Prečo by sme sa vlastne mali starať o našu pleť?

Prečo by sme sa vlastne mali starať o našu pleť?

Z každej strany počúvame a čítame o dôleežitosti správneho zostavenia skincare rutiny a starostlivosti o našu pleť. Vráťme sa ale späť na začiatok a položme si tú úplne najzákladnejšiu otázku. Prečo je vlastne starostlivosť o pleť taká dôležitá? 

Áno, starostlivosť o pleť môže byť v dnešnej dobe celkom trendová, najmä keď beauty influenceri demonštrujú na sociálnych sieťach najrôznejšie vychytávky, ale bez ohľadu na to, dopriať svojej pleti trochu lásky nemá len kozmetické, ale aj medicínske výhody. Napríklad, hoci nemôžete spomaliť plynutie času, s jemne vyladeným režimom starostlivosti o pleť môžete znížiť výskyt jemných liniek, vrások, tmavých škvŕn a poškodenia slnkom. Môžete tiež celkom efektívne zvládnuť niektoré menšie problémy s pokožkou, ako je suchosť alebo mastnota. A to všetko len pomocou produktov starostlivosti o tvár.

 


Pre tých, ktorí majú špecifické kožné ochorenia, ako je psoriáza, ekzém, rosacea a akné, starostlivosť o pleť nie je vždy úplne dobrovoľná či pružná a vyžaduje si trochu viac premýšľania o zložkách, ktoré budú pre pokožku bezpečné. Po prvé, liečba špecifického stavu pokožky často znamená, že musíte použiť konkrétny režim starostlivosti o pleť, a po druhé, váš stav môže spôsobiť, že vaša pokožka bude citlivejšia na zložky a produkty vo všeobecnosti. Objavenie rutiny starostlivosti o pleť, ktorá funguje, môže preto niekomu ponúknuť životne dôležitý spôsob, ako zvládnuť a liečiť svoj stav. A s priaznivými výsledkami tiež v neposlednom rade zvýšiť sebavedomie či komfort. Lepší život na dosah!

Mnohí ľudia zisťujú, že ich rutina starostlivosti o pleť ponúka určité výhody aj pre duševné zdravie – táto rutina vám môže pomôcť uvedomiť si, aké ľahké môže byť robiť pekné veci pre svoje telo a vybudovať si zdravé návyky. Konzistentná, zdravá rutina je dôležitá pre nastolenie rytmu a poriadku v našich životoch. Či už je rutinou starostlivosť o pleť, cvičenie, meditácia alebo akákoľvek iná prospešná činnosť, oddanosť tejto metóde môže priniesť uzemnenie do nášho každodenného života, ktorý sa často môže zdať chaotický a nekontrolovaný. Niektorí ľudia môžu tiež zistiť, že absolvovanie ich rutiny alebo dokonca aj len občasné nanesenie masky ich uvoľní a pomôže im zamerať pozornosť na seba, možno jediný krát počas dňa.
 


Som pripravená začať s rutinou starostlivosti o pleť. Čo potrebujem vedieť predtým, ako začnem?

Predtým, ako zistíte, čo zaradiť do rutiny starostlivosti o pleť,je dôležité poznať svoj typ pleti a tiež vedieť, či máte nejaké problémy, ktoré chcete riešiť. Je tiež dobré pamätať na to, že režim každého je individuálny – to, čo funguje pre vašich priateľov, rodinu alebo influencerov, nemusí byť pre vás najlepšie.

Ak chcete zistiť svoj typ pleti, zamyslite sa nad tým, ako sa vaša pokožka správa bez make-upu alebo produktov niekoľko hodín po sprchovaní. Ak sa trochu premastí alebo sa leskne, pravdepodobne máte mastnú pleť. Ak máte tendenciu mať ekzém a vaša pokožka je v chladných zimných mesiacoch skutočne suchá, potom je najlepšie prikloniť sa k starostlivosti o pleť pre citlivejšiu a suchú pokožku.

Väčšina ľudí má kombinovanú pleť s mastnými oblasťami okolo nosa a brady. dodáva. Je tiež možné, že nemáte žiadny z týchto typov, čo znamená, že väčšina produktov starostlivosti o pleť bude na vašu pokožku bezpečná. Ak však nemáte istotu, pozrite sa tiež na náš článok, ktorý vám pomôže spoznať svoj typ pleti. Poznanie svojho typu pleti vám pomôže nasmerovať vás k produktom, ktoré si poradia so suchosťou a mastnotou a zároveň sa efektívne postarajú o akékoľvek iné problémy s pokožkou, ktoré máte.  

Pred začatím rutinnej starostlivosti o pleť nemusíte nevyhnutne navštíviť dermatológa. Ale ak máte citlivú pokožku (alebo si nie ste istí, či sa vaša pokožka kvalifikuje ako citlivá), ak máte kožné ochorenie, alebo ak sa snažíte riešiť nejaké vážne problémy (ako je tvrdohlavé alebo ťažké akné alebo hyperpigmentácia), návšteva odborníka môže byť kľúčová. Na základe vašich zistení či odborných odporúčaní si potom jednoducho zostavíte dennú aj nočnú rutinu starostlivosti o pleť. 



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Healthy Skin Matters
- The Importance of Facials and Skin Care
- Skin care: 5 tips for healthy skin

 

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa