MACERÁTY

MACERÁTY

Macerovaný olej je produkt, ktorý vzniká vylúhovaním (maceráciou) sušených alebo čerstvých byliniek v nosnom oleji. Počas macerovania sa liečivé vlastnosti byliniek extrahujú do nosného oleja. Nosnými olejmi môžu byť napríklad slnečnicový olej (Helianthus annuus), olivový olej (Olea europaea), mandľový olej (Prunus amygdalus dulcis), jojobový olej (Simmondsia chinensis) a mnoho ďalších… Ideálne sú oleje, ktoré nemajú vlastnú výraznú vôňu, tým pádom sa vôňa sušených byliniek a kvetov lepšie extrahuje.

Prečo používať macerované oleje?

Tieto oleje môžu byť použité samostatne pre aplikáciu na kožu, a sú veľmi dôležité v prírodných prípravkoch starostlivosti o pleť (krémy, balzamy, masky, balzamy na pery ...) Nie len, že nesú výborné vlastnosti nosných olejov (vitamíny, prospešné kyseliny, minerály...), no taktiež prebrali hýčkajúce vlastnosti daných byliniek či kvetiniek. Prečo ale siahnuť po macerovanom oleji, ak sú na trhu dostupné rôzne éterické oleje, ktoré do nosného oleja jednoducho dokvapneme? Niektoré zložky rastliniek sa nezískajú destilačným procesom používaným pri výrobe éterických olejov. Táto metóda vylúči iba najmenšie molekuly, a preto sa stratí väčšina podstaty rastlín. Macerácia na druhej strane zachytáva väčšie a ťažšie molekuly. Zachytené sú aj prvky obsahujúce liečivé vlastnosti. S použitím rôznych extrakčných metód získavame širokú škálu výhod, ktoré by sa inak stratili.

Z určitých rastlín nie je možné extrahovať éterické oleje. Preto nám macerácia poskytuje prístup k viacerým terapeutickým prvkom v každej rastline a integruje ich do nosných olejov, aby sme Vám mohli vyrobiť tú najlepšiu starostlivosť o Váš zovňajšok.



Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- What is macerated oil used for
- Macerated Herb/Botanical Oils
- Carrier oils in dermatology
 
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa