Spirulina Platensis

Spirulina Platensis

Je praveká mikroskopická špirálovitá modrozelená riasa. Výborne sa jej darí v extrémne čistých a silne alkalických jazerách subtropických oblastí, najmä v Mexiku a Havaj (Amerika) a Čade (Afrika). Jej existencia je podmienená prostredím bez zaťaženia pesticídmi a insekticídmi. V súčasnosti sa už aj pestuje v Japonsku.

Prečo je vzácna?

Domorodci si ju veľmi cenia, dokonca v minulosti slúžila ako platidlo. Už celé stáročia ju využívajú hlavne pre výživu. Pena sa pozbiera, vysuší a extrahuje sa z nej biokomplex účinných látok. 50-71% vysušenej spiruliny tvorí plnohodnotná bielkovina, poskytujúca všetkých 8 esenciálnych aminokyselín, čo je veľmi vzácne a ojedinelé v rastlinnej ríši.

Bielkoviny spiruliny sú päťkrát stráviteľnejšie ako bielkovina mäsa alebo sójových bôbov. V 10 g sušenej spiruliny je toľko beta-karoténu ako v 100 g mrkvy či 14 vajíčkach a toľko železa ako v 450 g špenátu. Okrem toho je bohatá esenciálne mastné kyseliny, enzýmy, chlorofyl, vitamín E, B9 (kyselina listová), B12 (kobalamín) a K. Pre tieto mimoriadne vlastnosti sa pred časom začala spirulina na celom svete používať ako výživový doplnok a jej extrakt na kozmetické aplikácie.

Kozmetické benefity

Anti-aging efekt
Spirulina okrem iného obsahuje vitamín E, selén a tyrozín, ktoré sú známe svojimi silnými účinkami proti starnutiu. Antioxidanty prítomné v tyrozíne blokujú voľné radikály a spomaľujú starnutie kožných buniek. Spirulina je tiež vynikajúcim zdrojom chlorofylu, ktorý má čistiace vlastnosti, a tiež pomáha pleti udržať si vlhkosť, čo je hlavný kľúč k udržaniu vzhľadu hladšej, hydratovanej pokožky.
 
Revitalizačný efekt
Ak vaša pokožka vyzerala unavene a nudne, spirulina užívaná ústne alebo aplikovaná topicky môže urobiť zázraky. S vysokým obsahom vápnika, železa, fosforu a vitamínov A, B-12 a E, čistí a obnovuje vitalitu a tón pokožky.

Detoxikačný efekt
Spirulina podporuje rýchlejšiu obnovu buniek a tým pomáha pokožke hojiť sa rýchlejšie. Zvyšuje metabolizmus buniek pokožky, preto je kľúčom k udržaniu permanentného zdravého vzhľadu. Prirodzene podporuje vylučovanie odumretých, suchých kožných buniek, ktoré spôsobujú, že sa vaša pokožka javí ako hrubá, mdlá a bez jasu.

Spirulina a Soaphoria
Soaphoria zapracovala túto vzácnu surovinu do výrobku na ošetrenie pleti. Jej účinok môžete otestovať na sebe aplikáciou pleťovej masky Herbaphoria.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?

Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:

 
Podobné produkty
Podobné články
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa