Chrípka a prechladnutie u detí: Ako efektívne využiť aromaterapiu a balzamy

Chrípka a prechladnutie nás stretnú najčastejšie v zimných mesiacoch. Deti najčastejšie trápia nádcha, kašeľ, bolesť v krku a horúčka. Ako zmierniť tieto príznaky a urýchliť uzdravenie pomocou aromaterapie a balzamov? V článku nájdete tipy ako na to a taktiež overené a vyskúšané produkty.

Ako aromaterapia pomáha

Aromaterapia je prax, ktorá využíva esenciálne oleje z rastlín na podporu fyzického, emocionálneho a duševného zdravia. Esenciálne oleje sú koncentrované látky z rôznych častí rastlín, ktoré majú liečivé vlastnosti. Pri správnom použití môžu esenciálne oleje pomôcť upokojiť dýchacie cesty, uvoľniť upchatý nos, zmierniť kašeľ a zlepšiť celkový pocit pohody počas ochorenia.

 

Obľúbené esenciálne oleje pre detskú aromaterapiu

Aromaterapia je metóda liečby, ktorá využíva esenciálne oleje na podporu zdravia a pohody. Esenciálne oleje sa získavajú z rastlín a majú rôzne liečivé vlastnosti. Niektoré esenciálne oleje sú vhodné na liečbu chrípky a prechladnutia u detí. Medzi najúčinnejšie patria:
Eukalyptus: Má protizápalové vlastnosti, pomáha uvoľňovať hlieny a uľahčuje dýchanie.
Levanduľa: Má upokojujúce a relaxačné vlastnosti, ktoré pomáhajú deťom lepšie spať a zmierňujú úzkosť.
Tea tree: Má antibakteriálne a antivírusové vlastnosti, ktoré pomáhajú bojovať proti infekciám.
Mäta a mätové oleje: Obsahujú mentol, ktorý môže pomôcť znížiť svrbenie v nose a podporiť uvoľnenie dýchacích ciest.
Rozmarín: Má osviežujúcu vôňu a môže pomôcť zvýšiť energiu dieťaťa, keď sa cítia unavené z choroby.
Pozrite sa na jedinečné roll-on aróma zmesi.

Esenciálne oleje je možné použiť v difuzéri, aromalampe alebo ich možno inhalovať priamo z fľaštičky. Je dôležité, aby sa esenciálne oleje nepoužívali u detí mladších ako 3 mesiace a aby sa s nimi zaobchádzalo opatrne, pretože môžu spôsobiť podráždenie pokožky a alergické reakcie.

Balzamy

Balzamy s esenciálnymi olejmi sú ďalšou možnosťou, ako zmierniť príznaky chrípky a prechladnutia u detí. Balzamy sa nanášajú na hrudník a krk a uvoľňujú esenciálne oleje, ktoré pomáhajú dýchať, zmierňujú kašeľ a bolesť v krku. Pri výbere balzamu pre deti je dôležité, aby bol vyrobený z prírodných ingrediencií a neobsahoval žiadne škodlivé látky, ako sú ropné deriváty, silikóny a parabény.


Ďalšie tipy na liečbu chrípky a prechladnutia u detí

• Doprajte dieťaťu dostatok odpočinku.
• Dbajte na to, aby dieťa pilo dostatok tekutín.
• Zvlhčujte vzduch v miestnosti, kde dieťa spí.
• Podávajte dieťaťu vitamín C a D.
• Ak sa príznaky zhoršujú, vyhľadajte lekársku pomoc.


Bezpečnosť

Pri používaní aromaterapie u detí je dôležité dodržiavať bezpečnostné pokyny:
• Vždy riaďte sa pokynmi pediatra a dodržujte odporúčané dávkovanie esenciálnych olejov.
Nikdy nedávajte esenciálne oleje deťom na požitie.
• Nekombinujte esenciálne oleje bez konzultácie s odborníkom.
Pokiaľ dieťa trpí alergiami, ešte viac pozorne sledujte reakcie na použité oleje.

 

Čo vyskúšať pri chrípke a prechladnutí

Aromaterapeutický balzam - Aromaterapeutický balzam s blahodarnými bylinnými extraktmi a organickými esenciálnymi olejmi podporuje dýchanie a upokojuje dýchacie cesty. Dieťa lepšie a pokojnejšie spí. Jeho extra jemné prírodné vegánske zloženie je špeciálne navrhnuté s ohľadom na citlivú detskú pokožku. Obsahuje bambucké a kakaové maslo spolu s borákovým a kokosovým olejom, ktoré zvlhčujú a vyživujú pokožku, chránia ju pred vysušením a vytvárajú ochranný film. Vďaka účinným aktívnym látkam, medzi ktoré patrí extrakt z nechtíka lekárskeho, kvapka čajovníkového oleja, levanduľový esenciálny olej a oxid zinočnatý, má balzam upokojujúce účinky. Tieto látky pomáhajú zmierniť podráždenie, svrbenie a začervenanie pokožky a urýchľujú jej regeneráciu, čo prispieva k celkovému zlepšeniu stavu pokožky. Balzam má jemnú textúru, ktorá sa pri aplikácii na pokožku ľahko rozotiera a vytvára ľahký ochranný film, ktorý chráni pokožku a poskytuje dlhodobú hydratáciu.

Sójová sviečka pre pohodu detí - Sviečka pre deti s ručne odlievaným dekorom z byliniek a kvetov má príjemnú vonnú kompozíciu, ktorá čistí ovzdušie a vytvára pozitívnu atmosféru. Obsahuje éterické oleje, ktoré majú aromaterapeutické účinky a pomáhajú uľaviť od príznakov nádchy a chrípky. Vyrobená je z eko certifikovaného sójového vosku a dreveného knôtu. Je ekologická.
Sójový vonný vosk - Ručne odlievaný eko vonný vosk do aromalampy pre deti je vyrobený s unikátnym dekorom zo sušených byliniek, kvetov a plodov. Obsahuje jemnú vonnú kompozíciu kvetu lipy malolistej, harmančeka harmančekového, materinej dúšky a levandule lekárskej, ktorá čistí ovzdušie a vytvára príjemnú atmosféru. Vosk je vyrobený z eko certifikovaného sójového vosku a organických esenciálnych olejov, čo zaručuje prírodnú a ekologickú alternatívu.
Aromaterapeutická zmes pre pohodu detí - Aromaterapeutická zmes prírodných silíc pre pohodu detí je zložená z jemnej vonnej kompozície kvetu lipy malolistej, harmančeka harmančekového, materinej dúšky a levandule lekárskej. Táto prírodná zmes organických esenciálnych olejov je uložená v praktickom a ekologickom sklenenom obale. Obsahuje eko certifikované éterické oleje z kontrolovaného poľnohospodárstva, ktoré postupne uvoľňujú svoju vôňu a poskytujú aromaterapeutické účinky. Starostlivo vybrané vonné kompozície prispievajú k zlepšeniu nálady, zníženiu stresu a upokojeniu po náročnom dni.

Aromaterapia s použitím balzamu môže byť príjemným a účinným spôsobom, ako podporiť detské zdravie počas chrípkového obdobia alebo pri prechladnutí. Vhodne zvolená aromaterapia môže zlepšiť pohodu dieťaťa a podporiť rýchlejšie zotavenie.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame aj výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:

 



Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa