VITAMÍN C

VITAMÍN C

Kozmetický trh nám v dnešnej dobe ponúka obrovské množstvo pleťovej starostlivosti. Každý výrobok obsahuje špecifické aditíva, ktoré majú našej pokožke prinášať určité benefity a robiť ju krajšou. Najčastejšie sa v pleťových krémoch, či sérach stretávame s Vitamínom C. Čím je tento populárny a všetkým známy vitamín taký výnimočný? Vitamín C, poznáme tiež pod pojmom kyselina askorbová alebo aj askorbyl tetraizopalmitát.
Všetci dobre vieme, že vitamín C je neodmysliteľným pomocníkom pri liečbe chrípky a v posilňovaní imunity. Avšak, tento vitamín má aj zázračnú schopnosť meniť vlastnosti Vašej pleti.

Kyselina askorbová je silným antioxidantom, neutralizuje a znižuje škody spôsobené voľnými radikálmi. Tieto toxické voľné radikály (ako je napríklad znečistenie ovzdušia a cigaretový dym) oslabujú štrukturálne väzby kolagénových a elastínových buniek (základných stavebných kameňov vašej pokožky), čo spôsobuje hlboké poškodenie tkaniva, delenie a dokonca predčasné starnutie pokožky. Vitamín C má silu obnoviť a posilniť tieto oslabené kolagénové a elastické bunky, a tak zabraňujú a dokonca zvrátia poškodenie spôsobené voľnými radikálmi a škodlivinami.

Čo dokáže vitamín C, ak ho zaradíme do svojej starostlivosti o pleť?

✓ Obnovuje kolagénové bunky, ktoré zlepšujú obnovenie elasticity a vitality
✓ Znižuje viditeľnosť jemných vrások a škvŕn
✓ Pleť je jasnejšia, pôsobí mladšie a vyrovnáva jej pigmentáciu
✓ Ochraňuje kožu pred poškodením voľnými radikálmi a environmentálnymi negatívnymi vplyvmi

Je dôležité pamätať si, že vitamín C je nestabilný. Expozícia na vzduchu a slnečné svetlo môže rýchlo spôsobiť nežiadúcu aktivitu, ktorá mení jeho vlastnosti a znižuje jeho účinnosť. Produkty s obsahom vitamínu C skladujte na chladnom, suchom mieste.

Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Vitamin C in dermatology
- What can vitamin C do for your health?
- Powerful Antioxidant for Brightening and Smoothing Skin
 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa