kozmetických produktoch. Vďaka svojej jemnej a príjemnej vôni je tiež populárnou prísadou do parfumov a bohaté využitie našla tiež v rámci aromaterapie. Levanduľová kvetová voda je zložkou mnohých kozmetických produktov predovšetkým pre jej upokojujúce a hydratačné účinky.

 

Účinky levanduľovej kvetovej vody v kozmetike

Levanduľová kvetová voda má mnoho výhod pre pokožku. Predstavme si niektoré z nich:

  1.        Upokojuje pokožku: Levanduľová kvetová voda má upokojujúce vlastnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť podráždenie a zápal pokožky. Tento účinok je užitočný pre citlivú a podráždenú pokožku.
  2.        Hydratuje pokožku: Levanduľová kvetová voda má hydratačné vlastnosti, ktoré môžu pomôcť udržať pokožku hydratovanú a zvláčnenú. Je to ideálna zložka pre suchú a dehydratovanú pokožku.
  3.        Pomáha vyrovnávať pH pokožky: Levanduľová kvetová voda má pH blízke pH pokožky a preto ju môže pomôcť vyrovnať. Pomáha udržiavať pokožku zdravú a vyváženú.
  4.        Zlepšuje textúru pokožky: Levanduľová kvetová voda obsahuje antioxidanty, ktoré môžu pomôcť zlepšiť textúru pokožky. Môže tiež pomôcť zjemniť jemné linky a vrásky.
  5.        Poskytuje príjemnú vôňu: Levanduľová kvetová voda má príjemnú kvetovú vôňu, ktorá môže zanechať pokožku voňavú a osvieženú.

Tieto účinky robia levanduľovú kvetovú vodu ideálnou zložkou pre rôzne kozmetické produkty, ako sú napríklad toniká, pleťové vody, hydratačné spreje a krémy.

Samotný levanduľový hydrolát je skvelým tonikom, ktorý vyrovnáva pH pokožky, zatiaľ čo ju hydratuje a upokojuje. Môže tiež pomôcť zmierniť podráždenie, zlepšiť textúru a zjemniť jemné linky a vrásky. Okrem toho má levanduľová kvetová voda príjemnú vôňu, ktorá pozitívne vplýva aj na myseľ.

Pre koho je levanduľová kvetová voda vhodná?

Levanduľová kvetová voda sa používa na rôzne kožné problémy a je vhodná pre rôzne typy pleti. Tu sú niektoré z najčastejších kožných problémov, na ktoré sa používa levanduľová kvetová voda:

    Citlivá pokožka: Levanduľová kvetová voda má upokojujúce vlastnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť podráždenie a zápal citlivej pokožky.

    Suchá a dehydratovaná pokožka: Levanduľová kvetová voda má hydratačné vlastnosti, ktoré pomáhajú udržiavať pokožku hydratovanú a zvláčnenú. Tento účinok je užitočný pre suchú a dehydratovanú pokožku.

    Mastná pokožka: Levanduľová kvetová voda má vyrovnávajúce účinky, ktoré môžu pomôcť regulovať nadmernú produkciu oleja a zlepšiť stav mastnej pokožky.

    Akné: Levanduľová kvetová voda má antibakteriálne vlastnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť zápal a znížiť riziko vzniku akné.

    Jemné linky a vrásky: Levanduľová kvetová voda obsahuje antioxidanty, ktoré môžu pomôcť zlepšiť textúru pokožky a zjemniť jemné linky a vrásky.

    Podráždenie pokožky: Levanduľová kvetová voda má upokojujúce vlastnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť podráždenie a zápal pokožky.

Tieto vlastnosti robia levanduľovú kvetovú vodu vhodnou pre rôzne kožné problémy a typy pleti. Je dôležité však pamätať na to, že každá pokožka je jedinečná a môže vyžadovať individuálny prístup a ošetrenie. Levanduľový hydrolát však patrí k najuniverzálnejším čisto prírodným produktom pre starostlivosť o krásu a zdravie pokožky a vlasov.

 


Aké účinky má levanduľová kvetová voda na vlasy a vlasovú pokožku?

Levanduľová kvetová voda môže byť použitá ako prirodzená zložka do kondicionérov, masky na vlasy, spreje na vlasy alebo toniká na vlasovú pokožku.

Zmierňuje podráždenie vlasovej pokožky

Levanduľová kvetová voda má upokojujúce vlastnosti, ktoré môžu pomôcť zmierniť podráždenie asvrbenie vlasovej pokožky.

Pomáha odbúravať stres

Levanduľová kvetová voda má upokojujúci účinok a môže pomôcť zmierniť stres, čo môže pomôcť zlepšiť zdravie vlasov.

Reguluje nadmerné množstvo oleja

Levanduľová kvetová voda môže pomôcť regulovať nadmernú produkciu oleja na vlasovej pokožke. To zlepšuje zdravie vlasov a zabraňuje nadmernému masteniu vlasov.

Posilňuje vlasy

Levanduľová kvetová voda obsahuje vitamíny a minerály, ktoré môžu pomôcť posilniť vlasy a zlepšiť ich rast.

Pomáha zmierniť lupiny

Levanduľová kvetová voda obsahuje antifungálne a antibakteriálne látky, ktoré môžu pomôcť zmierniť lupiny a podporiť zdravú vlasovú pokožku.

Ako používať levanduľovú kvetovú vodu

Existuje mnoho spôsobov, ako používať levanduľovú kvetovú vodu v kozmetike. Môžete ju použiť ako tonikum na čistenie a hydratáciu pokožky, ale tiež ako zložku do tvorby vlastných kozmetických produktov, ako sú napríklad pleťové vody alebo hydratačné spreje.

Použite ju ako tonikum: Levanduľová kvetová voda je ideálna ako tonikum pre pokožku, ktoré pomôže udržať ju hydratovanú a vyrovnanú. Použite ju po čistení pokožky ako posledný krok v kozmetickej rutine na zabezpečenie extra dávky hydratácie.

Použite ju ako hydratačný sprej: Levanduľová kvetová voda je skvelým hydratačným sprejom pre pokožku. Použite ju kedykoľvek pocítite, že je vaša pokožka suchá a potrebuje hydratáciu. Výborne tiež osviežuje pokožku v horúcich dňoch.

Použite ju ako zložku do vlastných kozmetických produktov: Levanduľová kvetová voda je vynikajúcou zložkou pre vlastné kozmetické produkty, ako sú napríklad pleťové vody alebo hydratačné krémy.

Použite ju ako zábal pre pokožku: Ak máte podráždenú alebo slnkom spálenú pokožku, použitie levanduľovej kvetovej vody ako zábal môže pomôcť upokojiť a zmierniť podráždenie.

Použite ju na osvieženie vzduchu: Levanduľová kvetová voda má príjemnú vôňu a môže byť použitá ako osviežovač vzduchu vo vašej miestnosti alebo vo vašom aute.



Ďalšie spôsoby použitia levanduľovej kvetovej vody

Okrem použitia levanduľovej kvetovej vody na starostlivosť o pleť či v kozmetických produktoch, môže byť levanduľová voda použitá aj pri aromaterapii. Má upokojujúcu a relaxačnú vôňu, ktorá môže pomôcť zmierniť stres a úzkosť. Použite ju ako sprej na posteľnú bielizeň alebo vo svojom aromaterapeutickom difuzéry.

 

Kde kúpiť levanduľovú kvetovú vodu a ako rozoznať jej kvalitu

Levanduľovú kvetovú vodu môžete zohnať v kozmetických obchodoch alebo online. Je dôležité hľadať kvalitné značky, ktoré používajú prírodné a organické ingrediencie. Zároveň si pozorne prečítajte zloženie produktu a uistite sa, že neobsahuje žiadne škodlivé chemikálie. Pravá levanduľová voda má mať v zložení jedinú zložku – levanduľový hydrolát. Ak natrafíte na výrobok s parfumáciou, alkoholom či akýmikoľvek ďalšími prísadami, nejedná sa o levanduľovú kvetovú vodu, ale o pleťovú vodu s levanduľou ako jednou z prísad. Je veľmi dôležité nezamieňať si tieto produkty, nakoľko sa skutočne jedná o veľmi rozdielne výrobky. Levanduľová vody ja čisto prírodný produkt, ktorý k dokonalosti nepotrebuje ďalšie prídavky. Myslite na to, keď budete nakupovať svoju levanduľovú vodu a vaša pleť sa vám odvďačí.

 

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa