SAKRÁLNE SILICE

SAKRÁLNE SILICE


Spojenie s dávnou minulosťou je veľmi zrušujúce. Vedieť, že nespočetné množstvo generácií vyhľadávalo a opätovne sa vrátili k využívaniu rovnakých esenciálnych olejov kvôli ich nespočetným blahodarným vlastnostiam vzbudzuje vierohodnosť a inšpiruje nás mnohonásobne.

Esenciálne oleje sú tu pre nás už roky rokúce. Nie je teda otázne, prečo si to ľudia všimli a v nejakej forme využili. O samotných esenciálnych olejoch sa hovorí v starovekej literatúre starej tisícky rokov, pričom Rím je známy svojimi kúpeľmi, územie Grécka pre svoje parfumy a oleje na pomazanie, o ktorých sa zmieňuje i samotná Biblia. V posledných desaťročiach sa veda o destilácii esenciálnych olejov ako čistých, koncentrovaných silíc sa zdokonalila. Keď sa výskumníci a chemici začiatkom 19. storočia dozvedeli viac o ich chemickom zložení, dokázali zdokonaliť schopnosť izolovať tieto zlúčeniny a neskôr analyzovať ich presné zloženie, aby pochopili viac o ich špecifických výhodách. Bohužiaľ, s touto schopnosťou prišla príťažlivosť syntetiky a pokusov napodobniť umenie využitia prírody z predvídateľných sál laboratória. Po bádaní historických poznatkov, Svätého písma a tiež námetov matky prírody, sme vo výrobnom tíme navrhli úplne špecificky ladené esenciálne zmesi zo sakrálnych olejov v spojení s modernými a obzvlášť nečakanými kombináciami pre zmysluplné prežitie chvíľ.

Dotyk modernej historie pre Tvoje chvíle nájdeš v:


Zmes silíc Sila
Pri tvorbe tejto zmesi nás svojou temnosťou a mocnosťou uchvátilo práve posvätné kadidlo, myrha a čierne korenie, ktoré korunujú esenciu na pozíciu bašty. Kombináciu dymových akordov krásne doladí jantárovo-drevitý cyprus a mystické cédrové drevo. Výrazné a veľmi hlasné črty nečakane skrotí a ucelí práve exotická vanilka v spojení s ovocnou borievkou. Týmto celá zmes pôsobí harmonizujúco a navodí pocit bezpečia, sily, jednoty.



Esencia Ticho
Inšpiráciou pre danú zmes boli čarovné prechádzky z nášho detstva zamrznutou krajinou a balzamovitým vzduchom lesov, z ktorých sme si odniesli duševnú spokojnosť. Základné akordy udávajú borovica a borievka, ktoré netradične doladí práve orientálne santalové drevo a mediteránske šťavnaté tóny limetky a zelenej mandarínky. Šmrnc ako hviezda na strome podčiarkne kvapka vanilky. Vznešená zelená esencia pôsobí spirituálne upokojujúco a pritom povzbudzujúco. Vyčarí bezslovné ticho a nefalšovaný hygge pocit.

Zmes silíc Čaro
Vidieť ligot v očiach malých nezbedníkov počas snežných hier je priam na nezaplatenie. Zmes ukrýva práve túto hravosť v spojení balzamovitých tónov jedle a zemitého santalového dreva, keď prekvapivo vystúpia z pozadia zjemňujúce kvetinové črty orgovánu a irisu, podmanivá škorica a kardamon. Šťavnatý bergamot korunuje čarovnú ľadovú kráľovnú svojimi nakyslými akordmi a zmes
 

Inšpirovali nás:


Kadidlo
Kadidlo je nepochybne kráľom esenciálnych olejov vďaka charakteristickým balzamovo korenistým črtám s jemne nasladlým pozadím. Už v praveku sa používalo ako primárna zložka posvätného kadidla, liečivo i platidlo s hodnotou zlata. Kresťania najlepšie poznajú kadidlo ako jeden z darčekov, ktoré dostal Ježiš od mudrcov, no v súčasnosti sa o ňom vie, že podporuje bunkové zdravie pokožky a buduje zdravý imunitný systém.
 

Myrha
Myrha sa používa už od staroveku ako pre jej prenikavú drevitú arómu s teplými živicovými tónmi, ale i pre jej vynikajúce blahodarné vlastnosti. V starovekom svete bola veľmi populárna, používali ju Číňania a Egypťania ako liek a v Starom zákone sa spomína, že sa používala pri kresťanských cirkevných obradoch. Je to v Biblii najviac citovaný (až 156-krát) olej ako súčasť posvätného pomazania, balzamovacej prísady, ale aj ako kozmetické ošetrenie pleti kráľovnej Ester.

Škorica
Podobne ako myrha, aj škoricový olej bol hlavnou zložkou svätého pomazania a používal sa na prečistenie vzduchu, ničenie plesní a pôsobil ako prírodný liek. Hoci sa dnes škorica najčastejšie používa ako korenie, samotný kráľ Šalamún používal tento aromatický olej ako prírodný parfum ako i v spálni.


Balzamová jedľa
Esenciálny olej jedle s veľmi príjemnou, pozitívnou a osviežujúcou vôňou má široké využitie, napomáha fungovaniu dýchacej a nervovej sústavy, je skvelým osviežovačom vzduchu a uľavuje pri ochoreniach kostí a kĺbov. Z biblického hľadiska bolo drevo jedle používané na výrobu hudobných nástrojov.

Cédrové drevo
Práve cédrové drevo si kráľ Šalamún vybral pri stavbe Božieho chrámu a tiež sa predpokladá, že Ježiš bol ukrižovaný na kríži z cédrového alebo cyprusového dreva. Vzácny esenciálny olej, ktorý z neho pochádza, sa pýši drevitým vrchom, mierne sladkými tónmi a pikantným balansom. Egypťania ho využívali na balzamovanie mŕtvych, na uchovanie pre posmrtný život. Predpokladalo sa, že prináša duchovnú múdrosť, používalo sa pri rituálnych očistách a slúžilo ako liek na kožné choroby i lepru. Preukázateľne pozitívne pôsobí na lymfatický a respiračný systém, preto v Tibete sa dodnes používa aj ako tradičná medicína. Cédrové drevo, odvodené z libanonských cédrov, podobne ako jeho sused balzamová jedľa, je známe svojimi liečivými a čistiacimi vlastnosťami.

Santalové drevo
Vzácny esenciálny olej, ktorý vyžaruje zmyselnú orientálnu vôňu s korenisto-drevitými tónmi. V staroveku sa používal na náboženské obrady a bol cenný pri dosahovaní meditácie a zenového statusu. Sväté písmo santalové drevo označuje ako „aloe“ a nazýva sa jedným z olejov radosti spolu s kadidlom, myrhou a cédrovým drevom. V tradičnej medicíne sa používa pre svoje antiseptické, analgetické a antihypertenzívne vlastnosti.

Cyprus
Jeho názov je odvodený z gréckeho výrazu „sempervirens“, čo v preklade znamená „večný život“. Cyprus je v Písme oslavovaný ako symbol sily, bezpečnosti a prosperity. Biblia spomína cyprus ako vybrané drevo na stavbu Mojžišovej archy. Esenciálny olej z majestátneho cypru európskeho je dodnes uznávaný pre svoje vynikajúce vlastnosti: tonizuje obehový systém, osviežuje krvný obeh, znižuje žilovú a lymfatickú stagnáciu.



Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa