Prečo používať soľ do kúpeľa? 5 tipov na najlepšie soli do kúpeľa

Kúpanie vo vani plnej teplej vody a soli do kúpeľa prináša relaxáciu a odpočinok. Soľ do kúpeľa je prínosná pre naše telo a myseľ. Prečo pravidelne používať soľ do kúpeľa a akú soľ vybrať? V článku nájdete zaujímavé informácie a tipy na kvalitné produkty.


Prečo používať soľ do kúpeľa

Teplý kúpeľ s pridanou soľou ponúka skvelý spôsob, ako sa zbaviť stresu a napätia. Soľ má schopnosť uvoľniť svaly a pôsobí upokojujúco na myseľ. Vďaka perfektne pripravenému teplému kúpeľu sa budete cítiť lepšie, v pohode a zrelaxovane. Kúpeľ zjemní a hydratuje pokožku. Soli majú exfoliačné účinky, ktoré odstraňujú odumreté bunky a pokožku zanechávajú hebkú a hydratovanú. Obsah minerálov v soli prispieva k celkovému zdraviu pokožky. Kúpeľ s pridanou soľou môže pomôcť zmierniť bolesti svalov a kĺbov. Vďaka protizápalovým vlastnostiam soli sa zlepšuje krvný obeh, čo prispieva k uvoľneniu napätia a znižovaniu bolesti. 

Ak máte problémy s dýchaním, eukalyptová a mätová kúpeľová soľ pre vás môže byť skvelým riešením. Tieto vône dokážu uvoľniť dýchacie cesty a zmierniť príznaky prechladnutia a chrípky.
A napokon, soli môžu pomôcť aj s detoxikáciou organizmu. Pri kúpeli sa otvárajú póry, čo umožňuje vylučovanie toxínov a odpadových látok z tela. To podporí detoxikáciu organizmu.
 


Ako používať soľ do kúpeľa

Používanie soli do kúpeľa môže byť prospešné pre vaše telo aj myseľ. Nasledujúce tipy vám pomôžu využiť túto jednoduchú techniku:
• Do vášho kúpeľa pridajte 1-2 hrste soli.
• Kúpte sa v teplej vani 15-20 minút. Za túto dobu začne soľ na tele dobre pôsobiť.
• Po kúpeli sa opláchnite čistou vodou, aby ste odstránili zvyšky soli.

Druhy solí do kúpeľa

Soli do kúpeľa sa líšia svojim zložením a účinkami. Medzi najbežnejšie druhy solí patria:
• Epsomská soľ: Táto soľ sa nazýva síran horečnatý, ktorý je bohatý na horčík. Epsomská soľ má relaxačné účinky, pomáha zmierniť svalovú bolesť a zlepšuje hydratáciu pokožky. Vyberte si soľ do kúpeľa s vysokým obsahom horčíka v limitovanej edícii Soaphoria.
• Morská soľ: Morská soľ obsahuje mnoho minerálov, medzi ktoré patrí sodík, chlorid a draslík. Morská soľ má exfoliačné účinky, pomáha detoxikovať pokožku a podporuje hojenie rán.
• Soľ z Mŕtveho mora: Soľ z Mŕtveho mora je bohatá na minerály, medzi ktoré patrí bróm, jód a horčík. Soľ z Mŕtveho mora má protizápalové účinky, pomáha zmierniť bolesti kĺbov a zlepšuje stav pokožky pri lupienke a ekzéme. Vyskúšajte kvalitnú soľ z Mŕtveho mora Soaphoria, ktorá je zabalená v peknej dóze a môže byť aj pekným darčekom pre vašich blízkych.
• Himalájska soľ: Himalájska soľ je ružová soľ, ktorá obsahuje mnoho minerálov, medzi ktoré patrí sodík, chlorid a draslík. Himalájska soľ má detoxikačné účinky, pomáha zlepšiť krvný obeh a zmierňuje bolesti svalov. Vysoko kvalitnú himalájsku soľ Soaphoria zakúpite v krásnej dóze.

Akú soľ vybrať podľa vašich potrieb? 5 tipov na kvalitné produkty
Pridanie solí do vášho kúpeľa môže byť jednoduchým spôsobom, ako si dopriať trochu luxusu a starostlivosti o seba. Tieto prírodné liečebné prostriedky nielenže môžu priniesť fyzickú úľavu a relaxáciu, ale taktiež podporiť duševné uvoľnenie a obnovu. Skúste teda pridať soľ do svojho ďalšieho relaxačného kúpeľa a zažiť priaznivé účinky na vlastnej koži.

Relaxácia svalov a kĺbov


Soľ do kúpeľa, najmä horká horečnatá soľ (Epsomská soľ), je známa svojimi relaxačnými vlastnosťami. Kúpeľ s pridanou Epsomskou soľou môže pomôcť uvoľniť napätie vo svaloch a upokojiť bolestivé kĺby. Tento účinok je prospešný po náročnom cvičení alebo fyzickej aktivite.
Na regeneráciu vyskúšajte vysoko kvalitnú soľ Večné zdravie značky Soaphoria.
Soľ do kúpeľa s príjemnou relaxačnou bylinnou vôňou ponúka ideálny spôsob na načerpanie energie, relaxáciu kĺbov, svalov a starostlivosť o pokožku celého tela. Vďaka starostlivo vybraným organickým esenciálnym olejom sa každý kúpeľ stáva wellness procedúrou. Kúpeľ prispieva k celkovej regenerácii organizmu a harmónii tela a duše. Obsahuje cenné minerály, medzi ktoré patrí horčík a draslík. Prispieva k zdraviu pokožky a podporuje jej obranyschopnosť. Soľná zmes do kúpeľa je vhodná pre všetky typy pokožky a vekové kategórie. Čisto prírodné zloženie nedráždi pokožku, dáva jej bohaté zásoby minerálnych látok. Esenciálne oleje zaisťujú relaxáciu a regeneráciu mysle i svalstva.
 


Detoxikácia a čistenie pokožky

Soľ do kúpeľa môže byť účinným prostriedkom na detoxikáciu pokožky. Prirodzené minerály obsiahnuté v morskej soli môžu pomôcť odstrániť nečistoty z pórov a zbaviť telo toxických látok. Kúpeľ s morskou soľou môže prispieť k jemnejšej a čistejšej pleti.
Na detoxikáciu pokožky vyskúšajte soľ do kúpeľa 9 divov bylín Botanica Slavica.
Osviežujúca a uvoľňujúca soľ do kúpeľa ponúka dokonalú starostlivosť o pokožku tela, ktorá upokojuje, revitalizuje a regeneruje. Voňavá morská soľ je určená na doplnkovú starostlivosť o pokožku tela. Hodí sa pre pokožku so zvýšenou tvorbou kožného mazu, oceníte ju pri vyrážkach a akné na chrbte či stehnách. Produkt rieši mnoho problémov, vrátane jemného čistenia bez vysušovania, revitalizácie a osvieženia pokožky, upokojenia svrbenia, začervenania a zápalových ložísk akné, posilnenia, regenerácie a obranyschopnosti pokožky, a aromaterapeutickej pomocou pri odbúravaní svalového a nervového napätia. Značka Botanica Slavica ponúka prémiové riešenie založené na tradičných a overených receptoch predkov v modernom poňatí. Rad 9 divov bylín využíva vzácne extrakty deviatich mocných bylín, medzi ktoré patrí žihľava dvojdomá, mäta kučeravá, praslička roľná, materina dúška, šalvia lekárska, rozmarín lekársky, pestrec mariánsky, medovka lekárska a dub letný.

Zlepšenie kvality spánku

Pre mnoho ľudí je kúpeľ pred spaním rituálom, ktorý im pomáha uvoľniť sa a pripraviť sa na noc. Pridanie solí do kúpeľa môže tento účinok ešte zosilniť. Niektoré soli sú na relaxáciu a spánok priamo určené. Vybrané druhy solí obsahujú horčík, minerál známy svojimi upokojujúcimi účinkami na nervový systém.
Na zlepšenie kvality spánku vyskúšajte Levanduľové pole značky Soaphoria.
Soľ do kúpeľa s príjemnou relaxačnou vôňou predstavuje ideálny prostriedok na relaxáciu a starostlivosť o pokožku celého tela. Soľná zmes je vhodná pre všetky typy pokožky a vekové kategórie. Čisto prírodné zloženie ponúka bohaté zásoby minerálnych látok a podporuje zdravie pokožky. Esenciálne oleje poskytujú relaxačný zážitok a regeneráciu mysle aj svalstva. Zmes obsahuje olivový olej, ktorý vyživuje a zvláčňuje pokožku, zatiaľ čo levanduľa lekárska upokojuje. Zmes je vhodná na citlivú a podráždenú pokožku.

Podpora cirkulácie

Pri kúpeli vo vode obohatenej soľou dochádza k miernemu zvýšeniu teploty tela, čo môže stimulovať cirkuláciu krvi. Lepšia cirkulácia môže priniesť množstvo zdravotných výhod, vrátane zníženia opuchov.
Pre zlepšenie cirkulácie môžete vyskúšať kvalitnú soľ Soaphoria Sviežosť.
Soľ do kúpeľa s príjemnou uvoľňujúcou vôňou sa perfektne stará o pokožku celého tela. Vďaka esenciálnym olejom podporí celkovú regeneráciu organizmu a harmóniu tela a duše. Prírodné farbivá pridávajú kúpeľu šmrnc a výnimočnosť. Čajovníkový olej s antiseptickými vlastnosťami je skvelý pre uvoľnenie napätej pokožky a svalstva, zatiaľ čo kombinácia gáfru a eukalyptu pomáha uvoľniť telo i myseľ, najmä pri prechladnutí alebo zvýšenej svalovej námahe.

Zlepšenie nálady

Relaxácia a starostlivosť o seba môžu mať pozitívny vplyv na náš duševný stav. Kúpeľ s pridanou soľou môže byť skvelým spôsobom, ako si urobiť čas pre seba, nestresovať sa a načerpať energiu. Okrem toho môže vôňa éterických olejov pridaných do kúpeľa pomôcť zlepšiť náladu a uvoľniť napätie.
Na zlepšenie nálady a relaxáciu vyskúšajte soľ Soaphoria Večná krása.
Soľná zmes do kúpeľa s príjemnou rozmaznávajúcou sladkasto-kvetinovou vôňou je ideálnym pomocníkom pre načerpanie energie a zlepšenie nálady. Zároveň sa stará o pokožku celého tela. Vďaka organickým esenciálnym olejom podporuje každý kúpeľ celkovú regeneráciu organizmu a harmóniu tela a duše. Obsahuje horčík a draslík a prospieva zdraviu pokožky a jej obranyschopnosti. Soľná zmes je vhodná pre všetky typy pokožky a vekové kategórie. Čisto prírodné zloženie poskytuje pokožke bohaté zásoby minerálnych látok a podporuje jej zdravie. Esenciálne oleje dodávajú relaxačný zážitok a regenerujú myseľ aj svalstvo.

Kde kúpiť kvalitné soli do kúpeľa

Kvalitné soli do kúpeľa kúpite v e-shope Sopahoria.sk. Vyberte si nádherné dózy, ktoré môžu byť prekrásnym darčekom pre vašich blízkych. Rozmaznávajte sa unikátnymi a kvalitnými soľami do kúpeľa, ktoré obsahujú prírodné oleje a minerálne látky.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Perspectives in the selection of hyaluronic acid fillers for facial wrinkles and aging skin
- Hyaluronic Acid: Definition, Benefits, and the Best Serums
- Hyaluronic acid applications in ophthalmology, rheumatology, and dermatology

 

 
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa