BEZ PALMOVÉHO OLEJA

Palmový olej, jeden z najlacnejších a najvyužívanejších olejov v potravinárskom a kozmetickom priemysle, sa získava z palmy olejnej. Táto rastlina pôvodne pochádza z oblasti afrických dažďových pralesov, avšak v súčasnosti sa najviac pestuje v Indonézii a Malajzii. Už niekoľko desaťročí sú v týchto krajinách celé plantáže vysádzané na úkor vzácnych dažďových pralesov, ktoré sú vyklčované a vypaľované. Ich pôvodní obyvatelia, často ohrozené druhy, takto pomaly miznú z našej planéty. Záleží nám na svete, v ktorom žijeme a chceme ho chrániť. Z týchto dôvodov sme sa rozhodli nepoužívať vo svojich produktoch palmový olej a tým nepodporovať neetický spôsob jeho získavania.