5 najčastejších chýb pri umývaní vlasov

5 najčastejších chýb pri umývaní vlasov - robíte ich aj vy?

Šampón. Opláchnuť. Kondicionér. Opláchnuť. Aké ťažké to môže byť? Umývanie vlasov sa môže zdať ako najjednoduchšia vec, ale existuje niekoľko chýb pri umývaní vlasov, ktoré má na svedomí väčšina z nás – bez toho, aby sme si to vôbec uvedomovali!
Zlá správa: pravdepodobne to robíte zle.
Dobrá správa: pomôžeme vám to napraviť.
Vyhnite sa chybám uvedeným nižšie a získajte zdravé, krásne vlasy, ktoré sú plné lesku.


Chyba pri umývaní vlasov č. 1: Vaša technika umývania potrebuje doladiť

Faktom je, že veľa ľudí robí túto chybu pri umývaní vlasov. Väčšina ľudí si aplikuje šampón ku korienkom a pri čakaní na penenie pridáva ďalšiu dávku produktu. Pamätajte, že vlasy bývajú najšpinavšie pri korienkoch a suchšie pri koncoch, preto naneste šampón na pokožku hlavy a postupujte smerom nadol. Pokožku dôkladne premasírujte, čím sa šampón dostane všade, kam treba. Na samotné dĺžky vlasov skutočne nepotrebujete aplikovať ďalšiu dávku šampónu. Dostatočne sa umyjú pri oplachovaní.

 

Chyba pri umývaní vlasov č. 2: Používate nesprávne produkty

Nesprávne produkty môžu zanechať vlasy suché, zaťažené a bez života. Uistite sa, že si vyberiete šampón a kondicionér pre váš konkrétny typ vlasov. Taktiež si pozorne preštudujte zloženie produktov. Vyhýbajte sa bežným šampónom plným chemikálií. Voľte prírodné produkty, ktoré namiesto silikónov, sulfátov a parabénov obsahujú skutočné rastlinné oleje a vyživujúce zložky, ktoré vaše vlasy nielen dokonale umyjú, ale postarajú sa aj o ich komfort a zdravie.
 


Chyba pri umývaní vlasov č. 3: Umývate sa šampónom iba raz

Takže nanášate šampón, kým nezačne peniť? Nie je to len plytvanie produktom, ale tiež zbytočne poškodzuje vaše vlasy. Pri prvom šampónovaní sa zbavíte uvoľnenej špiny a starého produktu a šampón nevytvorí veľa peny. Opláchnite prvú dávku šampónovania a skúste to znova. Na druhý krát šampón vytvorí oveľa viac peny, pretože začínate s čistejšou pokožkou hlavy. Takže nabudúce skúste šampónovať dvakrát s menším množstvom produktu namiesto raz s väčším množstvom. 

Chyba pri umývaní vlasov č. 4: Umývate si vlasy príliš často

Prírodné oleje z pokožky hlavy vyživujú vaše vlasy a udržujú ich hydratované a chránené. Príliš časté umývanie vlasov môže mať za následok suchú hrivu bez života. Ako často by ste vlasy teda mali umývať? Závisí to od typu vlasov. Ak máte napríklad suché vlasy, príliš časté umývanie by spôsobilo, že budú vlasy ešte suchšie a slabšie. Na druhej strane, ak sú vaše vlasy mastné, možno si ich budete musieť umývať každý druhý deň, aby nevyzerali mastné. Ak sa vám vlasy rýchlo mastia, skúste do stylingovej rutiny pridať suchý šampón v podobe bentonitového ílu

Chyba pri umývaní vlasov č. 5: Podvádzate s maskami

Nepamätáte si, kedy ste vlasy naposledy ošetrili maskou na vlasy? Žiadne odsudzovanie – stane sa to každému! Aplikácia masky na vlasy je veľmi jednoduchá. Ak však máte čas a ste odhodlaní získať zdravé vlasy, skúste s maskou aj spať. Naneste prípravok na umyté vlasy a prikryte ich hodvábnou šatkou, ráno opláchnite a zobuďte sa s hodvábnymi vlasmi. V ideálnom prípade by ste do svojej rutiny starostlivosti o vlasy mali pridať masku každých 10 dní, aby ste zabojovali proti krepovateniu, dodali vlhkosť a zvýšili kvalitu vlasov.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- How to Wash Your Hair
- Best Hair Wash Tips To Wash Your Hair The Right Way
- 10 clever tips when washing your hair

 

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa