Ako sa správne starať o svoju milovanú sviečku

Ako sa správne starať o svoju milovanú sviečku

Myslíš si, že sviečka nepotrebuje Tvoju lásku a opateru? Opak je pravdou, ak si praješ, aby Ťa mohla obdarovať svojím hrejivým svetlom a čarovnou vôňou. Všetko okolo Teba, či už je to živý tvor alebo jednoduchý predmet, si zaslúži Tvoju pozornosť. V našej ponuke nájdeš hneď viacero typov sviečok. Môžeš si tak vybrať práve tú podľa svojho gusta, ktorej základ tvorí: - Sójový vosk s dreveným knôtom (eko, bez GMO, vegan), - Tradičný včelí vosk so špeciálnym bavlneným knôtom (eko, bez GMO, non-vegan), - Lokálny slnečnicový vosk s bavlneným knôtom (eko, bez GMO, vegan).

Zrodenie Tvojej milovanej sviečky

Vosk opatrne zahrievame na optimálnu teplotu v nádobe s dvojitým dnom, aby sa doň dobre vmiešavala vonná kompozícia či minerálne farbivo, ale zároveň tiež aby sme predchádzali prasklinám na povrchu sviečky. Pripravenú zmes s najväčšou pokorou ručne vlievame do sklenených obalov vopred opatrených knôtom. Práve ručná výroba zaručí tú najvyššiu kvalitu a originalitu. Niektoré sviečky sú skrášlené sušenými kvetmi či bylinkami, iné skrývajú svoju krásu v jednoduchosti. Najpodstatnejšie však je, že neobsahujú syntetické a toxické látky ako napr. parafín, parfumáciu či umelé farbivá. Po určitej dobe vyliata sviečka krásne stuhne a je pripravená vydať sa na dobrodružnú cestu za Tebou.

Príchod do nového domova

Obdržaním sviečky už vkladáme jej telo i dušu do Tvojich rúk. Pred samotným zapálením, prosím, nájdi pre ňu vhodné miesto, ktoré disponuje dostatočne tepelne odolným povrchom, je chránené pred prievanom a dostatočne vzdialené od ľahko zápalných predmetov a možných rýchlo vznietivých zdrojov. Uchovávaj ju mimo dosahu ratolestí a domácich miláčikov. Prvé zapálenie sviečky musí trvať minimálne 10 - 15 sekúnd, niekedy aj viac, aby sa knôt poriadne rozpálil a skrátil sa na správnu dĺžku (približne 3-5 mm). Po zapálení nenechaj však sviečku horieť dlhšiu dobu ako 4 hodiny v kuse. Horiacu sviečku nikdy nenechávaj bez dozoru.

 

Pre optimálnu výdrž

vychutnávaj jej blaho pri každom použití minimálne do doby roztavenia súvislej vrchnej vrstvy vosku. Podľa potreby môžeš priebežne skracovať dĺžku knôtu. Čím dlhšie totiž sviečka horí, tým dlhší je knôt, väčší pla¬meň a šanca, že sviečka zadymí. Zastrihávaním knôtu a správnou starostlivosťou zabezpečíš dlhú životnosť sviečky i správnu intenzitu jej horenia. Pre Tvoju bezpečnosť odporúčame zaobstarať si užitočnú vecičku v podobe zastrihávača knôtu. Pri krát-kom zapálení však knôt nezastrihni, pretože menší plamienok nestihne roztopiť vosk po okraj sviečky a môže sa vytvoriť priehlbina až tunel.

Pred každým opätovným zapálením skráť ľahko odlomiteľnú časť knôtu a naplno si vychutnaj neopísateľné čaro svojej sviečky. Nikdy nedovoľ, aby Tvoja sviečka dohorela až do úplného konca a pri každom horení dbaj na maximálnu opatrnosť pri manipulácii. Po dohorení, prosím, mysli aj na svoje životné prostredie a neodhadzuj sklenený obal. Stačí ho umyť a môžeš ho opätovne využiť na rôzne iné spôsoby.

Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:

- Easy tips for maintaining your candles

- Indoor Air Pollution: A Comparison Of Fine Particulate MatterEmissions From Paraffin And Soy Candles

- Candle Care

 

Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa