ZINOK V KOZMETIKE

ZINOK

Zinok je pre náš organizmus podstatným stopovým prvkom, ktorý sa podieľa na mnohých dôležitých činnostiach. Zlepšuje imunitu, uľahčuje trávenie a prispieva k hormonálnej rovnováhe.

V prírode sa vyskytuje ako nerast zinkit, ale väčšina oxidu zinočnatého sa vyrába synteticky. Oxid zinočnatý (ZnO) alebo zinková bieloba je biely vo vode nerozpustný práškový pigment. Používa sa ako prísada do mnohých materiálov, t. j. do plastov, keramiky, skla, cementu, farbív, potravín, cigaretových filtrov a kozmetických prípravkov. V medicíne a kozmetickom priemysle sa používa pre svoje deodorizačné a antibakteriálne vlastnosti, pre túto vlastnosť sa pridáva do potravinárskych obalov, gumy, bavlneného textilu, deodorantov, ochranných prípravkov proti UV žiareniu, make-upu a mydiel. Ako pigment je však často znečistený zvyškami zinku z výroby, alebo je zmiešaný s lacnejšími bielymi pigmentami, ako barit, krieda, sadra alebo hlinka.

Benefity pre zovňajšok
Zinok vďaka svojim vlastnostiam priaznivo ovplyvňuje nielen fungovanie nášho vnútra, ale taktiež pozitívne pôsobí aj na naše vlasy, nechty či pokožku.

Vlasy sa zinku poďakujú za:
Reguláciu kožného mazu
Zníženú tvorbu lupín
Zmiernenie vypadávania
Posilnenie rastu
Zlepšenú celkovú kvalitu vlasov

Nechty ocenia:
Celkový zlepšenú kondíciu
Správne sfarbenie
Vyššiu pevnosť
Odolnosť proti poškodeniu či lámavosti
Podporu rastu
Zinok prináša pokožke:

Zdravší vzhľad
Hladkosť a hebkosť
Ochranu proti infekciám
Hojenie rán
Reguláciu kožného mazu

 
Zinok pôsobí v tele ako antioxidant, bojuje proti poškodeniu voľných radikálov a tak napomáha spomaliť proces starnutia. Vďaka jeho antibakteriálnym vlastnostiam sa v kozmetike často používa ako účinná látka v deodorantoch, prípravkoch na akné či proti zapareninám. Okrem iného je výborným pomocníkom v prípravkoch proti lupinám, či na zmiernenie prejavov ekzémov, psoriázy či iných dermatitíd. V neposlednom rade sa hojne využíva ako fyzikálny UV filter v prípravkoch na ochranu proti UV žiareniu.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?

Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa