PRÍRODNÉ AFRODIZIAKÁ

PRÍRODNÉ AFRODIZIAKÁ


Slovo „afrodiziakum“ pochádza z gréckej mytológie, odvodené je od mena bohyne lásky a zmyselnosti, Afrodity. Každý si s týmto slovíčkom spája iný význam, tušíte ale, čo znamená afrodiziakum v skutočnosti? Viete kedy a ako sa afrodiziakum používa, alebo to, odkiaľ sa vlastne afrodiziaká vzali?

AFRODIZIAKUM – čo to je?
Afrodiziakum je látka, ktorá pôsobí na našu myseľ. Vyvoláva dobrú náladu, pocit vzrušenia, chuť objavovať a túžbu prežívať. Nejedná sa len o sexuálnu túžbu, afrodiziakum vo všeobecnosti opantá myseľ a zintezívni zmyslové vnímanie. Podporuje totiž zrak, sluch, hmat aj čuch. Najčastejšie sa však využíva práve na zvýšenie libida. Afrodiziakum pritom môže byť úplne pokojne jednoduchá prírodná látka, nejedná sa o žiadnu vedu ani o zázrak z laboratória, práve naopak.

AFRODIZIAKUM – kde sa vzalo?
Hoci dnes už afrodiziaká nakúpime aj vo forme kvapiek či tabliet, pôvodne ich ľudia poznali ako hoci bežnú, avšak predsa vzácnu súčasť prírodných substancií. Prírodné afrodiziaká používajú ľudia už celé tisícročia a ich účinky boli často krát aj vedecky potvrdené. Dobré afrodiziakum by malo mať hneď niekoľko vlastností.
Malo by v prvom rade pomôcť odbúrať zábrany, ale bez toho, aby sa človek cítil omámený. Ďalej by malo zvýšiť a predĺžiť výkonnosť, vzrušenie aj sexuálne napätie, naštartovať libido a zintenzívniť orgazmus.

AFRODIZIAKÁ Z KUCHYNE – poklady z prírody
Za jedno zo zaručených afrodiziák sa považuje med. Nie nadarmo sa s mladomanželmi spájajú „medové týždne“. Vyskúšať môžete samostatný med, ale stimulujúco pôsobí aj v kombinácii s koreninami. Z nich je veľmi účinná voňavá škorica či vanilka.
 
Škorica vplýva na pohlavné žľazy, čím vyvoláva chuť na milovanie. Legenda hovorí, že kráľovná zo Sáby opantala kráľa Šalamúna nielen svojou inteligenciou a bohatstvom, ale aj vôňou. Keď prišla do Jeruzalema, natrela svoje telo olejom zo škorice. Kráľ Šalamún jej nedokázal odolať.

Podobné účinky ako škorica majú čili i vanilka. Z korenín taktiež pomáha rozmarín, aníz, čierne korenie, mak, muškátový orech, oregano, vavrín, či klinčeky.

Z ríše ovocia medzi afrodiziaka radíme ďatle, figy, granátové jablko, avokádo, jahody, banány.

Medzi bylinkové afrodiziaká radíme najmä tieto: mäta, šalvia, zázvor, bazalka, šafran, maka.
Shakespeare spomína mätu spolu s levanduľou a rozmarínom, že pomáha stimulovať pánov v strednom veku k lepším výkonom.
Mytologický príbeh rozpráva o tom, ako Persephone, kráľovná podsvetia, premenila nymfu Mint na bylinku a zasadila ju do zeme, pretože žiarlila na manžela a myslela si, že Mint je neodolateľná. Ale márne, on aj naďalej obdivoval jej vôňu mäty a chuť.
Vojakov v starovekom Grécku vítali ich manželky so šalviovým čajom. Ten vraj slúžil na podporu plodnosti a posilnenie gréckej rasy. Čaj má veľmi silnú vôňu a musí sa používať s mierou.
 

Zázvor podľa tradičnej ajurvédskej medicíny dodáva telu teplo - oheň a tým dráždi pohlavné orgány. Má i všeobecne tonizujúce a stimulačné účinky. Zázvor bol už v staroveku považovaný za zdroj sily lásky. Muži, ktorí pili čaj z kvetov zázvoru, boli veľmi dobrými milencami. Ak dievčina nosilo veniec z bielych kvetov zázvoru, znamenalo to výzvu.

Bazalka vo svojej vlasti Indii získala povesť afrodiziaka - starci kmeňa žuvali čerstvé listy. Verilo sa, že ak v dome kvitne bazalka, znamená to, že sa do neho dostane mladé dievča, pretože listy bazalky pripomínajú dievčenské genitálie.

Paradajky, tzv. jablká lásky v kombinácii s nasekanou bazalkou sú silným afrodiziakom najmä pre ženy.

Podľa islamskej medicíny šafran posilňuje pohlavný pud u mladých chlapcov. V starom Grécku sa zas používal na vyvolanie intenzívneho orgazmu u žien.

Na záver dávame do pozornosti u nás menej známu Maku peruánsku, zvanú aj peruánska viagra, ktorá je považovaná za zázračnú bylinku pri liečbe neplodnosti. Jej pozitívny vplyv na plodnosť žien i mužov vyjadrujú indiáni vetou: "MACA má moc darovať bezdetným manželom potomkov". Maka má pozitívny vplyv na tvorbu a kvalitu spermií, pomáha pri impotencii, zvyšuje libido a vitalitu, stimuluje sexuálnu aktivitu človeka.


Zaujala vás táto téma a túžite sa o nej dozvedieť ešte viac?
Pre všetkých poznania chtivých Soaphoristov ponúkame tiež výber ďalších výživných zahraničných zdrojov súvisiacich s obsahom článku:
- 10 Foods That Are Proven Natural Aphrodisiacs, According to Nutritionists
- Medicinal effects of Peruvian maca
- What Is an Aphrodisiac? Everything You Need to Know

Podobné produkty
Zatvoriť
Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Navigácia

Nastavenia

Viac detailov
Neboli nájdené žiadne produkty.

Vytvorte si účet ak si chcete uložiť obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet ak si chcete použivať zoznamy želaní.

Prihlásiť sa