5+ tipov na ekologické pracie gély a prášky, ktoré zaistia voňavú bielizeň

Stále viac ľudí dáva prednost prírodným pracím práškom a gélom pred bežnými konvenčnými pracími prostriedkami. Ekologické pracie prášky a gély predstavujú skvelú alternatívu k bežným produktom, ktoré sú plné chemikálií a znečisťujú životné prostredie. Viete, aké je zloženie prírodných pracích práškov a gélov a prečo ich vymeniť za tie bežné? V článku nájdete tipy na kvalitné prírodné produkty, ktoré skvele perú a nádherne voňajú.

Prečo používať ekologické pracie prostriedky

Ekologické pracie prášky a gély sú vyrábané z biologicky rozložiteľných surovín a neobsahujú žiadne škodlivé chemikálie, ktoré by mohli negatívne ovplyvňovať vodu a pôdu. Nedráždia pokožku a nespôsobujú alergickú reakciu.


Sú šetrné k planéte a taktiež sú bezpečné pre celú rodinu. Gély a prášky na pranie značky Cleano neobsahujú žiadne umelé parfémy a farbivá, nenájdete v nich dráždivé konzervačné látky, a tak tieto gély a prášky môžu používať aj jedinci s veľmi citlivou pokožkou. Aký gél vybrať pre bábätko alebo pre ľudí s atopickým ekzémom? Rozhodne ten, ktorý je vhodný pre tú najcitlivejšiu pokožku.

Veľkou výhodou prírodných pracích gélov je, okrem bezpečného zloženia, taktiež vysoká efektivita pri praní. Gély majú unikátne zloženie, obsahujú tie najlepšie prírodné látky, vďaka ktorým bude vaše oblečenie dokonale čisté a bez zbytočných zašednutých škvŕn. Ide to aj bez agresívnych chemikálií.

• Sú vhodné pre osoby s citlivou pokožkou.
• Sú šetrné k prírode.
• Sú plne rozložiteľné a odbúrateľné.
• Neobsahujú škodlivé látky (napríklad methylisothiazolinone, bronopol a ďalšie konzervanty, ktoré nájdete v bežných pracích géloch).
• Sú vhodné pre septiky a domáce čističky odpadových vôd.
• Pekne voňajú a dobre perú.
 


Ako vybrať ekologický prací prostriedok?

Vyberte si to najlepšie. Ak s ekologickými prostriedkami ešte len začínate, vždy si riadne prečítajte zloženie. Môžete sa pozrieť, či má daný prací prostriedok certifikát, ktorý potvrdzuje jeho bezpečnosť a ekologické zloženie. Ale najlepšia je vždy skúsenosť. Pracie gély a prášky Cleano majú prestížny certifikát Leaping bunny. Certifikát Leaping bunny dokazuje, že produkty za žiadnych okolností neboli testované na zvieratách.
Pri výbere pracieho prášku alebo gélu sa najskôr zamerajte na to, na akú bielizeň prací prostriedok potrebujete – na farebnú, bielu, funkčnú, jemnú, na vlnu alebo na plienky či na hodváb. Niektoré pracie gély sú veľmi univerzálne a fungujú už od 30 °C až do 90 °C. Vybrať správny prací gél nie je nič ťažké. Pokiaľ vám pripadá, že bielizeň príliš nevonia, môžete k praciemu cyklu pridať prací parfém. Alebo môžete vyskúšať jedinečné pracie gély značky YAYA Original, ktoré prekrásne voňajú.

Zloženie ekologických pracích gélov

Teraz sa bližšie pozrieme na zloženie pracích gélov. Zistite, čo jednotlivé zložky znamenajú a akú majú v zložení úlohu.

• Aniónové tenzidy (deriváty kokosového oleja): Ide o hlavnú čistiacu zložku v pracom géli. Sú vyrobené z kokosového oleja a sú biologicky rozložiteľné. V pracom géli značky Cleano sú deriváty kokosového oleja certifikované RSPO certifikátom. Táto certifikácia zaručuje, že kokosový olej bol pestovaný udržateľným spôsobom.
• Mydlo (rastlinné bez palmového oleja): Mydlo je ďalšou čistiacou zložkou, ktorá je šetrná k životnému prostrediu. Je vyrobené z rastlinných olejov, neobsahuje palmový olej.
• Neiónové tenzidy (cukrové tenzidy): Jemné čistiace zložky sú vhodné pre citlivú pokožku. Sú vyrobené z cukrov a sú biologicky rozložiteľné.
• Saponín z mydlových orechov: Prírodný prací prostriedok má penivé a čistiace vlastnosti. Je šetrný k životnému prostrediu a vhodný na citlivú pokožku. Pracie gély s mydlovými orechmi patria k najobľúbenejším a k najpredávanejším.
• Enzýmy: Pomáhajú odstraňovať problematické škvrny, medzi ktoré patria škvrny od trávy, krvi alebo potu. Sú biologicky rozložiteľné a šetrné k životnému prostrediu.
• Prírodná aróma z éterických olejov: Dodáva bielizni príjemnú vôňu. Éterické oleje sú prírodné látky, ktoré krásne voňajú a navyše môžu mať antibakteriálne alebo upokojujúce účinky. Záleží na tom, aký typ éterického oleja prací gél obsahuje.
• Kyselina citrónová: Pomáha regulovať pH bielizne a zmäkčuje vodu. Je to prírodná látka, ktorá je šetrná k životnému prostrediu.
• Konzervačná látka (Potassium Sorbate): Pomáha zabrániť rastu baktérií a plesní, ktoré by sa mohli v prírodných pracích géloch objaviť. Potassium Sorbate je šetrná konzervačná látka, ktorá je schválená na použitie v ekologických produktoch.
 


5 tipov na ekologické pracie gély

Pasák prádla YAYA Original: Krásne voňavý prací gél YAYA Original je ideálny pre zero waste domácnosti. Prací gél sa predáva v päťlitrovom ekologickom balení a jeho zloženie je samozrejme ekologické, na rastlinnej báze. Gél je vysoko koncentrovaný, dokonale vyčistí všetky typy bielizne a odstráni aj odolné škvrny. Jeho unikátne zloženie chráni farby, obnovuje pružnosť tkanín a predlžuje ich životnosť. Prírodný prací gél je plne rozložiteľný a šetrný k vodným organizmom.

• Vôňa: Čajové listy, bergamot, korenie, levanduľa, jazmín, pačula, vanilka, cédrové a santalové drevo, tonka
• Teplota: Možno používať od 30 °C do 90 °C.
• Zloženie: 5% - 15% aniónové tenzidy (deriváty kokosového oleja – RSPO certifikované), 5% -10% mydlo (rastlinný, bez palmového oleja), 5% -10% neiónové tenzidy (cukrové tenzidy), enzýmy, prírodná aróma z éterických olejov, kyselina citrónová, konzervačná látka (Potassium Sorbate)


Čisté svedomie YAYA Original: Prírodný prací gél s úplne jedinečnou kvetinovou vôňou ocenia domácnosti, ktoré preferujú zero waste životný štýl. Prací gél zakúpite v päťlitrovom balení. Jeho zloženie je prírodné, založené na rastlinnej báze. Gél je kvalitný, hustý a dokonale vyperie aj poriadne špinavú bielizeň. Chráni farby, obnovuje pružnosť tkanín a predlžuje ich životnosť.
• Vôňa: pomaranč, pivonka, lotosový kvet, magnólia, ľalia, frézia, konvalinka, čarodejka škvrnitá
• Teplota: Možno používať od 30 °C do 90 °C.
• Zloženie: 5% - 15% aniónové tenzidy (deriváty kokosového oleja – RSPO certifikované), 5% -10% mydlo (rastlinný, bez palmového oleja), 5% -10% neiónové tenzidy (cukrové tenzidy), enzýmy, prírodná aróma z éterických olejov, kyselina citrónová, konzervačná látka (Potassium Sorbate)

Prací gél s mydlovými orechmi Cleano: Koncentrovaný ekologický prací gél s mydlovými orechmi príjemne vonia po mydle, chráni farby aj tkaniny. Vďaka vegánskemu zloženiu bez syntetických detergentov či umelej vône je šetrný k pokožke a znižuje riziko alergických reakcií. Má koncentrované zloženie, je biologicky rozložiteľný a vhodný aj pre septiky. Môžete ho používať na pranie v práčke aj na pranie v ruke.
• Vôňa: Vonia ako mydlo.
• Teplota: Možno používať od 30 °C do 90 °C.
• Zloženie: menej ako 5% aniónové tenzidy (deriváty kokosového oleja - RSPO certifikovaný), menej ako 5% neiónové tenzidy (cukorné tenzidy), saponín z mydlových orechov, prírodná aróma, kyselina citrónová, konzervačná látka (Potassium Sorbate)

Prací gél s mydlovým práškom Cleano: Prací gél s krásnou vôňou mydla je ideálny na pranie bielizne s odolnými škvrnami. Môžete ho použiť na všetky druhy a farby textilu. Má vegánske zloženie, neobsahuje syntetické látky a nenájdete v ňom umelé vône. Je šetrný k pokožke a znižuje riziko alergických reakcií. Tento gél je vhodný aj pre septiky, je biologicky rozložiteľný.
• Vôňa: Vonia ako mydlo.
• Teplota: Možno používať od 30 °C do 90 °C.
• Zloženie: 5% - 15% aniónové tenzidy (deriváty kokosového oleja - RSPO certifikovaný), 5% -15% neiónové tenzidy (cukorné tenzidy), mydlo, prírodná aróma, kyselina citrónová, konzervačná látka (Potassium Sorbate)

Prací gél pre žiarivo bielu bielizeň Cleano: Koncentrovaný ekologický prací gél môžete používať na bielu bielizeň. Pomáha obnoviť jeho žiarivú belosť. Má vegánske zloženie, obsahuje rastlinné a minerálne látky, nenájdete v ňom umelé vône a alergény. Je šetrný k pokožke a znižuje riziko alergických reakcií. Aj tento prací gél je vhodný pre septiky a je dobre biologicky rozložiteľný. Môžete ho využiť na pranie v ruke aj v práčke. Funguje od 30 °C do 90 °C.
• Vôňa: Vonia ako mydlo.
• Teplota: Možno používať od 30 °C do 90 °C.
• Zloženie: 5% - 15% aniónové tenzidy (deriváty kokosového oleja - RSPO certifikovaný), menej ako 5% neiónové tenzidy (cukorné tenzidy), mydlo, prírodná aróma, kyselina citrónová, konzervačná látka (Potassium Sorbate)

Zloženie ekologických pracích práškov

Viete, čo obsahujú ekologické pracie prášky? Poďme sa bližšie pozrieť na ich zloženie a tiež na to, akú má každá zložka funkciu.
• Zeolit: Zeolit je zmäkčovadlo vody, ktoré pomáha jednotlivým látkam lepšie fungovať a zároveň znižuje spotrebu energie. Má tiež schopnosť absorbovať nečistoty a pachy. Zeolit je považovaný za bezpečnú látku pre ľudské zdravie aj životné prostredie. Je netoxický a biologicky rozložiteľný.
• Aniónové povrchovo aktívne látky (derivované z kokosového oleja): Aniónové povrchovo aktívne látky sú hlavnými čistiacimi zložkami v prášku. Pomáhajú uvoľňovať a odstraňovať nečistoty z textilu. Pracie prášky značky Cleano obsahujú aniónové povrchovo aktívne látky derivované z kokosového oleja s RSPO certifikátom. Tieto látky sú šetrnejšie k životnému prostrediu ako bežné aniónové povrchovo aktívne látky. Sú tiež menej dráždivé pre pokožku.
• Mydlo: Mydlo je ďalšia čistiaca zložka, ktorá pomáha odstraňovať nečistoty a mastnotu z textilu.
• Neiónové povrchovo aktívne látky: Neiónové povrchovo aktívne látky pomáhajú zmäkčiť vodu a zlepšujú rozpustnosť prášku. Pomáhajú odstrániť nečistoty z textilu.
• Sóda bikarbóna: Pomáha zmäkčiť vodu, neutralizovať pachy a odstraňovať škvrny.
• Kyselina citrónová: Pomáha regulovať pH prášku a zabraňuje usadzovaniu vodného kameňa. Má antibakteriálne a dezinfekčné vlastnosti.

Vyššie uvedené zložky sú obsiahnuté v ekologických pracích práškoch značky Cleano, ktoré sú šetrné k životnému prostrediu a zároveň účinne vyperú bielizeň. Tieto pracie prášky sú vhodné pre osoby s citlivou pokožkou.

3 tipy na ekologické pracie prášky

Prášok na pranie pre žiarivo čistú bielizeň Cleano: Ekologický prací prášok určený pre bielu bielizeň je vhodný na pranie čisto bielych i zašednutých textílií. Jeho vegánske zloženie s rastlinnými a minerálnymi látkami je šetrné k pokožke a znižuje riziko alergických reakcií. Prášok čistí, zjemňuje a zmäkčuje tkaniny, zároveň pomáha obnoviť ich pružnosť a tým predlžuje ich životnosť. Vďaka svojmu unikátnemu zloženiu s najvyššou biologickou rozložiteľnosťou a nízkou toxicitou pre vodné organizmy je ideálny aj pre septiky. Môžete ho použiť na ručné pranie aj na pranie v práčke.
• Teplota: Možno používať od 30 °C do 90 °C.
• Zloženie: 15 - 30% zeolit, 5 - 15% aniónové povrchovo aktívne látky (derivované z kokosového oleja s RSPO certifikátom), <5% mydlo, <5% neiónové povrchovo aktívne látky, sóda bikarbóna, kyselina citrónová

Ekologický prací prášok pre farebnú bielizeň Cleano: Ekologický prací prášok je špeciálne navrhnutý pre farebnú bielizeň. Má vegánske zloženie, obsahuje rastlinné a minerálne látky. V zložení nenájdete syntetickú parfumáciu ani látky, ktoré by podráždili pokožku. Prací prášok je šetrný k pokožke a minimalizuje riziko alergií. Prášok dokáže zmäkčiť tkaniny, čím predlžuje ich životnosť. Je biologicky rozložiteľný, má nízku toxicitu pre vodné organizmy je vhodný aj pre septiky.

• Teplota: Možno používať od 30 °C do 90 °C.

• Zloženie: 15 - 30% zeolit, 5 - 15% aniónové povrchovo aktívne látky (derivované z kokosového oleja s RSPO certifikátom), <5% mydlo, <5% neiónové povrchovo aktívne látky, sóda bikarbóna, kyselina citrónová, prírodná aróma (zmes éterických olejov), enzýmy

Prášok na pranie pre citlivé bytosti Cleano: Ekologický prací prášok pre citlivých jedincov možno použiť na bielu i farebnú bielizeň. Špeciálne navrhnuté prírodné zloženie ocenia osoby s extrémne citlivou pokožkou. Tento prášok účinne čistí a zároveň zjemňuje a zmäkčuje tkaniny, pomáha obnoviť ich pružnosť a predlžuje ich životnosť. Prací prášok je vhodný pre septiky, je plne biologicky rozložiteľný.
• Teplota: Možno používať od 30 °C do 90 °C.
• Zloženie: 15 - 30% zeolit, 5 - 15% aniónové povrchovo aktívne látky (derivované z kokosového oleja s RSPO certifikátom), <5% mydlo, <5% neiónové povrchovo aktívne látky, sóda bikarbóna, kyselina citrónová



Kde kúpiť kvalitné prírodné pracie prášky a gély?

Kvalitné a bezpečné pracie prášky a gély kúpite na Soaphoria.sk. V e-shope zaobstaráte pracie gély, ktoré nádherne voňajú a skvele perú. Vyberiete si pracie prášky, ktoré sú plne biologicky rozložiteľné a vhodné pre septiky. Pozrite sa na bezpečnú prírodnú eko drogériu a vyberte si pre vás ten najlepší prací prostriedok.

 

 
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa