O PRÍRODNÝCH REPELENTOCH

EXISTUJE PRÍRODNÝ REPELENT?

Existuje mnoho prírodných repelentov, ktoré sa používajú na odplašenie a odstraňovanie hmyzu a iných škodcov. Tieto repelenty sú často vyrobené z prírodných látok a bylinných extraktov a sú obľúbenou voľbou pre tých, ktorí preferujú prírodné produkty a chcú sa vyhnúť použitiu chemických repelentov obsahujúcich insekticídy.

Niektoré prírodné repelenty obsahujú esenciálne olejeako levanduľový olej, citrónovú trávu, eukalyptový olej, tymianový olej a mätový olej. Tieto oleje majú silný zápach, ktorý odpudzuje hmyz. Okrem toho môžu byť použité aj ďalšie prírodné zložky, ako napríklad nechtíkový olej, tea tree olej, vanilkový extrakt a ocot.



Prirodzené repelenty sa často predávajú vo forme sprejov, krémov, sviečok, guličiek alebo náramkov, ktoré sa aplikujú na pokožku, oblečenie alebo priestor, ktorý chcete chrániť. Je dôležité si všimnúť, že účinnosť prírodných repelentov môže byť obmedzená a ich účinok môže byť kratší v porovnaní s repelentmi obsahujúcimi chemické zložky, ako napríklad DEET. Preto je dôležité pravidelne aplikovať prírodné repelenty a v prípade väčšieho výskytu hmyzu zvážiť aj iné formy ochrany, ako je napríklad nosiť dlhé rukávy a nohavice alebo používať sieťky na okná a dvere.

AKO FUNGUJÚ REPELENTNÉ ESENCIÁLNE OLEJE?

Repelentné esenciálne oleje fungujú tým, že obsahujú chemické zlúčeniny, ktoré majú odstrašujúci účinok na hmyz a iné škodcov.

Tu sú niektoré spôsoby, ako tieto oleje fungujú:
Sila vône: Esenciálne oleje majú silné prírodné vône, ktoré môžu byť pre hmyz nepríjemné alebo rušivé. Hmyz, ako napríklad komáre, muchy alebo kliešte, je citlivý na určité vône a tieto oleje môžu týmto škodcom brániť pristupovať k svojmu cieľu, ako je napríklad ľudská koža.
Rušenie chemických signálov: Niektoré esenciálne oleje môžu rušiť chemické signály, ktoré hmyz používa na navigáciu alebo komunikáciu. Týmto spôsobom môžu oleje narúšať schopnosť hmyzu nájsť svoj cieľový objekt.
Odpudzujúca chuť alebo dotyk: Niektoré esenciálne oleje môžu mať odstrašujúci účinok aj prostredníctvom svojej chuti alebo dotyku. Keď hmyz pristúpi na pokožku alebo povrch, ktorý je ošetrený týmito olejmi, môžu pôsobiť ako nepriaznivá chuťová alebo dotyková skúsenosť, čo zabraňuje hmyzu sa tam zdržiavať.





PRÍRODNÉ REPELENTY SOAPHORIA

Mosquito - univerzálny balzam s repelentným účinkom – predstavuje jemný a výživný univerzálny balzam na pokožku tela s prídavkom repelentných esenciálnych olejov. Mosquito je ideálny aj pre pokožku náchylnú na podráždenie, neobsahuje dráždivé chemické prímesi, len prírodný odpudzovač hmyzu v podobe zmesi ekocertifikovaných silíc rozmarínu lekárskeho, levandule lekárskej a charakteristickej, sladko-sviežej citronely.

DobroDRUH prírodný repelent - vo forme ľahučkého krému predstavuje účinnú a nedráždivú ochranu pred nežiaducim hmyzom. Vďaka prírodným repelentným zložkám v podobe organických esenciálnych olejov a silíc z rozmarínu, citronely a levandule je vhodný aj pre citlivú pokožku náchylnú na podráždenie a pokožku suchú či poškodenú.

Repelentné sviečky BOTANICA SLAVICA- Elegantný obal z tmavého skla ukrýva prírodné vonné esencie na báze éterických olejov, ktoré pôsobia repelentným účinkom starostlivo zapracované do organického sójového vosku. Ručne odlievaná sójová sviečka nám odovzdáva nielen vonné blaho silíc ale plní aj dôležitú funkciu.







Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Natural Bug Repellent
- Essential Oils That Repel Insects Naturally
- 10 Natural Ingredients That Repel Mosquitoes



Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa