Benefity kokosového oleja

Benefity kokosového oleja

Benefity kokosového oleja

Kokosový olej prináša mnoho benefitov. Pri jeho kozmetickom alebo topickom aplikovaní, môže ľahko preniknúť do pokožky vďaka malej veľkosti jeho molekúl, ktoré sú takmer rovnako malé ako molekuly esenciálnych olejov a tak umožňujú, aby sa esenciálne oleje ľahko absorbovali do pokožky v spojení s kokosovým olejom. Kokosový olej ponúka vynikajúce zmäkčenie na suchú, svrbiacu pokožku a vlasy, ktoré sú vhodné na citlivú, zapálenú a podráždenú pokožku. Vytvára ochrannú bariéru na povrchu pokožky, udržuje vlhkosť, zmäkčuje a chladí pokožku a vlasy, pričom zabraňuje nasledovnému vysúšaniu, ako aj vzniku plesní. Účinne upokojuje popáleniny od slnka a pľuzgiere, odstraňuje odumretú pokožku a podporuje rast novšej, zdravšej pokožky pre žiarivú pleť. Toto všetko dokáže vďaka jeho chemickému zloženiu: kyselina laurová, kyselina kaprónová a kyselina kaprylová, kyselina linolová (polynenasýtené tuky), kyselina olejová (mononenasýtené tuky), polyfenoly (len panenský kokosový olej) a triglyceridy so stredným reťazcom.

Chémia nadovšetko


Vďaka týmto vlastnostiam nachádza kokosový olej v kozmetickom priemysle veľmi veľké využitie:


· Skvelý odličovač: Dokonca aj najodolnejšie vodedodolné maskary nemajú šancu proti jeho sile. Aplikujte olej priamo na tvár ako čistiaci prípravok, alebo ho naneste na vašu pleť pomocou vatového tampónu. Make-up sa rozpustí a ľahko zotrie.

· Osviežovač dychu: Kokosový olej má antifungálne a antibakteriálne vlastnosti. Kloktanie po dobu 20 minút lyžičkou oleja (metóda známa ako Oil Pulling) môže pomôcť odstrániť baktérie v ústach, čo vedie k sviežejšiemu dychu, belším zubom a zdravším ďasnám.

· Telový a pleťový krém: Kokosový olej je bohatý na mastné kyseliny, čo z neho robí účinný hydratačný krém a rýchlo sa vstrebáva. Je to obzvlášť účinný ako základ pre zjemnenie pokožky pred použitím make-upu.

· Balzam na pery: Kokosový olej je ideálnym liekom na popraskané pery, najmä preto, že je polotuhý pri izbovej teplote. Malé množstvo zabalené do menšej nádoby stále po ruke Vám vyčarí hladké pery po celý deň.

· Peeling: Kokosový olej v spojení so soľou alebo cukrom, tvorí výbornú kombináciu ako stvorenú na telový peeling, alebo aj peeling na pery. Toto spojenie odstráni starú odumretú kožu a zvláčni a vyživí pokožku.

· Masážny olej: Kokosový olej ohriaty v mikrovlnnej rúre s pridaním niekoľko kvapiek éterického oleja, ako je levanduľa alebo mäta pieporná, vytvorí upokojujúci masážny mix.

Môžeme spomenúť ešte nespočetne veľa využití kokosového oleja. V kozmetickom priemysle sa používa ako prísada do zubných pást, prípravkov na holenie, šampónov, masiek na tvár či vlasy, kozmetiky pre bábätká a mnoho ďalších…

Pozdravuje,

                   Timi J

Štítky: kokosovy olej kokos

Napíšte komentár

Meno: *
E-mailová adresa: *
(nebude uverejnená)
Web:
Váš komentár: *
Vpíšte kód z obrázku

NÁŠ SVET

Inšpirované prírodou...vyrobené s láskou! Naše produkty sú výsledkom každodennej poctivej ručnej práce, ktorú s radosťou vykonávajú členovia tímu Soaphoria. V každom kuse výrobku je zapracované naše odhodlanie a nadšenie, tiež ako aj v dizajne interiéru v značkových predajniach máte možnosť pocítiť snahu, oddanosť a lásku, s ktorou boli vytvorené pre milovníkov prírody a darov, ktoré nám ponúka.

Facebook Novinky

PREČO MYSLIEŤ SOAPHORISTICKY

  • RÝCHLA EXPEDÍCIA

    Doprava zadarmo už od 39 € vrátane DPH
  • EXPRESNÁ KOMUNIKÁCIA

    Poradíme ti na čísle 0907 131 757
  • EXTRA ČERSTVÁ KOZMETIKA

    Vyrábame pre teba z najčerstvejších surovín