RASTLINNÉ MASLÁ

RASTLINNÉ MASLÁ

O tom, že maslo nie je len súčasťou nášho jedálnička už určite dávno viete. V zložení najrôznejších  produktov nájdeme rôzne druhy rastlinných masiel, ktoré sa v kozmetickom priemysle používajú vďaka svojim úžasným hydratačným, zvláčňujúcim a regeneračným účinkom. Nájdeme ich napríklad ako súčasť telových krémov, cez produkty pleťovej starostlivosti a samozrejme nesmieme zabúdať ani na vlasové zábaly či masky. Rastlinné maslá majú všestranné využitie, dokážu úplne nahradiť niektoré produkty a ich účinky oceníte aj v prípade problematickej pokožky.


Kde sa vzali?

Rastlinné maslá sú podobne ako rastlinné oleje čistým prírodným produktom, ktorý sa najčastejšie získava lisovaním jadier či plodov rastlín. Rovnako ako oleje, aj maslá sa môžu ďalej spracovať rafinovaním. V takomto prípade sa maslá zbavia prípadnej farby a vône, vďaka čomu je ich využitie úplne neobmedzené. Nerafinované maslá môžu totiž voňať po surovinách, z ktorých sú získané. Neraz je pritom táto vôňa skôr nežiaduca, keďže sa jedná najmä o vône pripomínajúce škrupiny či orechy, ktoré nie sú každému príjemné. Taktiež môže originálna vôňa masla limitovať možnosti kombinácie viacerých surovín pri výrobe emulznej kozmetiky a vo výsledku prerážať iné vône. Obvykle sa teda po rafinácii jedná o bezfarebné a bezvonné suroviny tuhšej konzistencie. Maslá sú podstatne mastnejšie ako väčšina druhov rastlinných olejov a teda dokážu krásne výživovať a zvláčniť aj veľmi suchú, namáhanú či popraskanú pokožku a krásne viazať vlahu.
 

Popularita na druhú


Najznámejšími rastlinnými maslami využívanými v kozmetickom priemysle sú bez pochyby bambucké a kakaové maslo. Obe môžeme využiť na pokožku priamo, poslúžia ako skvelá náhrada telového či pleťového krému, navrátia pokožke stratenú vlhkosť, vitalitu, posilnia jej štruktúru a podporia elasticitu. Bambucké maslo sa napríklad s obľubou využíva na masírovanie bruška v období tehotenstva a to práve vďaka schopnosti podporiť elasticitu pokožky a predchádzať vzniku
nepekných strií. Kakaové maslo je zas obľúbené vďaka svojej jemnej "čokoládovej" vôni.

V prípade, že rastlinné maslá používate na hydratáciu celého tela, odporúčajú sa nanášať na jemne navlhčenú pokožku, ideálne ihneď po sprche či kúpeli. Takto sa nie len rýchlejšie vstrebú, ale naviažu tiež vodu z pokožky a navedú ju priamo pod jej povrch. Maslá však môžete vyskúšať využiť aj ako blahodarné vlasové masky či zábaly. Stačí ich jemne nahriať, vďaka čomu sa ich konzistencia zjemní a nanášať ich môžete priamo na suché vlasy. Prípadne pridajte svoj obľúbený olej či esenciálny olej a vytvorte si krém, masku alebo zábal presne podľa vašich potrieb. Viditeľnými účinkami si vás rozhodne získajú.

Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa