SKIN CYCLING - UNIVERZÁLNA METÓDA VEČERNEJ RUTINY

SKIN CYCLING - UNIVERZÁLNA METÓDA VEČERNEJ RUTINY PODĽA PRAVIDLA - MENEJ JE VIAC

Virálny trend ktorý by mohol vyriešiť vaše starosti s pleťou

Na trhu je nespočetné množstvo produktov starostlivosti o pleť a zaručených tipov či dokonca videí o rannej a nočnej rutine na internete nájdeme taktiež požehnane. Každý, kto sa snaží o zlepšenie stavu svojej pleti, môže byť rôznorodosťou informácií a produktových tipov zmätený. Avšak, či už máte pleť mastnú, suchú, zmiešanú, citlivú, aknóznu, matnú alebo niečo medzi tým, metóda „Skin Cycling“ tvrdí, že pozná správne odpovede pre každý pleťový problém. Môže byť frustrujúce vyskúšať „úplne všetko“ a pritom stále čakať na vytúžené výsledky. Ale táto metóda, ktorú nedávno predstavila populárna americká dermatologička (Dr. Whitney Bowe) a okamžite sa stala virálnou, môže byť odpoveďou na vaše problémy so starostlivosťou o pleť. Viacerí sa zhodujú na tom, že táto pleťová metóda zlepšila ich pleť už za niekoľko dní. Poďme sa preto na populárny trend spoločne pozrieť.

Čo je to „Skin Cycling“

Podľa autorky je táto metóda pravidelnou a strategickou metódou pravidelného cyklu používania rôznych typov produktov v rámci večernej skincare rutiny s cieľom dosiahnuť čo najlepšie výsledky.
V podstate nemení zloženie vašej skincare rutiny, ale spôsob ich používania, vrstvenia a striedania, pričom namiesto používania rôznych produktov počas jednej večernej rutiny, táto metóda využíva prístup „menej je viac“. Vyzýva vás, aby ste svoje produkty prestriedali a postupne používali v rámci „štvornočného“ cyklu.

Autorka vytvorila túto metódu po desaťročí liečenia svojich vlastných pacientov ako dermatológ, kedy dospela k záveru, že najčastejšou chybou, ktorú ľudia robia, pokiaľ ide o starostlivosť o pleť, je, že si v noci nevytvárajú kožnú bariéru, aby sa obnovila. Táto metóda má na pamäti kožnú bariéru s vedomím, že keď používate príliš veľa produktov, alebo príliš často produkty s príliš vysokou koncentráciou – vaša kožná bariéra sa môže podráždiť. Chce to poriadnu prestávku na zotavenie. Dodržiavaním jej metódy preto nielenže doprajete svojej pleti prestávku, ktorú potrebuje, ale pristupujete tiež strategickejšie k tomu, aké produkty používate a v akom poradí.



Aký je priebeh metódy „Skin Cycling“


Nižšie si priblížime základy hlavné princípy metódy. Autorka má však odporúčania aj na pokročilú verziu, ako aj na šetrnejšiu verziu. Bez ohľadu na to, ktorú verziu si vyberiete, začnite každý večer s čistiacim produktom a osušte pokožku. Potom naneste exfoliačný produkt alebo retinoid (v závislosti od toho, ktorá noc cyklu práve je) a na záver hydratujte pokožku hydratačným krémom.

1. noc: Peelingová noc
Odporúča sa použiť exfoliačné sérum na jemný peeling, ale samozrejme môžete použiť čokoľvek, čo vyhovuje potrebám vašej pleti. Ideálnym pomocníkom v tomto prípade môže byť jemná peelingová maska alebo aj čistiaca a exfoliačná pena či peeling s jemnými zrniečkami piesku. Ak pocítite brnenie či jemné začervenanie od produktu, počkajte, kým ustúpi, a až potom naneste hydratačný krém.
 
Noc 2: Retinoidná noc
V prvom rade treba podotknúť, že na retinol ako aktívnu látku si pleť musí najskôr zvyknúť. Zaraďte teda retinol podľa vášho výberu na druhú noc cyklu. Ak ste ho však ešte nikdy nepoužili, začnite s veľmi jemným čistiacim a omladzovacím balzamom. Potom môžete pri produkte ostať, alebo podľa potrieb vašej pleti môžete prejsť na koncentrované obnovujúce a vyplňujúce sérum. Je dôležité si zapamätať, že menej je viac a pokiaľ ide o retinoidy – potrebujete skutočne malinké množstvo produktu a nie je žiadúce preháňať to s vysokými koncentráciami aktívnej látky.

Noc 3 + Noc 4: Noc na zotavenie
Po dvoch nociach, kedy ste vykonali slušnú časť práce, je čas oddychu. Váš pleťový víkend sa práve začal! Tretiu a štvrtú noc cyklu nechajte peelingový produkt a retinoid bokom. Stačí použiť svoj obľúbený výživný a hydratačný krém na opravu mikrobiómu a bariéry pokožky. Môžete doplniť ochranné sérum, upokojujúce sérum, alebo, ak je vaša pokožka stále trochu suchá, môžete na ňu navrstviť niekoľko kvapiek oleja či nočného séra.
 

Pre koho je metóda vhodná?


Máme pre vás jednu úžasnú správu: úplne každý môže postupovať podľa tejto metódy a prispôsobiť si ju svojim potrebám. Ak napríklad nemáte prehnane citlivú pleť, môžete svoju rutinu vylepšiť pridaním druhej retinoidnej noci. Podobne môžete zvýšiť silu vášho retinoidného a/alebo exfoliačného produktu. Napokon, podľa samotnej autorky najlepšia rutina starostlivosti o pleť je intuitívna a prispôsobuje sa vašim jedinečným potrebám pleti. Takže, ak to chcete vyskúšať, držte sa rovnakého cyklu 2-3 týždne, aby ste videli, ako vaša pokožka reaguje, a následne cyklus upravte podľa potreby.

V ideálnom prípade chcete kombináciu všetkých troch typov zložiek v dobrej hydratačnej formulácii, aj keď opäť, všetko závisí od vášho typu pokožky.

Je tiež dobré zvážiť oblasť tela, ktorú ošetrujete. Zatiaľ čo vám prejde používanie rovnakého zloženia pre vaše končatiny a trup, dermatológovia zdôrazňujú dôležitosť výberu veľmi hustého, veľmi okluzívneho zloženia pre ruky a nohy. Pokožka na dlaniach a chodidlách je najhrubšia koža na tele a je tiež vystavená drsným podmienkam prostredia. Hustejšie, viac okluzívne formulácie sú ideálne pre pokožku v týchto oblastiach a pomáhajú uzamykať vlhkosť pre vnútorné bunkové vrstvy.

Kedy a ako používať telové mlieko?

Odborníci tvrdia, že telové mlieko by sa malo používať aspoň raz denne, ideálne po sprchovaní. Je obzvlášť dôležité aplikovať telové mlieko po sprche. Horúca voda a para môžu vysušiť vašu pokožku najmä počas zimy a ošetrenie hneď po sprche tiež pomáha uzamknúť vlhkosť na pokožke, čím ju udržuje jemnú a hydratovanú. Stručne povedané, krémovanie po sprche nie je len jednoduchým rituálom, ale tiež vám pomôže maximalizovať účinky uvedeného krému, mlieka či balzamu.
Ako na to? Pokožku zľahka osušte uterákom – mala by byť stále trochu vlhká – potom na celú pokožku naneste dostatočné množstvo krému, balzamu alebo mlieka a votrite ho rukami, kým sa úplne nevstrebe.

Dobrá rada na záver

Jedna fľaštička telového mlieka dokáže s vašou pokožkou skutočne veľké veci. Vyberte si preto zloženie podľa toho, ako suchú máte pokožku a potom ho aplikujte každý deň po sprche na ešte vlhkú pokožku, aby ste maximalizovali výhody. No nie je to jednoduché?

Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa