VÝBER KVALITNÝCH SUROVÍN

VÝBER KVALITNÝCH SUROVÍN

Keď hovoríme o surovinách používaných na výrobu našich produktov, mohli by sme jednoducho povedať, že používame výhradne najkvalitnejšie suroviny, avšak to by nebola celá pravda. Pri výbere surovín nám totiž rovnako, ako na ich kvalite, záleží aj na ich pôvode, spôsobe ich spracovania, ale i celkovej filozofii, ktorou sa riadime ako my, tak i naši dodávatelia, ktorých si starostlivo vyberáme a preverujeme. Je pre nás veľmi dôležité poznať okolnosti produkcie nami využívaných surovín, aby sme tak mali istotu, že vo výsledku splnia práve to, čo od nich očakávame a že zároveň neprispievajú k poškodzovaniu životného prostredia.

 
nice_picture.jpg

Samozrejmým spoločným pôvodcom našich surovín je príroda. Nevyužívame syntetické látky ako sú parabény, silikóny, ropné deriváty či syntetické farbivá a vône a to platí i pre nekozmetické výrobky pochádzajúce z našej výroby. Napríklad naše sviečky vyrábame z ekocertifikovaného sójového vosku, ktorý predstavuje obnoviteľný prírodný zdroj. Vôňu im zapožičiavajú čisté organické aromaterapeutické silice či esenciálne oleje a balené sú prednostne do recyklovaných obalov pochádzajúcich práve z nášho recyklačného programu. Vďaka použitým surovinám predstavuje takáto sviečka ekologicky prijateľnejšiu alternatívu "klasických" parafínových sviečok, ktoré určitým spôsobom negatívne vplývajú na životné prostredie už samotným spôsobom výroby a použitými surovinami a následne tiež chemickými zlúčeninami, ktoré do ovzdušia uvoľňujú pri horení. V prípade kozmetických produktov dokážeme sledovaním pôvodu našich surovín zabezpečiť napríklad i to, že pri pestovaní byliniek neboli používané pesticídy či iné agresívne chemické látky, ktoré by sa (hoci v minimálnom množstve, ale predsa) mohli vďaka surovinám preniesť aj do hotových výrobkov.

Uprednostňujeme preto práve také suroviny, ktoré pochádzajú z kontrolovaných ekologických hospodárstiev, od dodávateľov, ktorí zdieľajú environmentálne hodnoty a filozofiu Soaphorie. Pokiaľ je to možné, vyberáme si lokálnych dodávateľov a vyhýbame sa viacnásobne spracovávaným surovinám, či surovinám, ktoré pre nás nie sú prijateľné z etických dôvodov. Príkladom takýchto surovín sú suroviny živočíšneho pôvodu, s výnimkou včelieho medu či vosku, ktoré sú však v našom prípade získavané taktiež výhradne etickým spôsobom. Z dôvodu vysokej popularity palmového oleja sme sa tiež rozhodli vyhýbať tejto surovine s neslávne známym pozadím získavania i spracovávania. V niektorých prípadoch si suroviny zaobstarávame aj sami, pestujeme napríklad viaceré druhy byliniek, vďaka čomu máme väčšiu kontrolu nad všetkými látkami, s ktorými prichádzajú do styku. Keď príde čas na ich použitie, môžeme mať istotu, že tieto bylinky sú čistým prírodným zdrojom, o ktorý bolo starané s láskou. Navyše sú vďaka vlastnej produkcii tak čerstvé, ako to len ide. Čerstvosť je pre nás však dôležitá i v prípade tých surovín, ktoré odoberáme od našich dodávateľov. 

nice_picture.jpg
 

Uprednostňujeme preto objednávky v menšom množstve a častejšie, než aby sme naraz naskladnili "tony" surovín, ktoré okamžite nevyužijeme. Všetky suroviny u nás zároveň prechádzajú ďalším senzorickým testovaním a teda v prípade, že by akákoľvek z nich stratila svoje charakteristické vlastnosti, môžete si byť istí, že túto surovinu pri výrobe vašich obľúbených produktov nepoužijeme. Mnohé z našich najvyužívanejších surovín, akými sú organické rastlinné oleje či maslá, kvetové vody alebo íly sú tiež opatrené certifikátmi. Držiteľmi týchto certifikátov sú samotní dodávatelia a suroviny nimi opatrené nájdete v zloženiach našich výrobkov tiež označené ako "*certifikovaná organická zložka". Aj vďaka týmto certifikátom máme istotu, že naši dodávatelia dbajú nie len na etický spôsob získavania surovín, ale tiež na ich šetrné spracovávanie v záujme zachovania ich najvyššej možnej kvality a zároveň zníženia dopadu svojej činnosti na životné prostredie. 

 
nice_picture.jpg

Práve z tohto dôvodu tiež uprednostňujeme ručnú výrobu namiesto zložitých technologických postupov s využitím veľkého množstva strojov, ktoré sú energeticky náročné a okrem zvyšovania uhlíkovej stopy tiež v istej miere "znehodnocujú" kvalitu surovín, oberajú ich o časť vzácnych aktívnych látok a tým znižujú ich účinnosť v samotnom produkte. Na túto skutočnosť dbáme i pri výbere konkrétnych surovín pre receptúry produktov. Skvelým príkladom z nášho portfólia je edícia Babyphoria venovaná našim najmenším, ktorých pokožka si vyžaduje obzvlášť citlivú starostlivosť a preto sme sa rozhodli pri tvorbe receptúr pre tieto produkty uprednostniť jednoduchšie suroviny pred tými komplexnejšími, ako napríklad výživné organické oleje či maslá a blahodarné rastlinné extrakty. Taktiež mnohé suroviny, ktoré by sme mohli odoberať od dodávateľov už spracované, spracúvame prednostne sami. Vedeli ste, napríklad, že drvivú väčšinu vašich obľúbených vôní, ktoré zapracúvame do výrobkov, si z organických silíc a esenciálnych vonných olejov pripravujeme sami? V mnohých ohľadoch sme ako výrobca, samozrejme, usmerňovaní tiež najrôznejšími smernicami či nariadeniami kontrolných orgánov. 

Pre kozmetický priemysel platia nesmierne prísne legislatívne požiadavky, ktorých cieľom je predovšetkým chrániť zdravie spotrebiteľa. V rámci týchto nariadení je každý výrobca povinný dbať ako na uvádzanie informácií na etikete, tak napríklad i na pravdivosť všetkých tvrdení, ktoré o svojich výrobkoch prezentuje. Následne je už na každom spotrebiteľovi, aby si zvážil, pre aké výrobky sa rozhodne. Na trhu je nespočetné množstvo kozmetických výrobkov, v záujme nášho zdravia by sme však mali všetci rovnako dbať na správny výber produktov, ktoré sa rozhodneme používať a to ako v prípade telovej, vlasovej či pleťovej starostlivosti, tak i v prípade iných doplnkových produktov či produktov dekoratívnej kozmetiky, ktorú aplikujeme na tvár pravidelne až na niekoľko hodín a ktorá, bohužiaľ, v komerčnom prevedení často krát i v dnešnej dobe obsahuje tak nebezpečné zložky, akými sú napríklad ťažké kovy. Možno si povieme, že naša pleť túto "chémiu" príležitostne zvládne, z dlhodobého hľadiska sa však jedná takpovediac o "časovanú bombu", ktorá pravidelným používaním naše telo zaplavuje toxínmi.

nice_picture.jpg
 
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa