4 rituály telovej starostlivosti, na ktoré najčastejšie zabúdame

 

 

Začleňte do svojej rutiny telové peelingy

Exfoliácia tela, označovaná aj ako peelingovanie tela, odstraňuje odumreté kožné bunky, podporuje regeneráciu buniek a hydratuje pokožku. Vaše telo sa prirodzene zbavuje odumretých kožných buniek každých 30 dní, aby vytvorilo miesto pre nové bunky. Niekedy sa počas tohto procesu odumretá koža úplne neodlupuje, čo má za následok suchú, nerovnomernú a šupinatú štruktúru pokožky. Zatiaľ čo hydratácia pokožky je kľúčová, je tiež nevyhnutné začleniť exfoliáciu ako súčasť vašej rutiny starostlivosti o telo, aby ste odstránili odumreté bunky a obnovili omladenú pokožku.
Dobrý exfoliátor jemne odstraňuje odumretú pokožku, čistí a odstraňuje nečistoty a revitalizuje matnú pokožku, ktorej dodáva zdravý lesk. Rovnako dôležité, ako je používanie dobrého peelingu, je používať ho so správnou rutinou, s čistiacimi a hydratačnými prípravkami. Peeling pomáha pri príprave vašej pokožky na absorbovanie vlastností všetkých použitých produktov a poskytuje tie najlepšie možné výsledky. Tento čistiaci režim starostlivosti o telo s výhodami uvoľnenia pórov a dokonca aj tónovania pokožky pomáha všetkým výrobkom starostlivosti o pokožku prenikať hlbšie, podporuje krvný obeh, vyhladzuje nedokonalosti a zabezpečuje zdravú a vyživenú pokožku.


 

Telové oleje ako súčasť ošetrujúcich rituálov

Jemné telové oleje môžu mnohým vyhovovať viac než hutnejšie krémy. Vpíjajú sa do pokožky, ktorú nádherne vyživujú a vďaka nim sa budete cítiť ľahšie. Telové oleje po sprche môžu tiež pomôcť svojimi aromaterapeutickými účinkami. Nájdite si vôňu podľa svojho gusta a nechajte sa unášať. Zahaľte sa do svojej obľúbenej vonnej kompozície, či už sú to vône kvetinové, ovocné, citrusové alebo zmyselné....

Ak je pokožka na vašom tele suchá, olej určite zlepší textúru a poskytne úľavu od matnej/suchej a šupinatej pokožky. Olej skutočne dokáže robiť zázraky a môžete ho použiť tak, ako je, alebo dokonca primiešať desať kvapiek oleja do vášho bežného telového hydratačného krému, aby ste vyživili pokožku. Ak sa cítite obzvlášť pôžitkársky, vyskúšajte niekoľko kvapiek telového oleja pridať do kúpeľa na osvieženie a omladenie vášho tela. Doprajte si tiež masáž. Skvelými možnosťami sú aj telové suflé či univerzálne balzamy, ktoré sa o pokožku tela dokonale postarajú. Rozžiaria ju a zanechajú ju sviežu, krásnu, vyživenú a nádherne jemnú.

Postarajte sa o svoje lakte, krk a podpazušie

Je čas postarať sa o svoje lakte, krk a podpazušie, ktoré sú často ignorované. Je známe, že jemná pokožka má menej mazových žliaz, takže najmä v lete môže dochádzať k začervenaniu a podráždeniu. Našťastie existujú jednoduché prostriedky, ako zatočiť so suchými lakťami. Bambucké či mangové maslo dokonale poslúžia tomuto účelu. Intenzívne suflé na tvár, krk a dekolt sa postará o namáhanú pokožku krku a dekoltu a podpazušie sa poďakuje ze organické krémové deodoranty, ktoré nielen chránia pred nepríjemným pachom, ale tiež vyživujú túto citlivú oblasť.
 


SPF pre celé telo? Áno!

Prečo by sme mali svoju pokožku chrániť pred vplyvom slnečného žiarenia? Rovnako ako naša pleť, aj koža na tele bude rýchlejšie starnúť, ak ju budeme príliš často vystavovať slniečku. Okrem starostlivosti o jej hydratáciu, obnovu a celkový komfort by sme preto nemali zabúdať ani na dostatočnú ochranu. SPF prípravky na telo a tvár sú dostupné v dvoch verziách. Môžete si vybrať, či vám konzistenčne viac vyhovuje balzam alebo krém. Výhodou sunnyphoria opaľovacej kozmetiky je prírodné zloženie, ktoré pokožku nedráždi. Fyzikálne filtre predstavujú zároveň skutočný štít, ktorý pokožku spoľahlivo chráni.





Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- What Are the Benefits of Body Scrubs?
- What Causes Dry Elbows and How Can I Treat It?
- Body Oil: What are the benefits and how to use it

 

 



Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa