Hamamelis kvetová voda: účinky, použitie a benefity pre krásu a zdravie

Hamamelis kvetová voda: účinky, použitie a benefity pre krásu a zdravie

Hamamelis kvetová voda, známa aj ako voda z „witchhazel“, je prírodný produkt s mnohými výhodami pre zdravie a krásu pokožky. Hamamelis kvetová voda obsahuje taníny a flavonoidy, ktoré majú protizápalové a antibakteriálne vlastnosti. Môže byť účinná pri liečbe podráždenia pokožky, ako je akné alebo ekzém. Tiež obsahuje glycerín a iné hydratačné zložky, ktoré môžu pomôcť udržiavať vlhkosť v pokožke. Týmto spôsobom pomáha udržiavať pokožku zdravú a hydratovanú.


Čo je hamamelová kvetová voda a ako sa vyrába?

Hamamelová kvetová voda je prírodný produkt získaný z kôry, lístia a vetvičiek rastlinky menom witchhazel (Hamamelis virginiana), ktorá pochádza zo Severnej Ameriky. Tento proces sa nazýva destilácia. Po dokončení procesu destilácie sa hamamelová kvetová voda filtrovaná a sterilizovaná, aby sa zabezpečila jej čistota a bezpečnosť. Potom sa balí do fľašiek na predaj.

 

Účinky hamamelovej kvetovej vody v kozmetike

Hamamelová kvetová voda má množstvo účinkov a výhod pre zdravie a krásu pokožky. Oceníte ju pri rôznych neduhoch a kožných problémoch ale aj v prípade suchej či problematickej pokožky:

  1.        Zníženie zápalu a podráždenia: Hamamelová kvetová voda má protizápalové a antibakteriálne vlastnosti, ktoré ju robia účinnou pri liečbe podráždenia pokožky a zmiernení zápalu.
  2.        Ošetrenie akné: Hamamelová kvetová voda má astringentné vlastnosti, ktoré pomáhajú zúžiť póry a eliminovať prebytočný olej z pokožky. Týmto spôsobom môže pomôcť predchádzať vzniku akné a iných kožných problémov.
  3.        Zvlhčenie a hydratácia pokožky: Hamamelová kvetová voda obsahuje hydratačné zložky, ktoré pomáhajú udržiavať vlhkosť v pokožke a udržiavať ju hydratovanú. To môže byť špeciálne užitočné pre ľudí s suchou a podráždenou pokožkou.
  4.        Ochrana pred poškodením slnečnými lúčmi: Hamamelová kvetová voda obsahuje antioxidatíva, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred poškodením slnečnými lúčmi a inými vonkajšími faktormi.
  5.        Zlepšenie krvného obehu: Hamamelová kvetová voda môže zlepšiť krvný obeh a podporiť regeneráciu pokožky. To môže byť špeciálne užitočné pre ľudí s ochoreniami ciev a krvného obehu.
  6.        Zlepšenie tónu a textúry pokožky: Použitie hamamelovej kvetovej vody môže pomôcť zlepšiť tón a textúru pokožky, ktorá bude zanechaná hebká a zjemnená.

Pre koho je hamamelis kvetová voda vhodná?

Hamamelová kvetová voda môže byť vhodná pre rôzne typy pleti vrátane mastnej, suché, citlivej a normálnej pleti. Je to vynikajúci produkt pre ľudí s citlivou pokožkou, pretože je to prírodný a jemný produkt, ktorý neobsahuje tvrdé chemikálie, ktoré by mohli podráždiť pokožku.

Citlivá pleť: Hamamelová kvetová voda má protizápalové a antibakteriálne vlastnosti, ktoré ju robia ideálnou pre citlivú pokožku. Môže pomôcť zmierniť podráždenie a zápal a pomôcť udržať pleť hydratovanú.

Mastná pleť: Hamamelová kvetová voda má astringentné vlastnosti, ktoré pomáhajú zúžiť póry a eliminovať prebytočný olej z pokožky. Týmto spôsobom môže pomôcť predchádzať vzniku akné a iných kožných problémov.

Suchá pleť: Hamamelová kvetová voda obsahuje hydratačné zložky, ktoré pomáhajú udržiavať vlhkosť v pokožke a udržiavať ju hydratovanú. To môže byť špeciálne užitočné pre ľudí s suchou a podráždenou pokožkou.

Normálna pleť: Hamamelová kvetová voda môže byť skvelým prírodným tonikom pre normálnu pleť, pretože pomáha zlepšiť tón a textúru pokožky a poskytuje hydratáciu.

Staršia pleť: Hamamelová kvetová voda obsahuje antioxidanty, ktoré pomáhajú chrániť pokožku pred poškodením slnečnými lúčmi a inými vonkajšími faktormi. Týmto spôsobom môže pomôcť chrániť staršiu pleť a pomôcť jej vyzerať mladšie a zdravšie.

 


Aké účinky má hamamelová kvetová voda na vlasy a vlasovú pokožku?

Hamamelová kvetová voda môže mať na vlasy a vlasovú pokožku niekoľko pozitívnych účinkov. Niektoré z týchto účinkov sú:

Zníženie podráždenia vlasovej pokožky: Hamamelová kvetová voda má protizápalové vlastnosti, ktoré pomáhajú zmierniť podráždenie a svrbenie vlasovej pokožky. Týmto spôsobom môže pomôcť zlepšiť zdravie vlasovej pokožky a zmierniť niektoré kožné problémy, ako je lupiny a ekzémy.

Čistenie vlasov: Hamamelová kvetová voda má astringentné vlastnosti, ktoré pomáhajú eliminovať prebytočný olej a nečistoty z vlasovej pokožky a vlasov. Týmto spôsobom môže pomôcť zlepšiť zdravie vlasov a udržať ich čisté a zdravé.

Zvýšenie lesku: Hamamelová kvetová voda môže pomôcť zvýšiť lesk vlasov a zlepšiť ich celkový vzhľad. Tento účinok je často spojený s astringentnými vlastnosťami hamamelovej kvetovej vody, ktoré pomáhajú eliminovať prebytočný olej a nečistoty z vlasov.

Zmiernenie vypadávania vlasov: Hamamelová kvetová voda môže tiež pomôcť zmierniť vypadávanie vlasov a podporiť ich rast. Tento účinok je spojený s protizápalovými a antioxidantovými vlastnosťami hamamelovej kvetovej vody, ktoré pomáhajú chrániť vlasovú pokožku pred poškodením a zlepšujú krvný obeh v pokožke.

Zmiernenie svrbenia a suchosti: Hamamelová kvetová voda môže pomôcť zmierniť svrbenie a suchosť vlasovej pokožky, čo je obzvlášť užitočné pre ľudí s citlivou pokožkou.

Ako používať hamamelis kvetovú vodu

Hamamelová kvetová voda sa môže používať rôznymi spôsobmi v závislosti od konkrétnych potrieb a preferencií. Určite jej nájdete svoje využitie.

Ako tonikum: Hamamelová kvetová voda môže byť použitá ako tonikum na tvár, aby sa udržala pokožka čistá a zdravá. Stačí naliať trochu hamamelovej kvetovej vody na vatu a jemne ju prejsť po celej tvári.

Ako prírodný make-up remover: Hamamelová kvetová voda môže byť použitá ako prírodný make-up remover. Stačí naliať trochu hamamelovej kvetovej vody na vatový tampón a jemne vyčistiť tvár a očné okolie.

Ako prírodný dezodorant: Hamamelová kvetová voda má antibakteriálne vlastnosti, ktoré ju robia ideálnou na použitie ako prírodný dezodorant. Stačí roztok z hamamelovej kvetovej vody naliať do sprejovacej fľaše a aplikovať ho pod pazuchy.

Ako sprej na vlasy: Hamamelová kvetová voda môže byť použitá ako sprej na vlasy, ktorý pomáha zlepšiť ich zdravie a vzhľad. Stačí naliať roztok hamamelovej kvetovej vody do sprejovacej fľaše a aplikovať ho na vlasy po umytí alebo v priebehu dňa.

Na zmiernenie opuchov pod očami: Hamamelová kvetová voda môže byť použitá na zmiernenie opuchov pod očami. Stačí naliať trochu hamamelovej kvetovej vody na vatový tampón a jemne ho aplikovať na okolie očí.



Ďalšie spôsoby použitia hamamelovej kvetovej vody

Okrem už spomínaných spôsobov použitia, hamamelová kvetová voda má aj ďalšie využitie v kozmetike a starostlivosti o zdravie.

Na liečbu menších rezných a popálenín: Hamamelová kvetová voda má protizápalové a antimikrobiálne vlastnosti, ktoré môžu pomôcť pri liečbe menších rezných a popálenin. Stačí na postihnuté miesto aplikovať trochu hamamelovej kvetovej vody a nechať ju pôsobiť.

Na zmiernenie podráždenia po holení: Hamamelová kvetová voda môže byť použitá na zmiernenie podráždenia po holení. Stačí ju aplikovať na pokožku po holení, aby sa zmiernilo začervenanie a podráždenie.

Na liečbu akné: Hamamelová kvetová voda má protizápalové a antibakteriálne vlastnosti, ktoré môžu pomôcť pri liečbe akné. Stačí ju aplikovať na postihnuté miesta, aby sa zmiernila zápalová reakcia a zničili sa baktérie spôsobujúce akné.

Na liečbu hemoroidov: Hamamelová kvetová voda môže byť použitá na liečbu hemoroidov. Jej protizápalové vlastnosti pomáhajú zmierniť opuch a zápal v oblasti hemoroidov.

Na zmiernenie svrbenia po bodnutí hmyzom: Hamamelová kvetová voda má upokojujúce účinky, ktoré môžu pomôcť zmierniť svrbenie po bodnutí hmyzom. Stačí ju aplikovať na postihnuté miesta, aby sa zmiernilo svrbenie a opuch.

 

Kde kúpiť kvetovú vodu hamamelis a ako rozoznať jej kvalitu

Hamamelová kvetová voda sa dá zvyčajne zakúpiť v obchodoch so zdravou výživou alebo v obchodoch s kozmetikou. Dá sa tiež objednať online z rôznych webových stránok. Pri výbere hamamelovej kvetovej vody je dôležité venovať pozornosť zloženiu a zdroju produktu. Je dôležité si všimnúť, že na obale by mala byť uvedená kvalita hamamelovej kvetovej vody. Kvalitná hamamelová kvetová voda by mala byť vyrobená z čerstvých kvetov, ktoré boli spracované bez použitia chemikálií. Odporúča sa zvoliť certifikovanú hamamelovú kvetovú vodu, ktorá bola testovaná a potvrdila sa jej kvalita.

Je tiež dôležité venovať pozornosť obalovému materiálu a dátumu spotreby. Hamamelová kvetová voda by mala byť uložená v tmavých fľašiach a chránená pred slnečným žiarením, aby sa predišlo oxidácii a strate účinných látok.

 

 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa