Ako sa starať o rúškopleť?

Ako sa starať o rúškopleť? (pleť zahalenú rúškom?)

Na konci dlhého dňa skladáme rúška a ohromene sa dívame do zrkadla. Badáme na svojej pletivykukujúce vyrážky, zväčšujúce sa nedokonalosti, ba aj poriadne podráždené miesta. Čo pre medicínskych pracovníkov je každodennou záležitosťou, pre nás, „obyčajných smrteľníkov“, stáva sa nočnou morou. V našich nasledujúcich tipoch by sme radi poradili s týmito problémami a možno aj predchádzali nepríjemným „vedľajším účinkom“, ktoré nosenie rúška môže prinášať.
Čistiť a prečisťovať

Určite ste už postrehli najpodstatnejšiu výzvu tejto doby... umývajte si ruky! Rovnako to platí aj pre pleť. Pod rúškom sa vytvára ideálne prostredie pre množenie mikroorganizmov a baktérií a tak sa nemusíme ani čudovať, že na teplom a mierne vlhkom povrchu pleti (kvôli výdychom) sa tvoria samé nepríjemnosti - nedokonalosti krásy v podobe vyrážok, zapálených ložísk a akné. Preto sa snažme po každom návrate z vonku prečistiť svoju pleť. Najlepšie poslúži voda ale ak jej zdroj nemáme nablízku, výborne sa hodí i Tvoj obľúbený hydrolát. Pozor! Nezabúdajme, že agresívne mycie prostriedky a výrobky s vysokým obsahom alkoholu majú pre pleť stopku. Môžu totiž jej krehkej štruktúre ešte viac uškodiť a presušiť ju. Náš tip: Podráždenú pleť krásne upokojí hydrolát z hamamelu.
 
Hydratovať

Po dôkladnom umytí tváre nezabúdajme na poriadnu dávku hydratácie. Prečo je tento krok dôležitý práve po čistení? Lebo ak pred nanesením krému pleť nie je vyčistená, môžeme si zarobiť na poriadne problémy so zanesením a upchaním pórov nečistotami. Preferujme ľahké a vysoko hydratačné krémy s obsahom antioxidantov (vitamín C a E) alebo zvláčňujúcimi a vlhkosť viažucimi látkami (kyselina hyalurónová, allantoin a pod.). Cez deň si môžeme dopriať extra dávku hydratácie vo forme kvetových vôd, ktoré stačí len jemne prestriekať a okamžite sa postarajú o osvieženie. Náš tip: O bezproblémové dni a nakopnutie vitamínmi sa postará Majestic hydratačný & rozjasňujúci pleťový krém.

Menej je viac, hlavne pre make-up!

Pretože aj pokožka potrebuje trochu priestoru na dýchanie, je v tomto období nesmierne dôležitá aj opatrnosť pri výbere dekoratívnej kozmetiky. Tieto produkty totiž môžu blokovať cirkuláciu vzduchu. Snažme sa nosiť čo najmenej make-upu a voľme skôr ľahučké, jemne krycie výrobky alebo BB krémy. Tiež je na zváženie fakt, že niektoré denné krémy s obsahom chemických UV filtrov môžu poškodiť celistvosť gumičiek alebo elastických materiálov našich rúšok. Preto sa držme výrobkov s obsahom minerálnych UV filtrov. Ak už si na líčení potrpíme, zamerajme sa skôr na zvýraznenie očí a nezanedbávajme kvalitné večerné odlíčenie. Náš tip: Príjemné zjednotenie tónu pleti zabezpečí Skrášľujúci tónovací balzam s vitamínom E s obsahom fyzikálnym UV blokátorov, ktorý pokožke zároveň umožní voľne dýchať.
 

Trpezlivosť nám hrá do kariet

Starostlivosť o pleť ako taká nestačí, ak si nedáme záležať na jej načasovaní. Predtým, ako by sme vyrazili z domu, si nechajme v zálohe dostatočne dlhú dobu - najmenej 30 minút, aby sa nanesená kozmetika mohla úplne vstrebať. Nevstrebané vrstvičky kozmetických produktov sa s najväčšou pravdepodobnosťou otlačia a „vstrebú“ priamo do rúška, čo opäť umožňuje množenie baktérií.

Kozmetička z domu

Všimli ste si sami, že pleť sa pod rúškom skôr zanáša a ako keby trpela? Niet divu. Doprajte jej preto častejšiu exfoliáciu i maznanie. Nedrhnime, prosím, ošetrujme pleť peelingom len veľmi jemne, aby sme jej mechanicky neublížili. Následne nanesme svoju obľúbenú masku a tento rituál zopakujme minimálne raz do týždňa. Náš tip: Táto kombinácia zatočí s nečistotami, prečistí a rozjasní pleť: Majestic čistiaci peeling s polynézskym pieskom a Moringa – antioxidačná pleťová maska.

Preč s podráždením!

Ak aj napriek našej všemožnej snahe pleť chrániť, dôjde k jej začervenaniu alebo až iritácii, siahnime po „zázračných“ mastičkách s obsahom oxidu zinočnatého. Táto surovina sa vyznačuje svojím antiseptickým, upokojujúcim a regeneráciu podporujúcim účinkom. Vaša pleť sa za takéto lokálne ošetrenie určite len odvďačí. Náš tip: Nechajte sa prekvapiť otvorením adventného kalendára, alebo nás trpezlivo sledujte, aby Vám neunikla Zinková mastička, ktorá čoskoro pribudne do nášho repertoáru :)


Výkričníky na záver

- Pleti sa dotýkajme len čistými rukami!
- Svoje rúško periodicky čistime a dezinfikujme!
- Preferujme rúško z prírodných materiálov!

 

 
Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- Face Mask Breakouts: How To Stop 'Maskne'
- 9 ways to prevent face mask skin problems
- How to Clean Your Face Mask—And Protect Your Skin
Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa