Neroli kvetová voda: účinky, použitie a benefity pre krásu a zdravie

Neroli kvetová voda: účinky, použitie a benefity pre krásu a zdravie

Kvetová voda neroli, tiež známa ako pomarančová kvetová voda, sa získava z kvetov pomarančovníka (Citrus aurantium var. Amara). Tieto kvety majú príjemnú a sladkú vôňu a sú veľmi populárne v kozmetike a aromaterapii. Kvetová voda neroli obsahuje silné antioxidačné látky, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred poškodením a predčasným starnutím. Má tiež protizápalové a upokojujúce vlastnosti, ktoré pomáhajú zmierniť podráždenie pokožky a zlepšiť jej zdravie. Kvôli svojim hydratačným vlastnostiam je kvetová voda neroli vhodná pre suchú a citlivú pokožku.


Čo je neroli kvetová voda a ako sa vyrába?

Kvetová voda neroli sa vyrába destiláciou čerstvých kvetov oranžovníka a má mnoho pozitívnych účinkov na pokožku a zdravie.  Kvetová voda neroli sa dá použiť ako tonikum na tvár, aby sa udržala jej hydratácia a zlepšila sa jej štruktúra. Je tiež vhodná na ošetrenie jemnej pokožky okolo očí a na zmiernenie podráždenia po holení. Okrem toho sa kvetová voda neroli často používa ako prísada do kozmetických výrobkov, ako sú napríklad pleťové vody, krémy a masky.

 

Účinky neroli kvetovej vody v kozmetike

Kvetová voda z kvetov pomarančovníka má na pleť mnoho blahodarných účinkov. S obľubou sa využíva na starostlivosť o krásu najmä pre tieto účinky:

  1.        Hydratácia: Kvetová voda neroli pomáha udržiavať pokožku hydratovanú a zlepšuje jej štruktúru. Je to preto, lebo obsahuje veľa prírodných hydratačných látok, ktoré pomáhajú udržiavať vlhkosť pokožky.
  2.        Upokojenie: Kvetová voda neroli má protizápalové a upokojujúce vlastnosti, ktoré pomáhajú zmierniť podráždenie a sčervenanie pokožky. Preto je vhodná pre citlivú a podráždenú pokožku.
  3.        Omladzujúci účinok: Kvetová voda neroli má silné antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred poškodením a predčasným starnutím. Pomáha stimulovať tvorbu kolagénu, ktorý je dôležitý pre zachovanie elasticity a pevnosti pokožky.
  4.        Osviežuje pleť: Kvetová voda neroli má príjemnú a sviežu vôňu, ktorá pomáha osviežiť a oživiť pleť. Preto sa často používa ako tonikum na tvár, aby sa pleť vyhladila a získala zdravý lesk.
  5.        Zlepšuje celkový stav pokožky: Pravidelné používanie kvetovej vody neroli môže pomôcť zlepšiť celkový stav pokožky, ako je napríklad zlepšenie textúry, zvýšenie elasticity a zjemnenie jemných liniek a vrások.

Pre koho je neroli kvetová voda vhodná?

Kvetová voda neroli je vhodná pre rôzne typy pleti vrátane suché, citlivej a mastnej pleti. Je to vďaka jej výživným a hydratačným vlastnostiam, ktoré pomáhajú zlepšiť stav pokožky a zmierniť jej problémy. Ďalšou výhodou kvetovej vody neroli je, že má jemné a upokojujúce účinky, čo z nej robí ideálny výber pre citlivú a podráždenú pokožku.

    Suchá pokožka: Neroli kvetová voda je hydratačná a výživná, preto je vhodná pre suchú pokožku. Pomáha udržiavať pokožku hydratovanú a zlepšuje jej štruktúru.

    Citlivá pokožka: Kvetová voda neroli má upokojujúce vlastnosti a môže pomôcť zmierniť podráždenie a sčervenanie citlivej pokožky.

    Mastná pokožka: Kvetová voda neroli môže pomôcť zmierniť nadmernú tvorbu kožného mazu a zlepšiť stav mastnej pokožky.

    Zrelá pokožka: Neroli kvetová voda má antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred poškodením a predčasným starnutím. Môže pomôcť zlepšiť vzhľad zrelšej pleti a zmierniť príznaky starnutia, ako sú napríklad jemné línie a vrásky.

    Normálna pokožka: Kvetová voda neroli môže pomôcť udržať normálnu pokožku hydratovanú a zdravú. Má tiež upokojujúce účinky, ktoré pomáhajú udržiavať pokožku v dobrom stave.

 


Aké účinky má neroli kvetová voda na vlasy a vlasovú pokožku?

Kvetová voda neroli má mnoho pozitívnych účinkov na vlasy a vlasovú pokožku. Niektoré z týchto účinkov sú:

Ukludňuje podráždenú vlasovú pokožku: Kvetová voda neroli má upokojujúce a protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú zmierniť podráždenie a sčervenanie vlasovej pokožky. Preto je vhodná pre citlivú a podráždenú vlasovú pokožku.

Osviežuje vlasy: Kvetová voda neroli má príjemnú a sviežu vôňu, ktorá pomáha osviežiť a oživiť vlasy. Môže sa používať ako sprej na vlasy alebo pridať do kondicionéra alebo šampónu na vlasy.

Zlepšuje krvný obeh v pokožke: Masáž s kvetovou vodou neroli na vlasovej pokožke môže pomôcť zlepšiť krvný obeh, čo je dôležité pre rast a zdravie vlasov.

Zvlhčuje vlasy: Kvetová voda neroli obsahuje prírodné hydratačné látky, ktoré pomáhajú udržiavať vlasy hydratované a zdravé.

Ochrana proti poškodeniu: Kvetová voda neroli má silné antioxidačné vlastnosti, ktoré pomáhajú chrániť vlasy pred poškodením a predčasným starnutím.

Kvetová voda neroli sa dá používať rôznymi spôsobmi na vlasy, ako sú napríklad ako sprej na vlasy, prísada do kondicionéra alebo šampónu, alebo ako prírodná vlasová maska.

Ako používať neroli kvetovú vodu

Existuje niekoľko spôsobov, ako používať kvetovú vodu neroli v rámci starostlivosti o pleť a vlasy.

Tonikum na tvár: Kvetová voda neroli sa môže použiť ako tonikum na tvár. Naneste ju na vatový tampón a jemne pretrite tvár. Pomôže to zlepšiť hydratáciu a zanechá pokožku jemnou a sviežou.

Sprej na tvár: Kvetovú vodu neroli môžete tiež použiť ako sprej na tvár. Nasypte ju do sprejovej fľaše a jemne ju rozprašujte na tvár, kedykoľvek pocítite potrebu osvieženia.

Prídavok do kúpeľa: Pridanie kvetovej vody neroli do kúpeľa môže pomôcť uvoľniť napätie a zmierniť stres. Stačí pridať pár kvapiek do vane s teplou vodou.

Sprej na vlasy: Kvetovú vodu neroli môžete použiť ako sprej na vlasy. Nasypte ju do sprejovej fľaše a aplikujte ju na suché alebo mierne vlhké vlasy. Pomôže to osviežiť vlasy a zanechať ich príjemne voňajúce.

Prídavok do kondicionéra alebo šampónu: Pridanie kvetovej vody neroli do kondicionéra alebo šampónu môže pomôcť hydratovať vlasy a zanechať ich jemné a lesklé.



Ďalšie spôsoby použitia neroli kvetovej vody

Okrem použitia kvetovej vody neroli na tvár a vlasy, existujú aj iné spôsoby, ako ju použiť v rámci starostlivosti o telo a zdravie. Niektoré z týchto spôsobov sú:

Masážne oleje: Kvetová voda neroli sa môže použiť na zmiešanie s masážnymi olejmi. Tento zmes môže pomôcť upokojiť telo a myseľ a zlepšiť krvný obeh.

Aromaterapia: Kvetová voda neroli sa používa aj v aromaterapii. Môže sa použiť na vytvorenie príjemnej a upokojujúcej atmosféry v miestnosti.

Osviežujúci sprej: Kvetovú vodu neroli môžete použiť aj ako osviežujúci sprej na telo. Nasypte ju do sprejovej fľaše a používajte ako osviežovač vzduchu.

Prirodzený dezodorant: Kvetová voda neroli sa môže použiť aj ako prírodný dezodorant. Je to vďaka svojim antibakteriálnym vlastnostiam a príjemnej vôni.

Liečivé účinky: Kvetová voda neroli má aj liečivé účinky. Pomáha zmierniť bolesť hlavy, stres, úzkosť a podporuje zdravý spánok.

 

Kde kúpiť neroli kvetovú vodu a ako rozoznať jej kvalitu

Neroli kvetovú vodu môžete zakúpiť v rôznych obchodoch s prírodnou kozmetikou, alebo online na internetových obchodoch. Vždy sa uistite, že kupujete kvetovú vodu neroli od overeného a dôveryhodného predajcu, ktorý ponúka kvalitné a prírodné výrobky. Pri nákupe kvetovej vody neroli je dôležité venovať pozornosť jej kvalite. Kvalitná kvetová voda neroli by mala byť prírodná a bez prídavných chemikálií. Na obale by malo byť uvedené, že ide o 100% prírodný výrobok a neobsahuje žiadne syntetické zložky. Ideálne by mala byť vyrobená z čerstvých kvetov a byť bez konzervačných látok. Ďalším spôsobom, ako rozoznať kvalitnú kvetovú vodu neroli, je vôňa. Kvalitná kvetová voda neroli by mala mať príjemnú, sviežu a silnú vôňu, ktorá vychádza z pravých kvetov.

 

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa