MONOI DE TAHITI – TAJOMSTVO KRÁSY NIELEN TAHITSKÝCH ŽIEN

MONOI DE TAHITI - TAJOMSTVO KRÁSY NIELEN TAHITSKÝCH ŽIEN

Počuli ste už o tomto poklade z prírody? Monoi de Tahiti je vzácny a exotický kozmetický olej, ktorý sa vyrába v Polynézii, podľa dekrétu francúzskej vlády. Tento dekrét výslovne opisuje proces, ktorým sa olej Monoi de Tahiti musí vyrábať.


Ako sa vyrába Monoi de Tahiti?

Tento olej sa vyrába jedine v TAHITI, tiež známom ako Francúzska Polynézia. Nikde inde na svete originálny Monoi de Tahiti nie je možné vyrobiť. Je výsledkom procesu enfleurage, čo je technika, kde sa získavajú aktívne látky alebo aromatické zložky jemným macerovaním kvetov tahitskej gardénie v rafinovanom kokosovom oleji.

Táto technika sa zdokonaľovala po dobu dvoch tisíc rokov, a dnes sa vďaka nej získava aj tento olej s mnohými blahodarnými kozmetickými účinkami. Olej sa vytvára namáčaním / macerovaním presne desiatich kvetov tahitskej gardénie, pochádzajúcich jedine z francúzskej Polynézie, na liter rafinovaného kokosového oleja, počas minimálne desiatich dní. Kvety tejto gardénie sa musia zbierať ešte ako puky, a musia sa použiť na výrobu oleja 24 hodín po zbere. Orechy, ktoré sa používajú na výrobu samotného kokosového oleja, sa musia pestovať na koralovej pôde a zbierať v zrelej fáze.
 

Záruka kvality oleja Monoi de Tahiti

Autentický a pravý olej Monoi de Tahiti nesie "Appellation of Origin" záruku a vyrába sa veľmi kontrolovanými výrobnými metódami, aby sa zabezpečila najvyššia kvalita oleja. Monoi de Tahiti je mimoriadny olej pre starostlivosť o pokožku a vlasy. Bolo dokázané, že rýchlo preniká do hlbších vrstiev pokožky, hydratuje pokožku a redukuje stratu trans-epidermálnej vody.

Tento olej obsahuje dve hlavné zložky: Gardenia Tahitensis (Tiare Tahiti) a Cocos Nucifera (kokosový olej). Okrem toho je stabilizovaný olejom vitamínu E, ktorý zabraňuje jeho žltnutiu a často obsahuje vôňu alebo prírodné extrakty. Ak obsahuje iné zložky, alebo neobsahuje Tiare Tahiti a Cocos Nucifera, nie je autentickým a pravým olejom Monoi de Tahiti.

Monoi je staroveké tahitské slovo, ktoré znamená "voňavý olej" v reo-maohi jazyku. Monoi je široko používaný medzi francúzskymi Polynézanmi ako zmäkčovač pokožky a vlasov. Dnes je však populárnym olejom ako v Európe, tak aj v Spojených štátoch. To má za dôsledok, že na trhu bežne nájdeme jeho rôzne napodobeniny a nepravé imitácie.
 


Ako prospieva pokožke a vlasom?

Monoi je upokojujúci a ochranný olej, ktorý hlboko hydratuje pokožku bez toho, aby ju zbavil jej prírodných olejov. Ľudia z južného tichomoria tradične používali Monoi ako celotelový hydratačný krém na ochranu svojej pokožky pred silným vetrom, intenzívnym tropickým slnkom a vysúšaním od slanej vody. Obsahuje ochranné antioxidanty, ako je vitamín E a kyselina ferulová. Tieto zložky neutralizujú voľné radikály, ktoré spôsobujú jemné linky a vrásky a spomaľujú viditeľné známky starnutia. Kvety tahitskej gardénie obsahujú vysoké hladiny metylsalicylátu a kyseliny laurovej, zložiek známych pre ich upokojujúce a protizápalové účinky.

- Hlboko hydratuje, vyživuje a chráni pokožku a vlasy.
- Pomáha chrániť pokožku pred vonkajšími vplyvmi.
- Pomáha pokožke vyzerať pružnejšie a mäkšie.
- Pomáha zvyšovať hydratáciu pokožky okamžite aj dlhodobo.
- Môže sa použiť na liečenie ekzémov alebo kožných vyrážok.
- Pomáha liečiť kožu rýchlo po spálení slnkom.
- Môže pomôcť zmierniť suchú a svrbiacu pokožku.

AKO A KDE HO POUŽÍVAŤ?

Olej Monoi de Tahiti je možné používať v každodennej starostlivosti o pokožku i vlasy!

Aplikujte Monoï de Tahiti po výstupe z vane alebo sprchy na mokrú pokožku. Tak sa transformuje na emulziu a preniká rýchlejšie a hlbšie do epidermy.

SUCHÉ VLASY
Naneste malé množstvo oleja na končeky vlasov, nie je potrebné ich oplachovať.

MOKRÉ VLASY
Naneste trochu oleja na vlasy a jemne vmasírujte. Monoi de Tahiti môžete použiť aj ako masku. Vezmite si teplý uterák, prikryte si vlasy a nechajte ho absorbovať aspoň 15 minút a potom opláchnite.

PEELING
Zmiešajte Monoi de Tahiti s cukrom, kozmetickým pieskom, či soľou a naneste ho krúživými pohybmi na kožu. Opláchnite. Pokožka ostáva krásne jemná a hladká.

MASÁŽ
Ohrejte olej vo vašich rukách a jemne masírujte svoje telo od hlavy až k päte.

KÚPEĽ
Pridajte primerané množstvo oleja Monoi de Tahiti do kúpeľa, užite si ju po dobu 15 minút a relaxujte.

 

 
Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Monoi de Tahiti and uses
- The benefits of Monoi
- Benefits of Monoi Oil for Skin and Hair


Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa