MENTHA PIPERITA

MENTHA PIPERITA

AROMATERAPEUTICKÉ ÚČINKY
Má antibakteriálne, antiseptické, protikŕčové a bolesť tlmiace účinky. Účinne odstraňuje mentálnu únavu a stres, zvyšuje pozornosť a schopnosť sústrediť sa. Podporuje pamäť a učenie. Dodáva pozitívny nadhľad a znižuje pocity depresie. Rovnako uľavuje od bolesti hlavy a migrény. Zlepšuje prekrvenie orgánov a tým aj ich funkciu. Pôsobí pri zažívacích ťažkostiach, pri pálení záhy, podporuje trávenie a chuť k jedlu. Znižuje tiež nevoľnosť a nadmernú plynatosť. Uľavuje od kŕčov tráviaceho traktu, ktoré spôsobujú bolesti brucha. Posilňuje dýchací systém. Popritom je veľmi vhodný pri liečbe zápalov a to najmä pri zápaloch pľúc, priedušiek a prínosových dutín. Pomáha vykašľať nahromadené hlieny a rovnako účinne odstraňuje suchý kašeľ. Pozitívne účinky má i pri liečbe astmy. Odporúča sa každému, kto trpí bolesťou kĺbov a svalov, keďže olej dokáže tieto bolesti potlačiť. Zmierňuje bolesti pri menštruácii. Má repelentný účinok.

KOZMETICKÉ ÚČINKY
chladivé a upokojujúce účinky, osviežuje, tonizuje a dezodoruje. Vhodný je pri popáleninách a pri slnkom spálenej pokožke. Rovnako zmierňuje začervenanie a svrbenie pri rôznych zápaloch a infekciách kože. Používa sa na unavenú pleť, čistí a zbavuje pokožku nečistôt a akné, je vhodný k výrobe osviežujúceho pleťového tonika a osviežujúcich masážnych olejov, na saunové nálevy. Masážne oleje s obsahom esenciálneho oleja uvoľňujú hladké svalstvo a utlmujú bolesti kĺbov.

UPOZORNENIE
Nepoužívať v prvom trimestri tehotenstva, u malých detí a pri dojčení. Znižuje tvorbu materského mlieka. Môže znižovať účinnosť homeopatík. Pri vysokých dávkach môže vyvolať nespavosť. K liečbe kožných problémov používajte malú koncentráciu, môže dôjsť k podráždeniu pokožky, neaplikujte na poškodenú alebo popraskanú pokožku.

TIPY
Výborne sa hodí ako súčasť inhalačných zmesí pri nachladnutí a v saunách. Dobre sa kombinuje s rozmarínovým, gáfrovým, citrónovým a ďumbierovým esenciálnym olejom.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa