Kategórie

Jojobový olej Zväčšiť

Jojobový olej

8586017852396

6,50 € s DPH

JOJOBOVÝ OLEJ

Zlatožltá olejovitá kvapalina sa získava lisovaním z plodov jojoby kalifornskej a patrí k najcennejším olejom spomedzi všetkých známych. Je vhodný na všetky typy pokožky, pretože je podobný látkam, ktoré produkuje ľudské telo. Jeho chemické zloženie je unikátne, podstatou oleja sú triestery mastných kyselín s mononenasýtenými mastnými alkoholmi, preto, aj keď sa nazýva olejom, správne sa označuje ako vosk. Významnými sprievodnými látkami sú vitamín E a fytosteroly, ako aj množstvo výživných látok, stopových prvkov či minerálov.  Olej sa vynikajúco vstrebáva a nezanecháva pocit mastnoty. Pokožku vyhladí, ošetrí a hĺbkovo regeneruje. Vyznačuje sa schopnosťou udržiavať jej prirodzenú vlhkosť, pôsobí regeneračne, ošetruje a pomáha v boji s akné a problematickou pleťou. Póry neupcháva a dobre ho toleruje aj citlivá detská pleť i pokožka. Výborne poslúži pri ošetrení pokožky postihnutej ekzémom, plienkovou vyrážkou, úpalom. Okrem skvelých účinkov na pleť, nesmieme zabudnúť ani na jeho miesto v starostlivosti o vlasy. Pár kvapiek oleja dodá vlasom jemnosť, hebkosť, prinavráti im oslnivý lesk a ošetrí zničené končeky.

OLEJ LISOVANÝ ZA STUDENA, RASTLINNÉ MASLO A OLEJOVÝ MACERÁT

Rastlinné oleje izolované z jadier, semien a plodov vybratých rastlín a olejnín pestovaných ekologickým hospodárstvom bez GMO, použitia chemických hnojív a postrekov sú vyrábané lisovaním za studena, t. j. pri tepelnom spracovaní teplota nepresiahne 45oC, čím sa zabezpečí zachovanie ich najvyššej kvality a jedinečných blahodarných účinkov. Biologicky najbohatšie sú oleje získané jednorazovým lisovaným, ktoré nazývame i panenskými olejmi. Podľa druhu, oleje obsahujú cca 98-95% triacylglycerolov (TAG) a 2-5% sprievodných látok, ako sú vosky, uhľovodíky (najmä skvalén), fytosteroly, fosfolipidy, beta-karotén, vitamín E, minerálne látky, chlorofyl a iné. 

Rastlinné tuky, akými sú kakaové, bambucké či kokosové maslo a iné, ktoré sú pri bežnej izbovej teplote pevné sa získavajú pri zvýšenej teplote do 70oC už pri prvom lisovaní.

Olejové maceráty sa vyrábajú macerovaním za studena, t. j. vylúhovaním rastliny, resp. jej časti vo vhodnom olejovom nosiči (olivový, jojobový, slnečnicový olej a iné).  

Certifikované, za studena lisované, nerafinované rastlinné oleje ako i maslá a olejové maceráty pestujú pokožku a dodávajú jej potrebnú výživu, posilňujú a podporujú jej prirodzenú ochranu. Zvlhčujú pokožku a zanechávajú ju hodvábne jemnú, pružnú a vláčnu. 

Bez sulfátov, glykolov, silikónov, ropných derivátov, živočíšnych tukov, parabénov a konzervačných látok, syntetických farbív a parfumácie.

APLIKÁCIA

  • Telo a tvár: Primerané množstvo prípravku naneste prstami na čelo, líca a bradu, ošetriť môžete krk, dekolt i pokožku celého tela. Jemne krúživými resp. klepavými pohybmi  vmasírujte do pokožky a nechajte vstrebať. 
  • Vlasy: Primerané množstvo prípravku naneste pred umytím na vlasy a pokožku hlavy pre dokonalú výživu vlasovej pokožky a suchých, rozštiepených končekov vlasov, resp. následne po ich umytí na uľahčenie rozčesávania.

Určené na každodenné použitie. Len na vonkajšie použitie. Uchovávajte mimo dosahu detí. Skladujte na chladnom a suchom mieste pri teplote do +35oC a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu, zdroju vlhkosti a mrazu. Nepoužívať na otvorené rany. Vyhnite sa oblasti očí. Pri zasiahnutí očí vyplachujte vlažnou vodou po dobu minimálne 15 minút bez prerušenia smerom od vnútorného kútika k vonkajšiemu (v prípade nosenia kontaktných šošoviek ich odstrániť vopred). Ak dôjde k podráždeniu, vyhľadajte lekársku pomoc.

Pred prvým použitím sa odporúča previesť tzv. Patch test, t. j. aplikovať a otestovať kozmetický prípravok na jeho znášanlivosť na malej plôške pokožky, najlepšie na zápästí a počkať 24h. Touto metódou sa môže predísť nástupu alergických reakcií a precitlivenosti na daný výrobok. Ak po aplikácii sa prejaví alergická reakcia, povrch pokožky zmyte vlažnou vodou. Výrobok okamžite prestaňte používať. Ak alergická reakcia pretrvá po dlhšiu dobu vyhľadajte lekársku pomoc.

TIPY A TRIKY

Produkt sa výborne kombinuje s hociktorým hydrolátom z našej ponuky.

Ingredients/Zloženie: Simmondsia Chinensis Seed Oil (jojoba kalifornská)*

*certifikovaná organická zložka 

Krajina pôvodu: Mexiko

Kvalita: Lisovaný za studena, pochádzajúci z ekologického hospodárstva a opatrený známkou Eco-cert. 

100% organický produkt

Obsah: 50ml



palm_oil.png            vegan.png
 

OBSAH 50ml

Zatiaľ nebola položená žiadna otázka.

Vaša otázka nám bola odoslaná. Na jej zodpovedaní pracujeme. Ďakujeme
Položte nám otázku
skryť formulár
Meno:
E-mail:
Otázka:
  Položte nám otázku
19.07.2016

Jemná pokožká a silné vlasy

Jojobový olej používam hlavne na vlasy. Kto ho nevyskúšal, nepochopí =)

  • 1 z 1 ľudí označili, že im tento názor pomohol.

Napísať názor

Napísať názor

Jojobový olej

Jojobový olej

30 produktov v kategórii:

NÁŠ SVET

Inšpirované prírodou...vyrobené s láskou! Naše produkty sú výsledkom každodennej poctivej ručnej práce, ktorú s radosťou vykonávajú členovia tímu Soaphoria. V každom kuse výrobku je zapracované naše odhodlanie a nadšenie, tiež ako aj v dizajne interiéru v značkových predajniach máte možnosť pocítiť snahu, oddanosť a lásku, s ktorou boli vytvorené pre milovníkov prírody a darov, ktoré nám ponúka.

Facebook Novinky

PREČO MYSLIEŤ SOAPHORISTICKY

  • RÝCHLA EXPEDÍCIA

    Doprava zadarmo už od 39 € vrátane DPH
  • EXPRESNÁ KOMUNIKÁCIA

    Poradíme ti na čísle 0907 131 757
  • EXTRA ČERSTVÁ KOZMETIKA

    Vyrábame pre teba z najčerstvejších surovín