Čo naozaj pomáha na spáleniny od slnka: Tipy na prírodnú kozmetiku

Pokožka spálená od slnka je začervenaná a veľmi bolestivá. Ako sa starať o spálenú pokožku? Použiť môžete kvalitnú prírodnú kozmetiku a vyskúšať môžete aj osvedčené tipy našich babičiek. Pozrite sa na kvalitné produkty, ktoré zmiernia bolesť a tiež na domáce recepty z bežných surovín, ktoré vám uľavia od bolesti.

Recepty na domáce prípravky proti spáleninám od slnka

Nemáte doma žiadny prírodný kozmetický produkt, ktorý by vám uľavil od bolesti a hydratoval spálenú pokožku? Vyskúšajte domáce recepty na obklady alebo krémy na spáleniny od slnka. Niektoré ingrediencie nájdete doma v chladničke alebo v špajze.

Aloe vera: Aloe vera je rastlina známa svojimi upokojujúcimi a hojivými vlastnosťami. Gél z aloe vera je možné aplikovať priamo na spálenú pokožku. Vďaka nemu sa zmierni bolesť a zápal. Aloe vera tiež pomáha hydratovať pokožku a urýchliť hojenie. Aloe vera je rastlina, ktorú si môžete pestovať doma v kvetináči, ale ak sa na pestovaní necítite, môžete využiť vynikajúci prírodný gél s aloe vera a morskými riasami, ktorý je priamo určený na spálenú pokožku.

Jogurt: Jogurt môže pomôcť upokojiť podráždenú pokožku a urýchliť hojenie. Rozotrite studený jogurt na postihnuté miesto a nechajte pôsobiť 15-20 minút. Potom jogurt opláchnite vlažnou vodou.
 
Uhorka: Uhorky majú chladivý a hydratačný účinok. Pomáhajú zmierniť bolesť a zápal. Nakrájajte uhorky na tenké plátky a priložte ich na spálenú pokožku. Môžete tiež rozmixovať uhorku na pastu a aplikovať ju na postihnuté miesto. Nechajte pôsobiť až 20 minút. Najlepšie je, keď uložíte najprv uhorku do chladničky, aby bola krásne studená. Až potom ju priložíte na pokožku.

Med: Med má antibakteriálne a hojivé vlastnosti. Med naneste priamo na spálenú pokožku a nechajte pôsobiť 15-20 minút. Potom med opláchnite vlažnou vodou.

Čajové vrecko: Čierny čaj obsahuje taníny, ktoré majú protizápalové vlastnosti. Namočte čajový sáčok do vody, vyžmýkajte ho a priložte ho na spálenú pokožku. Môžete uvariť silný čierny čaj a nechať ho vychladnúť. Potom namočte čistú handričku do vychladnutého čaju a priložte ju na spálenú pokožku. Najlepšie je, keď je čaj poriadne studený.
 


Čo robiť, keď sa spálite?


- Pite veľa tekutín. Dostatočná hydratácia je dôležitá.
- Nechoďte na slnko, kým sa spáleniny nezahoja.
- Nenoste tesné oblečenie, ktoré by dráždilo spálenú pokožku.
- Nepoužívajte krémy s parfumáciou, farbivami alebo konzervantmi, ktoré by mohli podráždiť pokožku. Voľte iba prírodnú kozmetiku.
- Ak máte silné spáleniny, horúčku, zimnicu alebo nevoľnosti, vyhľadajte lekársku pomoc.



Prečo na spáleniny používať iba prírodnú kozmetiku

Pri výbere kozmetického prípravku na spáleniny od slniečka je dôležité zvoliť produkt, ktorý je jemný k pokožke, má protizápalové a hydratačné vlastnosti a podporuje hojenie. Preto je najlepšie siahnuť po kvalitnej prírodnej kozmetike, ktorá všetky tieto požiadavky spĺňa na výbornú. Je bezpečná a môžu ju používať aj tehotné ženy alebo deti.
Niektoré komerčné prípravky na spáleniny, ktoré nie sú prírodné a zakúpite ich napríklad v drogérii alebo v supermarkete, môžu spálenú pokožku ešte viac podráždiť. Tieto prípravky môžu obsahovať parfémy a farbivá, ktoré sú úplne nevhodné pre citlivú spálenú pokožku. Nemusí podporovať hojenie a citlivým jedincom môžu skôr uškodiť.

Tipy na prírodnú kozmetiku, ktorá je vhodná na spáleniny od slnka


Upokojujúci gél z aloe vera a morských rias je výborným pomocníkom na ošetrenie všetkých typov pokožky. Hodí sa najmä na citlivú a spálenú pokožku od slnka. Aloe vera má protizápalové, regeneračné a upokojujúce vlastnosti. Gél znižuje podráždenie, svrbenie, zmierňuje prejavy spálenia slnkom, urýchľuje regeneráciu poškodenej pokožky, a môže dokonca pomôcť pri celulitíde, jazvách a striách. Vďaka výťažku z morských rias, bohatého na minerály, vitamíny a antioxidanty, tento gél taktiež podporuje mladistvý a zdravý vzhľad pleti. Je vhodný pre každého – pre deti, tehotné ženy, mužov. Bude sa vám tiež hodiť pri bodnutí hmyzom alebo na drobné ranky.

Organická šťava z aloe vera je všestranný a čisto prírodný produkt, ktorý slúži ako pleťové tonikum a tiež ako prostriedok na starostlivosť o pokožku tela a vlasy. Je vhodná pre všetky typy pleti, pokožku regeneruje, upokojuje a zvláčňuje. Šťava z aloe vera je vhodná pri starostlivosti o pokožku spálenú slnkom, zmierňuje prejavy akné a dermatitíd, zmierňuje svrbenie a pomáha hojiť drobné poranenia. Neobsahuje alkohol, farbivá ani vône.

Univerzálny kozmetický gél s aloe vera a morskými riasami je ideálnym pomocníkom na upokojenie podráždenej pokožky, či už je spôsobené drobným poranením, spálením od slnka, uštipnutím hmyzom alebo iným podráždením. Aloe vera v kombinácii s morskými riasami má regeneračné a upokojujúce účinky, znižuje svrbenie a pálenie a dodáva pokožke dôležité minerály a vitamíny. Tento produkt je vegánsky a je zabalený v malej a skladnej tube. Oceníte ho napríklad na dovolenke. Gél je vhodný pre celú rodinu, neobsahuje vôňu ani dráždivé zložky.

Vyberte si kvalitnú a bezpečnú prírodnú kozmetiku: Viete, kde ju kúpiť?

Prírodná kozmetika môže byť kvalitná, bezpečná a cenovo dostupná. Na Soaphoria.sk a v značkových soaphoristických predajniach nájdete vysoko kvalitnú prírodnú kozmetiku, ktorú ocenia aj tí najnáročnejší zákazníci. Vyberte si najlepšie krémy na opaľovanie, oleje, aktivátory opálenia alebo kvalitnú starostlivosť po opaľovaní.



 

 
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa