RUŽOVÝ HYDROLÁT

RUŽOVÝ HYDROLÁT

Kráľovná kvetín, ako je ruža tiež niekedy nazývaná, rastie v miernych oblastiach prakticky na celom svete. Do Európy bola dovezená z Arábie. Od nepamäti je symbolom lásky a blahobytu, používala sa ako ochranná bylina proti kúzlam čiernej mágie, vzťahuje sa tiež k symbolike smrti a zrodenia. Damašská ruža je známa pre jej jemnú vôňu a komerčne sa pestuje hlavne kvôli ružovému oleju využívanému v kozmetických prípravkoch a parfumoch. Ružové lístky sú jedlé, môžu sa použiť na ochutenie jedla, ako príloha, ako bylinkový čaj alebo gulkand, teda ružové lístky v cukre.  Na získanie jedného litra silice je potrebných zhruba 4000 kg ručne zbieraných kvetov. Z nich sa následne vyrába ružový olejRužový olej obsahuje vyše tristo cenných látok, čím prispieva k udržaniu zdravej a žiarivej pokožky. Arabi destilovali silice už v 10. storočí a ružová voda bola významným obchodným artiklom v oblasti stredozemného mora, používala sa ako v kozmetike, tak aj na prípravu nápojov a zákuskov, často kombinovaná s vodou pomarančovníkového kvetu (Neroli).

Jedna z najobľúbenejších a z hľadiska histórie užívania taktiež najstarších kvetových vôd je považovaná za dôležité pleťové tonikum, ktoré pokožku hydratuje a harmonizuje. Má upokojujúce a mierne antiseptické účinky. Pôsobí adstringentne (sťahujúco) a upravuje tonus pokožky. Účinne regeneruje zrelú pleť, ktorej navracia sviežosť a vitalitu. Osviežuje, upokojuje začervenanie a alergické reakcie. Zlepšuje niektoré druhy dermatitídy a v obkladoch pomáha na podráždené oči. Využíva sa na kloktanie pri zápaloch v krku. Pomáha v tehotenstve pri dýchacích problémoch, nočnom potení a pri výtokoch formou sedacieho kúpeľa. Kvetová voda z ruže výborne harmonizuje psychiku a hormonálny systém, pôsobí antidepresívne a dodáva silu byť ženou a matkou.

Stabilizuje emócie a uľavuje pri zármutku. Zmierňuje pocity strachu, navodzuje kúzlo okamžiku a romantické predstavy. Pomáha pri hneve, podráždenosti, agresivite, pôsobí euforizujúco a harmonizačne pri napätí a strese. Podporuje rovnováhu, spracovanie emócií, upokojuje a prináša vnútorný pokoj. Vhodná je pre všetky typy pleti,aj na zrelú pleť s vráskami aj na mastnú pleť so sklonom k akné. Nastriekajte ju na pleť a krk, celé telo po čistení ráno a večer. Tiež je vhodná ako ingrediencia pri príprave pleťovej masky z prášku, hliny, púdru. Pre voňavý účes nastriekajte do vlasov a prečešte.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa