Ako vybrať správny prírodný šampón, aby nestrapatil vlasy a dodal im lesk a vitalitu?

Chcete, aby boli vaše vlasy krásne, lesklé a zdravé a zároveň nemáte radi chémiu v šampónoch a kondicionéroch? Nemusíte robiť kompromisy medzi lesklými vlasmi a prírodnou kozmetikou. V článku nájdete tipy na to, aký prírodný šampón vybrať, aby boli vaše vlasy plné života a aj tipy na konkrétne produkty.

Na čo sa zamerať pri výbere prírodného šampónu

Vlasy môžu byť rozstrapatené preto, že sú suché, poškodené, príliš často farbené alebo aj preto, že ich umývate nesprávnym šampónom. Vybrať správny prírodný šampón, ktorý zabráni krepovateniu vlasov, nemusí byť tak zložité, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Zvoľte kvalitný prírodný produkt, s ktorým budú vaše vlasy krásne a lesklé.

Zamerajte sa na nasledujúce body:

 
• Skontrolujte zoznam ingrediencií: Vyberajte iba prírodné šampóny, ktoré neobsahujú sulfáty (napr. SLS), silikóny a parabény, ktoré môžu vlasy vysušovať a spôsobovať ich strapatenie.
• Vyberte šampón vhodný pre váš typ vlasov: Každý máme iný typ vlasov, a preto je dôležité vybrať šampón, ktorý bude zodpovedať vašim individuálnym potrebám. Pokiaľ máte mastné vlasy, hľadajte šampóny s jemnými čistiacimi zložkami, ktoré regulujú prebytočný maz. Vyskúšať môžete vysoko kvalitný prírodný šampón Balancoshamp, organický tekutý šampón na mastné vlasy. Pre suché a poškodené vlasy vyberajte šampóny bohaté na hydratačné a regeneračné zložky. Medzi ne patrí napríklad kokosový olej alebo aloe vera. Vyskúšať môžete Extremeprotect+, výživný proteínový šampón na ochranu vlasov (kaolín & panthenol).
Hľadajte hydratačné zložky: Suché vlasy sa ľahko strapatia. Vyberajte šampón, ktorý obsahuje hydratačné zložky, napríklad arganový olej, jojobový olej, olivový olej a ricínový olej.
• Vyskúšajte šampóny s rastlinnými extraktmi: Rastlinné extrakty dokážu zázraky. Šampóny, ktoré obsahujú extrakty z levandule, rozmarínu alebo ženšenu môžu vlasy posilniť a predchádzať ich strapateniu. Rastlinné extrakty taktiež dodávajú vlasom prirodzený lesk a vitalitu. Vyskúšajte vysoko kvalitný Rozmarínový šampón na vlasy, ktorý vlasom dodá lesk a vitalitu a zároveň ich posilní.
• Zamerajte sa na certifikáty a značky: Pri výbere prírodného šampónu sa riaďte certifikátmi a dôveryhodnými značkami. Certifikáty vám dajú istotu, že produkt je vyrobený s ohľadom na životné prostredie, nebol testovaný na zvieratách a obsahuje prírodné ingrediencie.


Keď použijete nesprávny šampón

Pokiaľ si vyberiete pre vás nevhodný šampón, môžu byť vaše vlasy príliš drsné, málo lesklé alebo bez života. Ako tieto problémy vyriešiť?
Krepovité vlasy: Toto je jeden z najčastejších problémov, ktorý sa objavuje po umytí vlasov. Krepovité vlasy sa ťažko rozčesávajú a nadmerne sa lámu. Ako tento problém vyriešiť? Pokiaľ vlasy, ktoré sa často zamotávajú, môžete po umytí použiť kondicionér alebo ošetrujúci olej. Vlasy opatrne rozčešte hrebeňom so širokými zubami.
Vlasy bez života: Ak vaše vlasy nemajú objem a lesk, môže to byť spôsobené nevhodným šampónom, nedostatkom hydratácie alebo nadmerným používaním stylingových produktov. Ako tento problém riešiť? Skúste vymeniť bežný šampón za prírodný variant bez sulfátov a silikónov, ktoré vlasy vysušujú. Na vlasy pravidelne aplikujte hydratačnú kúru s maskou alebo olejom.
Nedostatok lesku: Lesklé vlasy sú symbolom zdravia a vitality. Pokiaľ vaše vlasy nemajú lesk, môže to byť spôsobené suchou pokožkou hlavy, nedostatkom vitamínov alebo používaním nevhodných produktov. Zamerajte sa na hydratáciu vlasovej pokožky a vlasov. Použite šampón a kondicionér s hydratačnými zložkami a doprajte vlasom pravidelnú vlasovú kúru.
Extrémne jemné vlasy: Jemné vlasy sa ľahko lámu a chýba im objem. Používajte šetrný šampón určený na jemné vlasy. Skúste vlasy posilniť zábalmi a špeciálnymi produktmi, ktoré sú pre tieto vlasy určené.
 

Tipy na kvalitné prírodné šampóny

Balancoshamp je tuhý šampón navrhnutý špeciálne pre mastné vlasy a vlasovú pokožku postihnutú nadmernou tvorbou kožného mazu. Šampón je vhodný pre všetky vekové kategórie. V zložení je bentonitový íl, ktorý efektívne čistí a detoxikuje vlasovú pokožku bez toho, aby ju vysušoval. Vďaka kokosovému a ricínovému oleju spolu so vzácnym yangu olejom je pokožka upokojená a zvláčnená. Vlasy sú pružné a lesklé.
Esenciálne oleje z mäty piepornej,rozmarínu lekárskeho a medovky lekárskej posilňujú vlasové folikuly. Šampón obsahuje pantenol, ktorý upokojuje a zvlhčuje pokožku, stimuluje regeneračné procesy a chráni vlasy pred škodlivými vplyvmi okolitého prostredia. Neobsahuje GMO, syntetické sulfáty, glykoly, silikóny, ropné deriváty, živočíšne tuky, parabény, syntetické farbivá ani konzervačné látky. Vyberte si obľúbený tuhý variant tohto šampónu alebo tekutý šampón s praktickým dávkovačom.

Nutrishamp je organický tekutý šampón vyvinutý špeciálne na starostlivosť o suché, namáhané a poškodené vlasy,vrátane citlivej vlasovej pokožky. V zložení nájdete cenné oleje, blahodárne extrakty a vitamíny, ktoré napomáhajú obnoveniu rovnováhy a dodávajú vlasom potrebnú výživu. Hydrolát z hamamelu virginského a rastlinné tenzidy šetrne čistia vlasy bez zaťaženia a podráždenia. Arganový a jojobový olej regenerujú a vyživujú suché a nepoddajné vlasy a zároveň im dodávajú lesk. Aloe vera a rastlinný glycerín zaisťujú hĺbkovú hydratáciu a zamedzujú strate vlhkosti. Esenciálne oleje ylang-ylang a pomaranč dodávajú vlasom osviežujúcu vôňu a vitalitu. Vyberte si obľúbený tuhý variant tohto šampónu alebo tekutý šampón s praktickým dávkovačom.

Shinyshamp šampón je navrhnutý špeciálne pre starostlivosť o normálne až dehydratované vlasy, ktoré trpia nedostatkom lesku a života.V zložení nájdete veľké množstvo kvalitných olejov, blahodarných extraktov a vitamínov, ktoré pomáhajú obnoviť rovnováhu vlhkosti a živín potrebných na to, aby boli vlasy pevné a zdravé. Rastlinné tenzidy šetrne čistia vlasy a pokožku hlavy. Marhuľový, jojobový a hroznový olej hydratujú a chránia vlasy pred stratou vlhkosti. Esenciálne oleje z ruže a ružového dreva dodávajú vlasom osviežujúcu vôňu. Šampón obsahuje aj sladké drievko uralské, panthenol a biotín, ktoré vlasy posilňujú, podporujú ich regeneráciu a rast. Vyberte si obľúbený tuhý variant tohto šampónu alebo tekutý šampón s praktickým dávkovačom.

Kvalitné šampóny až k vám domov

Vyberte si kvalitné prírodné šampóny na Soaphoria.sk. Prírodné šampóny s jemným zložením a hydratačnými látkami dodajú vašim vlasom potrebnú vitalitu, lesk a kvalitnú prírodnú starostlivosť. Vaše nové vlasy budete milovať.





Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame aj výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
The Definitive Guide to Finding the Perfect Shampoo for Your Hair Type
How to choose the right shampoo for your hair type
Understanding hair type and textures

 

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa